دامپزشکی مازندران درباره احتمال بروز و شیوع آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان با توجه به آغاز فصل سرما به شهروندان استان هشدار داد
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، اداره کل دامپزشکی مازندران با توجه به فرا رسیدن فصل سرما و ورود پرندگان مهاجر به این استان برای جلوگیری از احتمال بروز بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان به شهروندان استان هشدار بهداشتی داد
آنفلوانزای فوق حاد پرندگان یک بیماری ویروسی است که در پرندگان تلفات زیاد ایجاد کرده و قابلیت انتقال به انسان را دارد و از تماس مستقیم با پرندگان اهلی و وحشی خوداری گردد در صورت تماس دست هارا با آب و صابون شسته و یا با یک محلول آنتی سپتیک ضد عفونی کنند.
در صورت خرید پرندگان زینتی، لازم است این پرندگان حداقل بمدت ۳-۲ هفته در محل جداگانه نگهداری شوند و در صورت احراز سلامتی، انتقال یابند.
در مناطق روستایی نگهداری پرندگان در مکان محصور شده موجب ممانعت تماس مستقیم با پرندگان وحشی بویژه آبزی و تماس غیر مستقیم با مدفوع این پرندگان (بعنوان مهمترین عامل انتقال بیماری) خواهد شد.
در صورت بروز تلفات ناگهانی در پرندگان بومی و روستایی حتما موضوع به ادارات دامپزشکی یا خانه بهداشت اطلاع داده شود.
گوشت مرغ و سایر پرندگان را از فروشگاههای معتبر، بصورت بسته بندی با تاریخ تولید و انقضا معتبر تهیه کنند.
استفاده از مرغ ریز شده فاقد مشخصات و آلایش آن توصیه نمیشود.
پختن کامل مرغ سبب از بین رفتن بسیاری از عوامل میکروبی از جمله ویروس آنفلوانزا میشود (ویروس درحدود حرارت ۷۵ درجه سانتی گراد ظرف ۵ دقیقه ازبین میرود).
تخم مرغ را طوری بپزید که زرده و سفیده آن کاملا سفت باشد.
گوشت مرغ باید دارای ظاهری سفید و روشن فاقد کبودی، خونمردگی و فاقد ترشحات زیر جلد با بوی بد باشد.
کشتن پرندگان به صورت سنتی در منزل توصیه نمیشود در شرایط خاص (طیور بومی) حتما از ماسک و دستگش برای ذبح و آماده سازی پرنده استفاده و چاقوی و ظروف مورد استفاده بخوبی شستشو شود.
حداقل زمان لازم جهت طبخ گوشت مرغ پانزده دقیقه و بصورت بخار پز است.
برای نگهداری فراوردههای دامی (مرغ و تخم مرغ خام) در یخچال باید آنها را از مواد دیگر دور نگه دارید.