مختار حداد، کارشناس مسایل سیاسی رژیم صهیونیستی را شکست خورده در جنگ میدانی و رسانهای دانست و قبول آتش بس را راهی برای نجات از شکست همه جانبه صهیونیستها ارزیابی کرد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، برنامه جهان امروز سه شنبه شب میزبان مختار حداد؛ كارشناس مسائل غرب آسيا بود که درباره روز چهل و ششم طوفان الاقصي صحبت کرد، در زیر این گفت و گو را می خوانید:
سؤال: طبق آخرين آمار به نظر مي رسد رژيم صهيونيستي تا كنون ۶۴ خبرنگار را كشته و شهيد كرده، چرا اين رژيم خبرنگاران را هدف نظامي خودش در اين جنگ انتخاب كرده است؟
آقاي مختار حداد؛ كارشناس مسائل غرب آسيا: از روز اول رژيم صهيونيستي تلاش كرد كه جنگ روايت ها را در دست بگيرد اما در اين موضوع رژيم صهيونيستي شكست خورد، يعني فلسطيني ها و رسانه هايي كه در كنار ملت فلسطين قرار داشتند توانستند اين روايت را در دست بگيرند و اجازه ندهند كه روايت صهيونيست ها غالب شود ما اين را ديديم.
صهیونیست ها روزهاي اول دروغ پردازي كردند رسانه هايي كه در آن مجموعه ای از رسانه هاي غربي، آمريكايي و صهيونيستي قرار مي گرفتند و تلاش كردند دروغ هايي را منتشر كنند يا حتي ديديم خبرنگارانشان حركت مي كردند در كنار نظاميان صهيونيست يا در آن مناطق شهرك هاي كنار نوار غزه و دروغ پردازي مي كردند؛ اينها به نتيجه اي نرسيدند چون رسانه هايي مثل الميادين توانست روايت غالب را ارائه دهد، يك روايت حقيقي از اتفاقات ارائه دهد.
نتيجه اش اين شد كه صهيونيست ها خبرنگاران را عمداً شناسايي مي كردند، كارشناس ها و تحليلگرها را حتي شناسايي مي كردند، آنهايي كه در شبكه هاي اجتماعي رسانه بودند آنها را هم شناسايي مي كردند و منازل شان را مورد هدف قرار مي دادند يعني خانواده هايشان را به شهادت رساندند، آن اتفاقي كه براي آقاي وائل دحدوح در الجزيره افتاد.
مجري: خبرنگار و مدير الجزيره
آقاي حداد: يا خودشان را هدف قرار مي دادند و نتيجه اش؛ نزديك به ۶۴ یا ۶۵ نفر به شهادت رسيدند كه نگذارند اين مظلوميت مردم غزه و اين حقيقت به دنيا برسد. اينها تلاش كردند در اين مدت مقاومت را به عنوان تروريست معرفي كنند از طريق همين رسانه ها.
يعني شما شبكه هاي آلماني را مي ديد از روزهاي اول، اينها روي اين موج حركت مي كردند ولي در اين پروژه هم شكست خوردند، براي اين كه اين روايت شكست خورد.
مقاومت با ارائه يك روايت رسانه اي و حقيقي از اتفاقي كه افتاد، اين برنامه رژيم صهيونيستي را به شكست كشاند. به همين دليل اينها از رسانه افرادي كه در اين حوزه فعاليت مي كردند انتقام مي گرفتند و دست به اين اقدامات مي زدند و يا خود يا خانواده هايشان را هدف قرار مي دادند.
سؤال: به نكته جالبي اشاره كرديد؛ بحث اين كه صهيونيست ها مي خواهند روايت ها و دروغ هاي خود را پيش ببرند، هر كسي كه اين را افشا كند بايد حذف شود. گزارشي داريم در خصوص خودزني صهيونيست ها، در آن ماجرايي كه از فستيوال موسيقي تعريف كرده بودند، از دروغ هاي ابتداي اين جنگ بود، دروغ های ديگر هم گفتند كه درباره آن باهم صحبت خواهيم كرد.
حداد: مجموعه اي از دروغ ها را صهيونيست ها از ابتداي جنگ داشتند يعني آن ماجرايي كه گفتند كودكان را حماس سر بريده ؛ از آن حرف هاي شاخدار بود كه بعد گفتند حالا يك عكسي، فيلمي، جنازه اي، يك موردي از اين در بيايد هم در نيامد هيچ كدام.
بعد از آن؛ اين بحث فستيوال موسيقي بود كه گفتند حماس آمده افرادي كه صرفاً خواستند در آن جشن شركت كنند را هدف قرار داده است. چه دروغ هايي صهيونيست ها در اين مدت گفتند؟آقای حداد: مثلاً همان روز اول تصاویری نشان دادند یک عده از خبرنگاران غربی که در مناطق اشغالی حضور داشتند بعد در آمد این تصاویر کودکانی که نشان دادند جعلی است مثلاً مال یک اتفاقات دیگری بوده، مثلاً کودک نبوده ولی با هوش مصنوعی آن جا یک کودک را مونتاژ کرده بودند و آبرویشان در این حوزه رفت در همان روزهای اول و نتوانستند اثبات کنند و داستانهای دیگری را ادامه دادند.
همین داستان بیمارستان شفا دیدید جعبههایی دست سربازان صهیونیستی بود به عنوان جعبههای کمکهای دارویی وارد کردند، بعد همان جعبهها را باز کردند گفتند اینها داخلش سلاح بوده و حتی فراموش کرده بودند که آن لیبلها را بردارند و آن لیبلها اول تصاویرش پخش شد که در دست سربازها به عنوان کمکهای دارویی بوده و بعداً آنها را نشان دادند به عنوان جعبههای اسلحه. یا مثلاً یک پیرمرد فلسطینی را نشان دادند از یک منطقهای که از شمال غزه داشتند خارج میشدند به سمت جنوب غزه مثلاً دارند با این پیرمرد مهربانی میکنند، در صحنه بعدی تصاویری آمد که این پیرمرد را به شهادت رساندند.
یا میگفتند ما مسیرهای امن درست میکنیم، مسیرهای امنی که درست کردند نتیجه اش را میدیدیم که مثلاً زنان و کودکان را به شهادت میرساندند یا این که حتی کودکان را به اسارت برده بودند. من دیروز تصویری میدیدم یک کودک هشت ساله، ۹ساله فلسطینی را چند ساعت اسیر کرده بودند اینها و از این دست دروغهای مختلف که حتی کارهایی که همین خودزنیهایی که انجام دادند یعنی دیروز ابوعبیده به یک نکته مهمی اشاره کرد که گفت گویا اینها احساس کردند که ما تعدادی از نظامیانشان را اسیر کردیم و مورد هدف قرار دادند و انگار مقاومت توانسته بود که اینها را محاصره کند و به اسارت در بیاورد و اینها، اینها را مورد هدف قرار دادند برای این که اینها به اسارت در نیایند. یعنی حتی به نیروهای خودشان هم رحم نمیکنند به خاطر منافعشان.
(پخش گزارشی در مورد خودزنی صهیونیستها در جشن موسیقی)
سؤال: این هم یکی از آن موارد دروغهای شاخدار بود.
آقای حداد: بله صهیونیستها از گذشته برای پیشبرد اهداف شان دروغ میگفتند یعنی حتی شما میبینید برای تأثیر بر ذهنها و عقول مردم هم در منطقه ما، هم در دنیا دروغ پردازی شان معروف بوده از گذشته، مثلاً مدعی هستند ما در علم پزشکی در ذهن مردم در کشورهای منطقه پیشرفته هستیم. شما همین الآن میروید بیمارستانهای رژیم صهیونیستی میبینید کمبود پزشک است، کمبود پرستار است، بسیاری از افرادی که درس خواندند از شهرک نشینان رفتند در کشورهایی درس خواندند که مدارک شان معتبر نیست یا به شکل غیرقانونی دست پیدا کرده و آمدند آن جا در یک بیمارستانی فعال شده آن پزشک. این نمونهای است از اینهاست. مثلاً میآمد میگفت من مشکل خشکسالی کشورها را حل میکنم در حالی که خود مشکل داشت و معروف بود به آب دزدی؛ یعنی برای چه آن منطقه رود لیتانی در لبنان را هنوز به دست گرفته به خاطر این که از آب آن منطقه استفاده کند که اینها از حقوق مردم لبنان بوده و از این دست ادعاها.
در همین گزارش دیدید که شهرک نشینها را در آن جشن موسیقی مورد هدف قرار دادند، اینها میدانستند که اینها صهیونیست هستند. در خیابانها اینها تشخیص میدادند که اینها صهیونیست هستند ولی متعمداً اینها را مورد هدف قرار میدادند برای این که مقاومت را متهم کنند، یعنی مگر اینها تشخیص نمیدهند که یک دفعه یک جمعیتی به این شکل، با این لباس؛ زن و مرد در یک منطقهای جمع هستند برای یک جشن موسیقی حضور دارند یعنی از گذشته اطلاع نداشتند آن جا مراسمی بوده در دو سه روز، یک روز یا دو روز، جشن موسیقی که شبانه روزی هم بوده. اینها متعمداً مورد هدف قرار میدادند به خاطر ساخت دروغ؛ و این امپراتوری ساخت دروغ اصلاً در دنیا که در رسانههای غربی و آمریکایی وجود دارد معروف است پشت آن یک فرد صهیونیستی است یا خیلی از این رسانهها توسط پولدارهای صهیونیست مورد حمایت قرار میگیرد و این روایتها را بین مردم در کشورها ترویج میکنند.
طی این سالها و اخیراً هم ما میبینیم در این نبرد؛ یکی از مهمترین نبردها که شاید از نبرد نظامی هم مهمتر بوده، همین نبرد روایتها بوده که تاکنون به نظرم رژیم صهیونیستی شکست خورده و این افشاگریهایی که اتفاق میافتد، به نظر آنها هم تمام میشود.
سؤال: با آقای حسینی که در بیروت صحبت میکردیم ایشان هم گفت، شما هم گفتید. من هم اضافه کنم؛ یک هفته پیش بود نشریه آمریکایی دحیل یک گزارشی داشت مبنی بر این که خودش متعلق به جریان صهیونیستی و آمریکایی است ولی گفته که به رغم تمام این رسانه ها، چهرهای که اسرائیل الآن در دنیا پیدا کرده، چهره ظالم است و فلسطینیها مظلوم شدند. در صورتی که اینها خواستند با همین کشتاری که حتی از مردم خودشان است مقاومت را چهره ظالم و تروریست معرفی کنند.
آقای حداد: بله اینها میخواستند یک پروژهای را اجرا کنند؛ داعشیزه کردن مقاومت و بیایند دنیا را تحریک کنند علیه مقاومت با دروغ پردازی. نتیجه اش همین تصویر پشت سر شماست، این نمونهای از همین تظاهرات هاست.
در ۹۲ کشور دنیا مردم در حمایت از مقاومت خارج شدند . ما کی در ژاپن یا مثلاً کره جنوبی تظاهرات در حمایت ملت فلسطین داشتیم.
این اتفاقات نویی است، ملتها در مقابل این روایت صهیونیستها ایستادگی کردند و حقیقت را فهمیدند و نتیجه اش این تظاهرات ا در ۹۲ کشور است و این اتفاق بی سابقهای است.
برای همین به نظر من، در این پروژه هم اینها شکست خوردند و امروز همه دنیا میداند که ظالم کیست و اینها نتوانستند ظالم و مظلوم را به قول معروف جایشان را تغییر دهند.
سؤال: یک مقدار به مسائل روز هم بپردازیم، دیروز بود که مقاومت یمن تصاویری منتشر کرد از توقیف کشتی صهیونیست. در نوع خودش که آن عملیات با بالگرد و هلی برن انجام شده بود به رغم این که همه مقاومت یمن را کامل، شجاعانه و جهادی میدانند، اما این که بتوانند با هلیکوپتر هلی برن کنند بر روی یک کشتی در دریای سرخ شاید تصویری دور از انتظار بود. تحلیل تان از پیامی که خواستند منتقل کنند، چیست؟
آقای حداد: اولاً این اتفاقی که ارتش ملی یمن رقم زد، به نظرم یک اتفاقی بی نظیر بود یعنی ما سالها میبینیم که این ارتشهای عربی، این کشورهای عربی دست به هیچ اقدامی نزدند و اگر هم اتفاقی افتاده توسط نیروهای مقاومت بوده و آخرین اقداماتی همه که ارتشهای عربی انجام دادند منجر به شکست شده، به دلیل بی برنامگی، ضعف و به دلیل این که به سمت کرختی رفتند و به سمت حرکاتی مثل صلح و اقداماتی که علیه منافع ملت فلسطین بوده، این اقدام ارتش یمن نشان میدهد که در کشورهای عربی هنوز آزادی خواهانی هستند که به دنبال احیای قضیه فلسطین هستند و مانع این هستند که جهت قطب نما برود به سمت مسائل حاشیه ای.
در این سالها با آوردن داعش، تروریست ها، ایجاد اختلاف در منطقه؛ این تلاش بوده که جهت قطب نما را از مسأله مرکزی به مسائل حاشیه ببرند. ولی مقاومت یمن اثبات کرد که صادق است ما چند روز پیش سخنان آقای عبدالملک بدرالدین را دیدیم، واقعاً ایشان انسان بسیار صادقی هستند و دیدیم پس از چند ساعت یا چند روز این اتفاق افتاد و این عملیات افتخارآمیز را انجام دادند.
سؤال: یک بحثی که در ۲۴ ساعت گذشته خیلی در رسانهها بازتاب داشته، خط خبری اول بوده در بسیاری از رسانههای دنیا، ماجرای آتش بس و تبادل اسراست که هم رسانههای صهیونیستی، آمریکایی، جبهه مقاومت به نقل از سران حماس و جهاد اسلامی همه به نوعی تأیید میکنند که این مذاکرات در مراحل نهایی اش قرار دارد و ممکن است هر لحظه این توافق اعلام شود. به نظرتان چقدر جدی است و چه جزئیاتی دارد؟
آقای حداد: درباره بخش آتش بس اش بودیم، یعنی قبل از موضوع تبادل اسرا، از هفته دوم جنگ ۳۳ روزه ما این تجربه را داشتیم وقتی آمریکاییها احساس کردند که صهیونیستها ممکن است به نتیجهای نرسند، رفتند به دنبال موضوع آتش بس. الآن بله آمریکاییها میگویند ما آتش بس را قبول نداریم و اصلاً در این عملیاتها در کنار صهیونیستها مشارکت دارد. یعنی بخشی از نیروهای نظامی که در نوار غزه، به هلاکت رسیدند برخی از اینها نیروهای نظامی آمریکایی بودند و به دروغ میگفتند که در یک هواپیمای تفریحی در یونان پنج آمریکایی سقوط کردند برای این که این مسأله را بپوشانند، اما الآن احساس میکنند رژیم صهیونیستی موفق نشده و نمیتواند این چهره شکست خورده اش را ترمیم کند.
مجری: ۴۶ روز هم گذشته اصلاً نتوانستند اسیران خودشان را آزاد کنند.
آقای حداد: رسانههای آمریکایی و صهیونیستی گفتند اگر این جنگ به بیشتر از دو یا سه ماه برسد، اقتصاد اسرائیل سقوط میکند. برای همین دارند تلاش میکنند، شما ببینید گالانت میآید امروز اعلام میکند ما دیگر امروز مجبوریم که دست به یک تصمیمات سخت بزنیم و این اعتراف جامعه صهیونیست است.
مجری: بن گویر؛ افراطیترین وزیر کابینه گفته بود به من جزئیات این ماجرا را نمیگویند .
آقای حداد: بله، چون او ممکن است کارشان را خراب کند. آنها هنوز نتوانستند حتی بین خودشان هم متحد شوند، اختلافات سیاسی شان هم ادامه دارد. به رغم این که شاید خیلیها فکر میکردند شاید این جنگ اینها را متحد میکند. برای همین ما شاهد هستیم که میآید و زمینه را آماده میکند برای جامعه صهیونیستی، برای شهرک نشین ها، برای افرادی که انتظار دیگری از این حکومت شکست خورده در رژیم نامشروع صهیونیستی داشتند . اما در زمینه موضوع تبادل اسرا، بله قرار است تعدادی از اسرای صهیونیست در مقابل ۳۵۰ کودک و زنان اسیر فلسطینی آزاد شوند. ببینید اینها واقعاً ظلمی که انجام میدهند؛ یعنی در تاریخ کم نظیر است. اصلاً بی نظیر است.
مجری: فکر کنم حدود بیش از شش هزار اسیر فلسطینی در زندانهای رژیم هستند.
آقای حداد: بیش از شش هزار اسیر هستند که ۳۵۰ نفر از اینها کودک هستند، یعنی زیر ۱۸ سال هستند. من یک نمونه را مثال بزنم، یک اسیری هست به نام احمد مناصره؛ ایشان در سال ۲۰۱۵ با پسر عمویش حسن مناصره در قدس قدم میزدند یک دفعه نیروهای صهیونیستی؛ اینها ۱۲ سال شان بود، اینها را محاصره میکنند حسن را به شهادت میرسانند، این کودک را زخمی و دست و پایش را میشکنند و میبرند و این کودک دچار افسردگی بسیار شدید است و تصاویرش بعد در میآید که این را دارند شکنجه میکنند زیر یک بازجویی شدید قرار دادند این کودک را و او از سن ۱۲ سالگی تا الآن که ۲۰ ساله اش است به خاطر یک اتهام واهی در زندان است و دهها و صدها از این کودکان در زندان هستند. یعنی ملت فلسطین واقعاً تحت یک ظلم بسیار بزرگی قرار دارد که این ظلم نتیجه اش شد آن عملیات طوفان الاقصی و اکنون هم به نظر من در مراحل بعدی تبادل اسرا هم ما شاهد اتفاقات مهمی خواهیم بود که به نفع مقاومت خواهد بود.
سؤال: رسیدیم به این که احتمالاً رژیم صهیونیستی، چون موفق نبوده چه در نابودی حماس، چه در آزادی اسرایش، به آتش بس و تبادل اسرا تن میدهد و یک توافقی شکل میگیرد. این پایان چه حالا موقتی باشد، چه پایان دائم برای چنین جنگی باشد، چه آیندهای را میتواند برای نتانیاهو و جریان حاکم بر رژیم رقم بزند؟
آقای حداد: تجربه نشان داده این آتش بسهای موقت معمولاً تمدید شده، یعنی کشورهایی مانند آمریکا و کشورهایی که حامی رژیم صهیونیستی هستند تلاش کردند با بهانه آتش موقت این رژیم را به یک شکلی نجات دهند و در جنگهای قبلی هم ما تجربه اش را شاهد بودیم یعنی تمدید میشده؛ از آتش بس چند ساعته یا دو سه روزه شروع شده و این تمدید شده و ادامه پیدا کرده برای این که یک طوری برای رژیم صهیونیستی حفظ آبرو کنند.
رژیم صهیونیستی در این نبرد، بخش مهمی از توان نظامی اش را از دست داد. شما نگاه کنید هر تانک برای اینها شاید یک میلیون دلار هزینه داشته، با یک گلوله آر پی جی یاسین ۱۰۵ و حتی تولیدات دیگری که در حوزههای نظامی گروههای دیگر مقاومت داشتند، با یک گلولهای که شاید ۲۰ یا ۳۰ دلار قیمت نداشته باشد یک تانک یک میلیون دلاری یا یک نفربر یک و نیم میلیون دلاری را از بین بردند و همچنین این که این سربازان ذخیرهای که آوردند برای ارتش؛ اینها افرادی هستند که شاغل هستند در ساختار رژیم صهیونیستی در حوزههای اقتصادی، و با این شکلنتانیاهو، رژیم را به تعطیلی کشانده.
برای همین با توجه به این شکست امنیتی بزرگ، شکست نظامی، شکست اقتصادی، و این شکست امنیتی مردم شاید نمیدانند در همان مناطقی که عملیات شد در غلاف غزه یا شهرکهای کناری غزه که عرب زبانها به آن میگویند غلاف غزه یا خود فلسطینی ها، در آن جا مراکزی بوده از موساد، شاباک و امان و اینها توسط مقاومت گرفته شده و از آنها اسیر بردند، حالا به غیر از اسرای نظامی شان. یک ضربه مهلک امنیتی، نظامی خوردند و ضربه سیاسی و ضربه بزرگ اقتصادی. من فکر میکنم تجربه پس از جنگ ۳۳ روزه که برای اولمرت افتاد، در انتظار نتانیاهو است؛ محاکمه حتی تشکیل یک کمیته حقیقت یاب مثل کمیته فینوگراد که در نهایت اولمرت را مقصر دانست و این میشود یک پایانی برای حیات سیاسی رژیم نتانیاهو، ولی من این نکته را کوتاه اشاره کنم، معنی اش این نیست که افرادی دیگری که در رژیم میآیند اینها تندروتر نباشند، یعنی شما ببینید این روزها سخنان لاپید و بنیت را؛ اینها عین نتانیاهو هستند و سران رژیم در دشمنی با ملت فلسطین و ملتهای منطقه، همه یک موضع را دارند.
پایان.