آیین گرامیداشت سیونهمین سالگرد شهادت شهیدان مهدی و مجید زینالدین و ۶ هزار و ۹۰ شهید استان با حضور خانواده معظم شهیدان، جمعی از جانبازان و رزمندگان دفاع مقدس، مسئولین لشگری و کشوری و قشرهای مختلف مردم برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ مرکز قم، آیین گرامیداشت سیونهمین سالگرد شهادت شهیدان مهدی و مجید زینالدین و ۶ هزار و ۹۰ شهید استان با حضور خانواده معظم شهیدان، جمعی از جانبازان و رزمندگان دفاع مقدس، استاندار، جمعی از مسئولین لشگری و کشوری و قشرهای مختلف مردم در مجتمع فرهنگی امام خمینی (ره) قم برگزار شد.
سردار مهدی زینالدین در اسفند ۱۳۳۸ در تهران متولد شد، این سردار سرافراز اسلام در ۲۷ آبان ۱۳۶۳ خورشیدی به همراه برادرش مجید زینالدین در ماموریتی از کرمانشاه به طرف سردشت آذربایجان غربی در حرکت بودند که در منطقه تپه ساروین با گروهکهای ضد انقلاب درگیر و به فیض شهادت نائل آمدند.
فرمانده سپاه امام علی بن ابیطالب (ع) استان در این مراسم با تاکید بر اینکه برای تشکیل تمدن نوین اسلامی، هنوز نیاز به صبر و مجاهدت و ادامه حرکت جهادی و شهادت است، گفت: قم در گذر تاریخ همیشه منشاء اثر بوده است و رهبر معظم انقلاب نیز از این شهر به مادر انقلاب اسلامی تعبیر کردند، و فرمودند قم شهر قیام و اقامه است.
وی افزود: قمیها بودند که مردم ایران را بهویژه با حرکتی که در ۱۹ دی سال ۵۶ شروع شد به قیام واداشتند و این استان با تقدیم ۶ هزار و ۹۰ شهید و بیش از ۱۲ هزار و ۸۰۰ جانباز، ۶۰۷ آزاده و حضور ۱۰۰ هزار رزمنده در دفاع مقدس نقش خود را در دفاع از انقلاب ایفا کرد.
سردار محمدرضا موحد با بیان اینکه یکی دیگر از ویژگیهای قم تقدیم هزار و ۳۳۰ شهید جهان اسلام است گفت: در دفاع مقدس ۸۹۸ شهید از ۹ ملیت از این استان برای دفاع از انقلاب و اسلام به جبههها اعزام شدند و ۴۳۲ شهید مدافع حرم نیز از کشورهای ایران، پاکستان و افغانستان در قم مدفون هستند.
وی افزود: تاسیس تیپ و لشکر همیشه پیروز ۱۷ علی بن ابیطالب و حضور مقتدرانه این لشکر در هشت سال دفاع مقدس و شرکت در ۱۷ عملیات آفندی و ۲۸ عملیات پدافندی و نقشآفرینی در عملیاتهای بزرگ و سرنوشتسازی همچون فتحالمبین، بیتالمقدس، رمضان، محرم، والفجرهای مقدماتی، سه، چهار، هشت و ۱۰، خیبر، کربلاهای یک، چهار، پنج و هشت، همچنین مرصاد کارنامه درخشانی را برای این لشکر مقدس و فرماندهان دلاور آن رقم زد.
تبیین وصایای شهدا با ایجاد غرفه های هنری و ادبی ، اجرای تئاتر ، همخوانی سرود هزار و ۲۰۰ نفری و شعرخوانی با موضوع مظلومیت شهدای غزه از دیگر برنامه های این مراسم بود.
همچنین بخش ویژه این مراسم نیز پخش بخشی از وصایای شهید زین الدین با استفاده از هوش مصنوعی بود.