تولید برنج مقاوم به نمک در چین
برنج اصلاحشده ژنتیکی چین علاوه بر آنکه در برابر نمک موجود در خاک مقاوم است ، دانه آن نیز زمینهای شور را برای سایر محصولات فصلی مانند پنبه قابل کشت میکند.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، دولت چین از افزایش تولید برنج مقاوم به نمک در «صحرای شینجیانگ» منطقهای که خاک آن چنان شور است که بیشتر گیاهان از رشد خودداری میکنند خبر داد .
پکن انتظار دارد افزایش بازده محصولات اصلاح شده ژنتیکی در راستای تامین امنیت غذایی ، به ویژه در مناطق دورافتاده و روستایی که خاک قابل کشت کمیاب است، به عنوان یک راه حل بلندمدت برای تضمین تغذیه ۱٫۴ میلیارد نفر از مردم این کشور کمک کند.
مناطق اصلی تولید برنج چین در استانهای جنوبی و شمال شرقی قرار دارند، جایی که شرایط جغرافیایی و آب و هوای فصلی برای کشت برنج مطلوب است.
تولید برنج در شین جیانگ که بیشتر به عنوان بزرگترین منطقه تولید پنبه کشور و تولیدکننده عمده میوه شناخته میشود، محدود است.
برنج مقاوم به نمک که به عنوان برنج دریایی یا برنج متحمل به شور قلیایی نیز شناخته میشود، به دلیل مشکلات قابل توجهی که در این کشور با شوری و قلیایی بودن خاک در مناطق مختلف وجود دارد، سالها یک اولویت تحقیق و توسعه در چین بوده است.
کشت برنج همچنین برای شستشوی نمکها و خنثی کردن قلیایی بودن خاک عمل میکند و برنج بخشی از یک سیستم تناوب با سایر محصولات مانند پنبه است.
چین با تولید ۲۰۸ میلیون تن (۴۱۶ میلیارد پوند) در سال گذشته یا حدود یک چهارم تولید جهانی، بزرگترین کشور تولیدکننده برنج جهان است. واردات برنج این کشور در هشت ماهه اول سال جاری با ۵۵٫۸ درصد کاهش به ۲٫۰۲ میلیون تن در بحبوحه افزایش قیمت جهانی رسید.
چین قصد دارد تا سال ۲۰۳۲ نزدیک به ۹۰ درصد غلات خود از جمله برنج، گندم، ذرت و سویا را تولید کند.