جوان کارآفرین کبودراهنگی، نخستین بار در استان، مزرعه پرورش حلزون را به عنوان یکی از کسب و کارهای جدید ایجاد کرده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان همدان؛ علیرضا مسجدی جوان کارآفرین کبودراهنگی پس از گذراندن مراحل آموزشی وارد عرصه کسب و کار پرورش حلزون شد و پس از سه سال مجوز اولین مزرعه پرورش حلزون استان همدان را کسب کرد.
این جوان کارآفرین با سرمایه اولیه ۲ میلیون تومانی این کار را آغاز کرد و اکنون سرمایه خود را به بیش از ۶۰۰ میلیون تومان رسانده است.
این کارآفرین جوان با اشاره به اینکه همه میتوانند به عنوان شغل دوم، سوم و حتی سرگرمی وارد شغل پرورش حلزون شوند، گفت: پرورش حلزون در منزل فقط به یک متر مربع فضا نیاز دارد و دمای مورد نیاز همان دمای معمولی خانه است و تغذیه حلزون از دور ریز سبزی و صیفی است.
حلزونها پس از به بلوغ رسیدن مادهای به نام خاویار حلزون از خود ترشح میکنند که از این ماده کلاژن گیری میشود و کلاژن استخراج شده به کارخانههای تولید لوازم آرایشی بهداشتی فروخته میشود.
دکتر سمانه فیروزی کارشناس غذا و دارو درباره کاربرد ماده ترشح شده از حلزون گفت: مواد لزج حلزون به بازسازی سلولهای پوست صورت کمک میکند، بدین صورت که راه رفتن حلزون روی صورت میتواند پوست صدمه دیده را درمان کند همچنین از حلزون زنده برای درمان التهاب پوستی، شفافیت و درخشندگی پوست، رفع تیرگی و لکههای پوستی و جلوگیری از چین و چروک پوست استفاده میشود که این درمان با عنوان حلزونتراپی شناخته شده است.
این کارآفرین توانسته علاوه بر خودش و ۲ نفری که در مزرعه پرورش حلزون مشغلول کار هستند به صورت مستقیم و غیر مستقیم برای ۱۳۰ نفر شغل ایجاد کند.
پیری، مسئول پارک علم و فناوری شهرستان کبودراهنگ گفت: امسال ۱۱ طرح نوآورانه جدید توسط پارک و علم فناوری شهرستان شناسایی شده است که پس از داوری ۸ ایده و طرح جدید مورد تایید قرار گرفت و برای اخذ تسهیلات اشتغالزایی و توسعه کسب و کار به بانکهای عامل معرفی شدند و از این مزرعه پرورش حلزون نیز با اعطای مجوز حمایت شده است.
نماینده بنیاد علوی در شهرستان کبودراهنگ هم از این مزرعه پرورش حلزون به عنوان کسب و کارهای نو و جدید با معرفی به بانک برای دریافت تسهیلات مشاغل نو خانگی حمایت کرده است.