در شرایطی که بنا بر گزارش مرکز آمار، سن روستائیان افزایش یافته و میانیگن سنی ۵۸ سال را نشان میدهد، جوانان روستایی در نقاط مختلف کشور برای تغییر شرایط موجود و پیشرفت در روستاها، تشکلی مردم نهاد به نام باشگاه کشاورزان جوان را تاسیس کرده اند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، فعالیت باشگاه کشاورزان جوان که از سال ۱۳۸۲ در روستای کندر شهرستان کاشمر استان خراسان رضوی با هدف پیشرفت و احیای فرهنگ روستایی آغاز شده بود، در حال حاضر به ۵۸۰ روستا در ۱۱ استان کشور با عضویت ۳۶ هزار نفر از جوانان روستایی رسیده است.
تلاش اعضای باشگاه کشاورزان جوان در روستاها موجب آبادانی بیشتر، افزایش درآمد و تولید محصولات گردیده از جمله درروستای کریم آباد رشتخوار خراسان رضوی که چند سالی خالی از سکنه بود و اکنون جانی تازه به خود گرفته است.
حسن غلامی، دبیر باشگاه کشاورزان جوان روستای کریم آباد رشتخوار: زمینهایی که هیچ وقت تا حالا کاشته نشده بود به علت کم آبی و نبود آب، الان با طرح تجمیع و احداث استخر و خط انتقال، آب دارند.
بیش از ۱۵۰۰ کیلومتر آن سوتر رضا محمدجانی از روستای شایق استان اردبیل هم آنچه را در دانشگاه اموخته با خود بر سر زمینهای کشاورزی آورده و با فعالیت هایش باعث شده درآمد روستاییان چهار برابر شود.
محمدجانی، دبیر باشگاه کشاورزان جوان روستای شایق: ۳۰ روستا را آموزش قبل از کشت انجام دادایم و در ۱۰ روستا موفق به کشت شدیم، ۲۵۰ هکتار اراضی را زیر کشت محصولات دیم بردیم سیاه دانه، جو دوسر، تخم کتان، بالگنو و بزرک.
بیک پور؛ دبیر باشگاه کشاورزان جوان روستای نصرآباد: تقریبا از ۱۰ سال پیش کشاورزان ما، بحث باشگاه کشاورزان جوان مطرح شد آمدیم در فاز تغییرات که چطور انگور را بتوانیم خوب خشک کنیم بدون اینکه مشکلاتی پیش بیاید، آمدیم از شیوه سیم کشی و داربستی استفاده کردیم که در ایران فضای دیگری نیست و فقط در شهرستان خلیل آباد و کاشمر این شیوه دارد استقفاده میشود.
صفرزاده، دبیر باشگاه کشاورزان جوان: ما میگویم روستای من، کشور کوچک من است، ما باید با مشارکت هم روستامان را آباد کنیم، برنامه ما در آینده این است که تشکل کشاورزان جوان ملی بشود و در کل استانهای کشور راه اندازی بشود.