تعطیلات فیفادی در حالی برای نساجی از راه رسید که این تیم در آخرین دیدار خود هم شکست خورد و به رده پانزدهم جدول سقوط کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، کمتر کسی فکرش را میکرد نساجی پس از گذشت یک سوم از لیگ برتر، بیش از نیمی از دیدارهای خود را واگذار کند و فاصله اش با قعر جدول فقط ۲ امتیاز باشد.
قرمزهای قائم شهر در ۹ دیدار از فصل جاری لیگ، با یک برد، ۳ تساوی و ۵ شکست و کسب تنها ۶ امتیاز در رده پانزدهم جدول ایستاده اند.
در این نوشته به این مساله خواهیم پرداخت که چرا نساجی در حالیکه مسابقات را بد هم شروع نکرد، چنان اوضاع برایش بحرانی شده که مهدی رحمتی پس از شکست مقابل ذوب آهن صریحا مورد خطاب (حیا کن-رها کن) تماشاگران قرار گرفت و مجبور شد استعفا بدهد.
آنالیز عملکرد؛ تیم بد بازی نمیکند، اما خیلی بد نتیجه میگیرد!
موقعیت شاگردان رحمتی عجیب است و بررسی آمار و ارقام ۹ دیدار انجام شده نشان میدهد جایگاه این تیم در جدول گویای عملکرد فنی این تیم نیست.
نساجی تا اینجای کار، در پنج دیدار حتی در خانه حریف، مالکیت توپ بیشتری از حریف داشته و در دو بازی هم اختلاف مالکیتش تقریبا ۴درصد کمتر از حریف بوده که این اعداد نشان میدهد قرمزها مشکلی در تسلط بر توپ و میدان ندارند.
قرمزها در ۶ دیدار از ۹ دیدار خود امید گل یا XG بالای ۱/۳ را ثبت کردند و در ۷ دیدار موقعیتهای گل شان بیشتر از رقیب، حتی مقابل سپاهان، بوده، اما با همه این اوصاف فقط یک بازی را توانستند ببرند.
تعداد شوتهای شاگردان رحمتی هم در دو سوم دیدارها دو رقمی بود و جز دیدار مقابل تراکتور، حداقل ۲-۳ شوت در چارچوب داشتند.
۹ بازی و ۵ شکست! پس چرا کار در نیامد؟
لیگ با دو تساوی یک یک مقابل پیکان و مس رفسنجان برای نساجی شروع شد، بعد اولین شکست را گل گهر به نساجی تحمیل کرد و بلافاصله اولین برد مقابل صنعت نفت آبادان در هفته چهارم بدست آمد، با نتیجه ۳ بر یک، مقابل تماشاگران خودی و در یک بازی جذاب و سراسر هجومی.
اما بردی که نساجی ۱۹ بازی برایش انتظار کشید، ۱۶ دیدار از فصل قبل و ۳ دیدار فصل جاری، دیگر تکرار نشد و رحمتی و تیمش دوباره روی دور ناکامی قرار گرفتند و ۴ بازی از پنج بازی بعدی را باختند.
لیگ قهرمانان آسیا؛ برای نساجی زود بود، خیلی زود!
بازی در لیگ قهرمانان آسیا کار را برای نساجی سخت کرد، جاییکه مهدی رحمتی باید به جای یک بازی دو بازی در هفت روز انجام میداد. دو سفر خارجی به هند و ازبکستان و تقابل با تیم پرستاره الهلال در چمن بی کیفیت ورزشگاه آزادی روی تیم کم مهرهای مثل نساجی تاثیر بدی داشت، و نه تنها از لیگ قهرمانان خیلی زود کنار رفت که خستگی بازیهای دشوار آسیایی، طراوت و شادابی در لیگ برتر را هم از نساجی گرفت.
سرمربی نساجی هم در یکی از نشستهای خبری بعد از بازی به این نکته اذعان کرد که اگر ما فشار لیگ قهرمانان آسیا را تحمل نمیکردیم، الان جایگاه هفتم، هشتمی را در لیگ برتر داشتیم.
نقل و انتقالات عجیب؛ یک تیم ورودی، ۲تیم خروجی!
مهدی رحمتی در بدو ورود به قائم شهر ترکیب تیم را دگرگون کرد، او ۱۸ بازیکن را کنار گذاشت و در عوض ۱۲ بازیکن جدید گرفت. ناهماهنگی بازیکنان جدید که امری قابل پیش بینی بود، کار دست نساجی داد و در برخی بازیها مثل دیدار مقابل آلومینیوم اراک اشتباهات به قیمت شکست تیم تمام شد.
دور از انصاف است که به این مسئله اشاره نشود که مهدی رحمتی ریسک جوان گرایی را به جان خریده؛ او بعد از بازی با سپاهان در حالیکه تیمش بد هم نتیجه نگرفته بود گفت: لیست ۲۳ نفره تیم ما را ببینید که چند جوان مازندرانی در تیم حضور دارند. این تیم نیاز به زمان و دو پنجره نقل و انتقالاتی یا حداقل یک پنجره نقل و انتقالاتی دارد تا به یک تیم منسجم و قدرتمند بدل شود.
سرمربی و دستیاران؛ یکی از دیگری بی تجربهتر!
شاید یکی از مناقشه برانگیزترین موضوعات از وقتی که رحمتی عنان سرمربیگری تیم محبوب قائم شهر را در دست گرفت، مسئله انتخاب دستیار بود، جاییکه بسیاری از هواداران و پیشکسوتان بر این باور بودند که انتخابهای این سرمربی جوان، در لیگ سخت و پر چالش ایران کمکی به او نخواهند کرد.
دو مربی تمرین دهنده خارجی که یکی خیلی زود از تیم کنار رفت، وحید فاضلی، حنیف عمرانزاده و اشکان نامداری کنار مهدی رحمتی روی نیمکت نشستند.
انتقادها یا بهتر است بگوییم دلواپسیها خیلی هم بیراه نبود، از آنجایی که مهدی رحمتی و کادرش فقط در مقابل پیکان در نیمه دوم توانستند نتیجه را برگردانند و بازی یک هیچ باخته را به تساوی بکشانند، وگرنه در ۷ دیدار در نیمه مربیان اصلا حرف خاصی برای گفتن نداشتند.
با این گزاره در ذهن که حرف اول و آخر در بعد فنی را سرمربی میزند و اوست که مسئول نتایج تیمش است، اما دستیاران خوب و خوش فکر هم میتوانند در لحظات دشوار تصمیم گیری را برای سرمربی راحتتر کنند، و نیز با توجه به تخصص خود، سطح عملکرد تیم را در ابعاد مختلف بهبود ببخشند.
تغییر در ترکیب و مصدومیت بازیکنان تاثیرگذار؛ دست رحمتی واقعا خالی است!
عمق اسکواد نساجی با توجه به اینکه باید در سه جبهه لیگ قهرمانان آسیا، لیگ برتر و جام حذفی به میدان میرفت، لاغر به نظر میرسد. بررسی ترکیب نساجی در ۱۳ دیداری که در لیگ برتر و لیگ قهرمانان آسیا به میدان رفته، نشان میدهد این تیم حتی در دو دیدار هم ترکیب یکسانی نداشت.
در نشست خبری پس از دیدار مقابل سپاهان رحمتی گفت: همه تعویض هایم بیشتر به خاطر این است که بازیکن گرفتگی دارد، خسته است یا مشکل بدنی پیدا میکند، در نتیجه تغییر مداوم در ترکیب که گاهی برای جلوگیری از مصدومیت بازیکنان و گاهی هم خود مصدومیت دلیل ایجاد این تغییرات بود، ترکیبی بی ثبات و ناهماهنگ از نساجی ساخت که حاصلش اشتباهات کشنده و وحشتناک در برخی دیدارها بود.
مهاجمان گل نزن، مدافعان سخت نگیر!
مهاجمان نساجی با وجود قرار گرفتن در موقعیتهای فراوان در هر بازی، در گلزنی، اما آمار خوبی ثبت نکردند. مهدی رحمتی مشکل گل نزدن تیمش را بی تجربگی و استرس بازیکنان جوان و همچنین خستگی ناشی از سفرهای پیاپی تیمش میدانست که نمیگذارد تصمیم درستی بگیرند.
۷ گل در ۹ بازی برای نساجی که در دو سوم دیدارهایش امید گل بالای ۱/۳ دارد، باورکردنی نیست، اما همین تیمی که به سختی از موقعیت هایش بهره میبرد، در مقابل دروازه خودی سخت گیر نیست و مدافعانش بارها با اشتباهات عجیب و گاهی مبتدیانه زمینه گل حریف را فراهم کردند.
مهدی رحمتی اشتباهات فردی فراوان تیمش را جوان بودن تیم و هماهنگ نبودن بازیکنان جدید با یکدیگر دانست و بارها تکرار کرد که وقتی تیمش به هماهنگی برسد، نتیجه هم خواهد گرفت.
تصمیم نهایی؛ فرصت مجدد به رحمتی!
نساجی در پنج فصل گذشته که در لیگ برتر حاضر بوده، در هر فصل دو سرمربی را به خود دیده است، در نتیجه برکناری رحمتی اتفاق دور از ذهنی نبود.
هراس از ادامه روند نتایج ضعیف تیم و سقوط دوباره به دسته پایینتر و نیز ادامه اعتراضات هوادارانی که تیر انتقادات شان مستقیما مهدی رحمتی و صادق درودگر مدیرعامل تیم را نشانه رفت، شاید مالک تیم را مجاب میکرد تصمیمی سخت بگیرد.
اما رضا حدادیان بعد از چند روز و به دور از حواشی و هیجان ایجاد شده، در نهایت تصمیم گرفت همچنان به سرمربی جوان خود اعتماد کند تا او بتواند تیم را به مسیر پیروزی و خوشبختی هدایت کند.
مهدی رحمتی در یکی از آخرین صحبت هایش با خبرنگاران از همه خواست که از این تیم حمایت کنند. او بارها تکرار کرد که به این حرف خود ایمان دارد که تیمش بهترین فوتبال را میتواند بازی کند و در پایان فصل یکی از بهترین رتبههای نساجی را در ادوار لیگ برتر به دست خواهد آورد.
حامد گلی خبرگزاری صداوسیما