طرحهای آبخیزداری و بیایابان زدایی ، از ابتدای سال در خراسان جنوبی شتاب گرفت.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیمای خراسان جنوبی، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان در نشست خبری گفت: تاکنون در یک میلیون و ۲۰۰ هکتار از اراضی خراسان جنوبی عملیات آبخیر دازی در قالب ۲ هزار و ۳۰۰ سازه انجام شده است .
نصرآبادی گفت: اجرای موفق طرح آبخیز تا جالیز در قنات بلده فردوس باعث شد تا این طرح به یک الگو در کشور تبدیل شود و حالا قرارگاه امام حسن مجتبی در برخی استانهای کشور در حال اجرای آن است.
وی با اشاره به اینکه این طرح در بالادست طرحهای آبخیزداری و در پایین دست با احیا و مرمت قنوات و سیستمهای نوین آبیاری اجرا میشود گفت: سهم خراسان جنوبی از بخش آبخیزداری این طرح ۶ هزار و ۱۲۵ میلیارد تومان است که در مدت سه سال در یک میلیون و ۷۵۰ هزار هکتار اراضی استان اجرا خواهد شد.
وی افزود: خراسان جنوبی رتبه دوم اعتبارات آبخیزداری این طرح را در کشور دارد و بر اساس رایزنیهای انجام شده هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۲ به خراسان جنوبی تخصیص خواهد یافت.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان با اشاره به اینکه خراسان جنوبی دومین استان بیابانی کشور است گفت:برای مقابله با بیابانزایی قرارگاه جهادی وزارت کشور ۳ میلیون هکتار از نقاط بحرانی را در کشور در اولویت قرار داده که یک میلیون و ۱۰۰ هزار هکتار آن در خراسان جنوبی است.
نصرآبادی گفت:از این میزان مناطق بحرانی اولویت دار استان، قرار است در مدت ۵ سال، در ۳۵۰ هزار هکتار مناطق بحرانی با اعتبار ۲ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان عملیات بیابان زدایی انجام شود.
وی با اشاره به طرح مردمی کاشت یک میلیارد نهال از امسال درکشور گفت: سهم استان در ۴ سال ۱۶ میلیون نهال است که کار تولید نهال در استان از سال گذشته آغاز شده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان با اشاره به اینکه در سال اول سهم خراسان جنوبی تولید یک میلیون نهال مثمر و غیر مثمر بوده که با تلاشهای صورت گرفته بیش از یک میلیون و ۷۵۰ هزار نهال تولید شده است گفت:این نهالها در اختیار همه علاقمندان قار میگیرد تا سبب افزایش پوشش گیاهی در استان شود.
نصرآبادی گفت:در همین راستا عرصهای ۱۰۰ هزار هکتاری در نزدیکی شهر طبس شناسایی شده تا در آن علاوه بر کاشت نهال، عملیات آبخیزداری، اکوتوریسم، طبیعت گردی، اقامتی احیا مراتع بیابانی انجام شود تا به منطقهای الگویی در کشور تبدیل شود.