یکی از بهترین راههای بهره گیری از خاصیت درمانی پونه، نوشیدن یک فنجان چای پونه است. چای پونه گلو درد را درمان و با ویروس و عفونتهای بدن مبارزه میکند.
پونه حاوی:
آنتی اکسیدان، فیتوسترون، اسید فنولیک، تریترپن ها، فلانوویید، آنتوسیانین ها، ساپونینها و کاروتنوئیدها، پروتئین، فیبر، پتاسیم، منیزیم، کلسیم، فسفر، ویتامین C، آهن و ویتامین A است.
ارزش غذایی پونه (۱۰۰ گرم)
کالری:۴۴
چربی:۰.۷ گرم
کربوهیدرات:۸.۳ گرم
پروتیئن:۳.۲ گرم
مزایای چای پونه
خواص آنتی بیوتیکی:
چای پونه میتواند جایگزین مناسبی برای بسیاری از آنتی بیوتیکها باشند، زیرا مشابه یک آنتی بیوتیک طبیعی عمل میکند.
درمان گلو درد:
چای پونه گلودرد میکروبی را درمان و با ویروس و عفونتهای بدن مبارزه میکند.
درمان سینوزیت:
مصرف چای پونه و یا دمنوش آن به درمان سینوزیت کمک میکند، برای درمان سینوزیت میتوانید از بخور دمنوش پونه استفاده نمایید.
تقویت سیستم ایمنی:
چای پونه حاوی رزمارنیک اسید و تیمول است و آنتی اکسیدان موجود در آن سیستم ایمنی را تقویت میکند.
پیشگیری از سرطان:
پونه حاوی کوئرستین است که رشد سلولهای سرطانی را کاهش و مرگ سلولی را بهبود میبخشد. با نوشیدن چای پونه از خواص ضد سرطانی آن استفاده کنید.
ضد ویروس:
نوشیدن چای یا دمنوش پونه برای جلوگیری از ابتلا به بیماریهای ویروسی مفید است، زیرا عصارهٔ پونه در مقابل ویروس تب خال، ویروس آنفلوآنزا، بیماری نیوکاسل و ویروسهای مختلف دیگر فعال است.
افزایش تولید صفرا:
چای پونه به گوارش کمک میکند و خاصیت صفراآوری دارد و با تحریک کبد، تولید صفرا را افزایش میدهد. مصرف چای پونه برای افرادی که میخواهند تعادل اسید و باز را حفظ کنند و از بروز این بیماریها جلوگیری کنند، مفید است.
کاهش درد معده:
برای درمان درد معده و بهبود نفخ شکم و دفع گازهای انباشته شده در روده چای پونه بنوشید، پونه یکی از درمانهای عالی برای تسکین و کاهش دردهای معده به شمار میرود.
کاهش تب:
چای پونه تب بُر است و با افزایش تعریق به کاهش تب در بیماری آنفولانزا و سرماخوردگی کمک میکند.
کاهش دردهای عضلانی:
برای کاهش دردهای عضلانی و بهبود روماتیسم چای پونه بنوشید. پونه به کاهش دردهای عضلانی و به بی حسی اعصاب کمک میکند.
کمک به بهبود سرما خوردگی:
هنگام سرما خوردگی چای پونه بنوشید، زیرا این چای به دلیل داشتن مقدار زیادی منتول خاصیت خلط آوری دارد و به تخلیهی ترشحات انباشته شده در ریهها کمک میکند و برای کسانی که از مشکلات تنفسی رنج میبرند، مفید است.
درمان زخمهای پوستی:
دمنوش پونه خاصیت ضد عفونی کننده داشته و نوشیدن آن و استعمال موضعی آن به درمان زخمهای پوستی و جلوگیری از عفونی شدن زخمها کمک میکند.
بهبود عفونتهای مجرای ادراری:
برای بهبود عفونتهای مجرای ادراری، کلیه و رحم نوشیدن دمنوش و چای پونه توصیه میشود.
تنظیم چرخه قاعدگی:
اگر دچار اختلال در چرخه قاعدگی هستید، چای پونه بنوشید، زیرا پونه با تحریک هورمونهای استروژن و پروژسترون کمک میکند تا این چرخهها به موقع ایجاد شوند. نوشیدن دمنوش پونه هنگام قاعدگی با افزایش جریان خون قاعدگی به درمان گرفتگی و درد پریود کمک میکند.
بهبود مشکلات خواب:
برای ایجاد آرامش، کاهش عصبانیت و بهبود مشکلات خواب چای پونه را که آرام بخش و مُسکن خوبی است، بنوشید.
درمان سکسکه:
نوشیدن چای پونه در درمان سکسکه موثر است. پونۀ کوهی بی اشتهایی و ضعف معده را هم از بین میبرد و به درمان بیماریهای گوارشی کمک میکند.
طرز تهیه صحیح آماده کردن دمنوش و چای پونه
مواد لازم:
۴ تا ۶ ق برگ پونه تازه
۲ و یک دوم فنجان آب تصفیه شده
۱ ق چ عسل
برگهای تازه یا خشک شده پونه را در یک فنجان آب جوش بریزید و بگذارید ۱۰-۱۵ دقیقه بماند تا دم بکشد، دمنوش پونه را میتوانید با عسل شیرین کنید و بنوشید.
میزان مصرف چای و دمنوش پونه در روز
در روز بیشتر از ۲ فنجان دمنوش پونه مصرف نکنید.