معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل از انجام پایش مستمر بیماریهای حاد تنفسی با اولویت آنفلوآنزا در این استان خبر داد و اعلام کرد: شیوع آنفلوآنزا و کرونا در این استان کمتر از سالهای قبل است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اردبیل دکتر محمد جعفرزاده افزود: این روزها که بر اساس روال همه ساله فصل سرد، موارد ابتلا به سرماخوردگی، آنفلوآنزا و گاهی کرونا در استان کمی افزایش یافته، موارد سرپایی و مراجعه حضوری و بستری مبتلایان به این بیماریها در استان پایش شده و از برخی افراد مبتلا نمونهبرداری لازم برای تحقیقات علمی انجام میشود.
وی اضافه کرد: هماکنون موارد سرماخوردگی، آنفلوآنزا و به شکل کمتر شیوع کرونا در استان اردبیل وجود دارد، ولی تاکنون موردی از فوت ناشی از ابتلا به کرونا و آنفلوآنزا در این استان گزارش نشده و مشکلی جدی در مقابله با این بیماریها وجود ندارد.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل گفت: برای مقابله با این بیماریهای فصلی تدابیر لازم اندیشیده شده و سرمها و داروهای مورد نیاز حتی برای ماههای پیش رو نیز تهیه شده است.
وی اظهار کرد: امسال مراجعات مردمی به مراکز درمانی و بهداشتی استان اردبیل در خصوص از ابتلا به سرماخوردگی، کرونا و آنفلوآنزا کمتر از مراجعات هر ساله است و استان اردبیل نسبت به سالها پیش، در ابتلا به آنفلوآنزا و کرونا شرایط پایدارتری دارد.
دکتر جعفرزاده با بیان این که آنفلوآنزای فصلی ویروس با قدرت سرایت بالا محسوب میشود و شیوع آن در فصل سرد سال محتمل است، گفت: این بیماری سیستم تنفسی افراد مبتلا را درگیر میکند و افراد پس از ابتلا دچار عوارضی مانند تب بالا، بدن درد و شرایط شبیه سرماخوردگی شدید میشوند.
وی با اشاره به این که ابتلا به آنفلوآنزا در حالت عادی خطرناک نیست، بیان کرد: با این حال این بیماری برای گروههای سالمند، افراد دارای بیماری زمینهای، افراد دارای نقص سیستم ایمنی بدن، افراد دارای پیوند عضو، بیماران سرطانی و دیالیزی و نیز برای مادران باردار خطرناک محسوب میشود.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل اظهار کرد: واکسیناسیون بهترین روش مهار و مقابله با آنفلوآنزا محسوب میشود و این امر از اول مهرماه آغاز شده و علاوه بر عوامل دخیل در درمان بیماران، تمام افراد در معرض خطر در خصوص احتمال شیوع ویروس آنفلوآنزا توجیه شدهاند.
وی همچنین با توصیه اکید به مادران باردار در خصوص ضرورت تزریق واکسن آنفلوانزا گفت: واکسن آنفلوآنزا در داروخانهها موجود است و در سیستم بهداشت و درمان استان نیز واکسن برای کادر درمان و مادران باردار به صورت رایگان تزریق میشود.
دکتر جعفرزاده با بیان این که واکسنهای ایرانی و خارجی آنفلوآنزا هر دو اثربخشی بالایی دارند و مهم تزریق واکسن است، افزود: واکسن این بیماری باید هر سال تزریق شود چرا که واکسن هر سال مختص سویه آنفلوآنزای همان سال تهیه شده و در اختیار داروخانهها قرار میگیرد.
وی اضافه کرد: تزریق واکسن به معنای عدم ابتلا به آنفلوآنزا نیست، ولی تزریق آن سبب میشود که شدت ابتلا و علائم خفیف باشد.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل به مردم توصیه کرد که برای جلوگیری از ابتلا به آنفلوآنزا در فصل پاییز و زمستان، از ماسک استفاده کرده و با رعایت فاصله اجتماعی، عدم حضور افراد علامتدار در مدارس و اجتماعات، پرهیز از روبوسی و دست دادن و دوری از تجمعات و رعایت بهداشت فردی به کنترل این ویروس بپردازند.
وی همچنین گفت: افرادی که به آنفلوآنزا مبتلا میشوند، در مراحل اولیه بیماری باید استراحت کرده و از مایعات گرم استفاده کرده و در صورت تشدید بیماری، به پزشک مراجعه کنند.
دکتر جعفرزاده مصرف آنتی بیوتیک را برای درمان آنفلوآنزا بیاثر خواند و افزود: داروهای آنتیبیوتیک روی ویروس و بیماریهای ویروسی اثری ندارد، ولی استفاده از آن میتواند مقاومت میکروبی ایجاد کرده و موجب به خطر افتادن سلامت فرد شود و به همین علت افراد مبتلا به هر نوع بیماری تنها در صورت تجویز پزشک، آنتیبیوتیک استفاده کنند.
بیشتر بخوانیم:
درمان آنفولانزای فصلی با روشهای خانگی و طب سنتی
آنفولانزا یک بیماری حاد ویروسی است که علائمی شبیه سرماخوردگی دارد. تفاوت بین این دو بیماری در طول دورهی بیماری و شدت بروز علائم است.