کتاب دختران اُ پی دی به قلم لیلا محمدی حضور خانم های امدادگر را در دوران دفاع مقدس روایت می کند.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما ،کتاب «دختران اُ پی. دی» شامل خاطرات مینا کمایی، زنی آبادانی از روزهای پر تلاطم دوران دفاع مقدس (از سال ۱۳۵۹ تا ۱۳۶۴) است.
در دوران جنگ تحمیلی عراق علیه ایران، مینا کمایی با جمعی از دوستانش امدادگری را در بیمارستان امام خمینی (ره) شرکت نفت آموزش میدادند. وی در همان سال با تأسیس بسییج خواهران آبادان، همراه با دوستانش که به دختران O. P. D معروف بودند، به فعالیت در بسیج میپرداخت و برای امدادگری و واکسیناسیون به روستاهایاطراف آبادان میرفت.
خاطراتی از دوران کودکی، زمان تحصیل در مدرسه و پیروزی انقلاباسلامی، فعالیت طرفداران گروه خلق عرب برای تصاحب خرمشهر، عضویت در جبهه حزباللّه در مدرسه، پس از پیروزی انقلاب اسلامی ورویارویی با گروههای مجاهدین خلق (منافقین)، خلق عرب و کمونیست ها، شرکت در کلاسهای مختلف عقیدتی وسخنرانیهای مذهبی، بهشهادت رسیدن خواهر نوجوان راویتوسط منافقین در اصفهان، دیدار با امام خمینی (ره)، پذیرایی از خانواده شهدا در هتل بهبهان، انفجار انبار دارویی بیمارستان نفت توسط عراقیها و وضعیت شهر خرمشهر پس از آزادی، عمده موارد مطرح شده در این خاطرات است.
مینا کمایی از دختران شجاع آبادان بود که پس از شروع جنگ تحمیلی به رغم ناامنی شهر، در آبادانی که زیر آتش توپ و خمپاره بود ماند و به همراه تعدادی از دوستانش کار امدادرسانی به مجروحان را انجام داد؛ او و همراهانش خطر را به جان خریدند تا به دیگران کمک کنند و مایه دلگرمی باشند. مینا کمایی در این کتاب خاطرات خود را بازگو کرده است و خواننده را به روزهای آغاز تجاوز رژیم بعث عراق به ایران اسلامی میبرد.
کتاب دختران اُ پی دی را انتشارات سوره مهر منتشر کرده است.
زینب سلیمانی گزارش می دهد :