جنگ غزه تازهترین موضوعی است که دموکراسی و خواست اکثریت مردم را در کشورهای غربی از جمله انگلیس به چالش کشیده است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ از لندن، پس از جنگ غزه صدها هزار نفر از قشرهای مختلف مردم در سراسر انگلیس با شیوههای مختلف از جمله تظاهرات خیابانی از دولت و نمایندگانشان در مجلس خواستند از اسرائیل متحد نزدیک دولت بخواهند به بمباران غزه پایان دهد و حملات خود را به مناطق مسکونی، بیمارستانها، مدارس و اماکن مذهبی متوقف کند، اما پاسخشان جز انچه بارها شنیدند نبود.
ریشی سوناک و نمایندگان تابع او گفتند این حق اسراییل است که از خود دفاع کند.
علاوه بر دفاع رهبر حزب محافظه کار و نخست وزیر انگلیس از تداوم حملات اسرائیل به غزه، کایر استارمر رهبر حزب کارگر دومین حزب بزرگ انگلیس و رئیس دولت سایه هم که معمولا با حزب حاکم اختلاف نظر دارد در حمایت از رژیم اسرائیل به نوعی مسابقه روی آوردند.
کایر استارمر در پاسخ به پرسش خبرنگاری درباره اقدام اسراییل در بستن اب و برق و غذا به مردم غزه و اینکه ایا اسراییل از نظر شما چنین حقی دارد که او در پاسخ تایید کرد که اسراییل چنین حقی دارد.
در مجلس هم از ۴۱۹ نماینده شرکت کننده در رای گیری فقط ۱۲۵ نفرشان با طرح درخواست آتش بس در غزه موافقت کردند.
در حالی هر دو حزب عمده انگلیس با برقراری آتش بس در غزه و توقف نسل کشی فلسطینیان مخالفت کردند که تازهترین نتایج نظرسنجی موسسه یوگوو نشان میدهد ۷۶ درصد مردم انگلیس خواهان توقف جنگ و آتش بس در غزه اند. خواستهای برخلاف رویکرد سران هر دو حزب عمده انگلیس.
ناامیدی مردم از رهبران هر دو حزب عمده، آنان را برآن داشت تا به نمایندگان خود رجوع کنند و از آنان بخواهند به دولت برای ارائه آتش بس در غزه فشار آورند، اما نمایندگان میگویند بر اساس ضوابط حزبی باید از فرامین حزب تبعیت کنند هر چند برخلاف میلشان باشد و نمایندگانی هم که همچون جرمی کوربین با نظر رهبر حزب کارگر مخالفت کنند و بگویند تنها راه دست یابی به صلح در فلسطین پایان کامل اشغالگری و به رسمیت شناختن حقوق فلسطینیان است باید منتظر چنین پیامهایی باشند که استارمر خطاب به او نوشت: جرمی کوربین در انتخابات پیش رو و در همه انتخابات بعدی دیگر نامزد حزب کارگر نخواهد بود و روزهای او در حزب کارگر به پایان رسیده است و ما اکنون یک حزب تغییر یافته داریم.
آزمون غزه در انگلیس نشان داد اگر با رای مردم هم وارد ساختار سیاسی این کشور شوی برای بقا در این عرصه باید به خواست مردم پشت کنی و گرنه از صدر مجلس به آخرین صف و پس از آن معلوم نیست به کجا رانده خواهی شد.
آزمون غزه نمونه بارزی است که مغایرت خواست مردم انگلیس با رویکرد سیاستمداران و نظام حاکم در این کشور را یک بار دیگر نمایان کرده است.