ماموریتهای مریخ نورد استقامت در مدت دو هفته توقفش، ادامه دارد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از ساینس دیلی، دراین مدت مهندسان ارسال دستورها به فضاپیماهای موجود در سیاره سرخ را متوقف میکنند، زیرا خورشید ممکن است با علائم رادیویی تداخل داشته باشد. کاوشگرها و مدارگردها در مدت وقفه، دادههای محدودی را به دلیل موقعیت زمین، خورشید و سیاره سرخ جمع آوری خواهند کرد.
ناسا از ۱۱ تا ۲۵ نوامبر در حالی که زمین و سیاره سرخ در دو سوی خورشید قرار دارند، ارسال دستورها به ناوگان مریخ نورد خود را متوقف کرده است. این پدیده که به آن برخورد خورشیدی مریخ گفته میشود، هر دو سال یک بار رخ میدهد. ماموریتها به این دلیل متوقف میشوند که گاز داغ و یونیزه شده که از تاج خورشید خارج شده است، میتواند علائم رادیویی ارسالی از زمین به فضاپیمای ناسا را مختل کند و منجر به رفتارهای غیرمنتظره شود.
به گفته اخترشناسان، این بدان معنا نیست که این کاوشگران رباتیک فعالیتی ندارند بلکه مریخ نوردهای استقامت و کنجکاوی ناسا تغییرات شرایط سطحی، آب و هوا و تشعشعات را در هنگام توقف زیر نظر خواهند داشت. هلیکوپتر نبوغ مریخ هم اگرچه به صورت لحظهای فرود میآید، اما از دوربین رنگی خود برای مطالعه حرکت شنها استفاده خواهد کرد که چالشی همیشگی برای ماموریتهای مریخ محسوب میشود. مدارگرد شناسایی مریخ و مدارگرد ادیسه نیز به تصویربرداری از سطح ادامه خواهند داد.
پس از پایان این مهلت، مدارگردها تمام دادههای علمی را به زمین ارسال خواهند کرد و فضاپیماها میتوانند دوباره دریافت دستورالعملها را آغاز کنند.