کمبود بودجه ونیروی متخصص پویانمایی از مشکلات این حوزه در مشهد است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، کارگردان پویانمایی در خصوص چالشهای تولید انیمیشن در مشهد در مقایسه با تهران گفت: تولید هر پویانمایی۳ تا ۴ سال زمان میبرد و ما در جشنواره بینالمللی فیلمهای کودکان و نوجوانان اصفهان از طرف شورای فرهنگ عمومی کشور جایزه تجاریسازی را دریافت کردیم و برای این بود که مسافری از گانورا تنها فیلم تجاریسازی شده جشنواره بود.
سیداحمد علمدار افزود: بسیاری از نیروهای متخصص خوبی که در مشهد یا دیگر شهرهای خراسان رضوی وجود داشتند به دلایل مختلف مانند بازار کار بهتر، دستمزدهای بالاتر به تهران و یا حتی دیگر کشورها مهاجرت کردهاند و این مسئله باعث شده است دست ما خالی شود.
این کارگردان انیمیشن گفت: در واقع ما دائما به تربیت نیرو مشغول هستیم، اما آنها به واسطه دلایل گفته شده به تهران مهاجرت میکنند و بهرهبرداری از آنها در تهران صورت میگیرد که این خود معضل بزرگی است.
وی افزود: به طور کلی، اما میتوان گفت که نگاه به شهرستانها نسبت به گذشته بهتر شده است و موضوع بودجههای کلان در تهران باعث شده است نگاه تولید انیمیشن از تهران به سمت شهرستانها بازگردد که این تنها به دلیل تولید ارزانتر و رغبت برای تولید بیشتر است.
علمدار در خصوص وضعیت انیمیشن ایرانی در دنیاهم گفت:آنطورکه باید فیلمهای ایرانی دیده نمیشوند؛ به عنوان مثال انیمیشنی به نام «ماکا» سال گذشته در کشور اوکراین که کشوری جنگزده است تولید شده و توانسته است فروشی ۱۵ میلیون دلاری داشته باشد، این در صورتی است که در ایران با همان کیفیت یا حتی بالاتر از آن میتوان انیمیشن تولید کرد.
وی گفت: این مورد مربوط به بخش بازاریابی میشود و باید در بازار بینالملل اقدامات بهتری انجام شود، متاسفانه در بازار بینالملل زمانی که مشخص میشود اثر ایرانی است بسیاری از خریداران عقب میروند و حمایتی نمیکنند.
علمدار با اشاره به اینکه از نظر کیفیتی انیمیشنهای ایرانی نمره قابل قبولی برای فروش دارند، گفت:فقط مهم بازاریابی است که بتواند فرد را قانع کند تا با انیمیشنساز ایرانی کار کند تا بتواند جهانی شود و امیدوار هستیم این اتفاق به زودی رخ دهد.