ساختار پذیرش محصولی، چون خرما در بورس کالا رقم بخورد
هرساله با برگزاری نمایشگاه و جشنواره خرما، میز ملی خرما نیز با حضور فعالان این عرصه از ۱۳ استان خرماخیز کشور برگزار میشود و امسال ششمین میز خرما با حضور فعالان این عرصه برگزار و چالشهای این حوزه بررسی شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز بوشهر؛ رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در این نشست امیدآفرینی را اصلیترین موضوع عنوان کرد و گفت:باید این فضا برای توسعه و پیشرفت کشور ایجاد شود، زیرا با وجودهمه اقدامات دشمن، آینده اقتصاد ایران مثبت است.
پور ابراهیمی افزود: با وجود همه مشکلات، اما مسیر حرکت رو به بهبود است به گونهای که در مدت یک دهه متوسط نرخ رشد اقتصادی نیم بوده و یک رشد غیرمنطقی داشته در شرایطی که سال گذشته این رقم رشد خوبی داشته و به چهار و نه دهم درصد رسیده است.
=وی اضافه کرد: آنچه در حال وقوع است سیاست سرکوب کردن صادرات است هم اکنون بانک مرکزی با یک رویه غیرمتعارف برخورد کرده این در شرایطی است که محصول خرما و پسته که ۴ تا ۵ میلیارد دلار امکان ارز آوری برای کشور دارد تصمیم گرفته شده از سال ۱۴۰۳ محصولات کشاورزی، صنایع دستی و خدمات شرکتهای دانش بنیان مشمول قیمت گذاری نرخ بانک مرکزی نخواهد شد.
= رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس بیان داشت: ساختار کنونی تامین مالی سنتی است که نیاز به تغییر دارد و مصوب کرد در روش جدید ساختار پذیرش محصولی، چون خرما در بورس کالا رقم بخورد.
پورابراهیمی ادامه داد: ایجاد مرکز تحقیقات تخصصی توسط شرکتهای دانش بنیان برای ورود به تولیدات و صادرات تخصصی ضرورت است.
معاون وزیر جهادکشاورزی و رئیس سازمان تعاون روستایی در این نشست گفت: بخش کشاورزی موتور مولد اقتصادی یک کشور و گره گشای اشتغال با کمترین هزینه ومکمل امنیت غذایی است و اگر به دنبال رشد اقتصادی هستیم باید به بخش کشاورزی توجه کنیم.
هادربادی با بیان اینکه برای حمایت از بخش کشاورزی دولت سیزدهم و مجلس خرید توافقی را اجرا کرده است افزود: از طریق تشکلها و برای اولین بار در دولت سیزدهم، به سود تسهیلات ردیف اختصاص داده شده است.
وی تقویت صندوق توسعه کشاورزی را موجب توانمندی کشاورزان دانست و اضافه کرد: شناسنامه دار کردن باغها اقدام مهمی در این دولت بوده است.
مدیرکل دفتر خدمات کسب و کار وزارت صمت گفت: خرمای کشور به صورت فله به کشورهای دیگر رفته و در بسته بندیهای شکیل با قیمت بالاتر به کشور وارد میشود و اگر نگاه ما به محصول خرما براساس زنجیر ارزش نباشد باختیم.
اسدی چند پیشنهاد داشت و افزود جایزه ملی فناوری خرما از زنجیره ارزش بگذرد، دبیرخانه ملی خرما در زمینهزنجیره ارزش ایجاد شود، شرکتهای تخصصی خدماتی در زمینه خدمات زنجیره ارزش افزوده خرما در استان تشکیل و صندوق فناری در استان شکل بگیرد، برای افزایش کیفیت و بهره وری تسهیلات بدهیم، زیرا با افزایش بهره وری حرفی برای گفتن خواهیم داشت و گردشگری خرمارا توسعه بدهیم.
رایزن بازرگانی جمهوری اسلامی ایرا در روسیه گفت: افزون بر ۲۰ میلیون مسلمان در کشور روسیه داریم و کشور ایران جایگاه دوم را در ورود خرما به روسیه دارد.
رحیمی افزود: زاهدی، مضافتی، کبکاب، پیارم از جمله محصولات خرمایی است که ب روسیه صادر میشود اگرتولید و صادرات دو محصول پیارم و مجول ارزش بیشتری برای صادرات به این کشور را دارد.
نماینده مردم دشتستان در مجلس شورای اسلامی گفت: عوارضی که برای محصولات کشاورزی لحاظ شده خود مشکلی بزرگ است از سویی تسهیلاتی که قرار بود به کشاورزان تعلق بگیرد هنوز تعلق نگرفته است.
رضایی افزود: کالاهای دیگر صادراتی با افزایش قیمت مورد انتقاد قرار نمیگیرد، اما ذرهای قیمت خرما افزایش یابد اصرار بر کاهش قیمت آن میشود در شرایطی که به کشاورز کود نمیدهیم.
وی پیشنهاد داد: در استان درصدی از منابع بانکی در اختیار بانک کشاورزی است و سرمایه در گردش یک چالش شده است و کار اساسی برای کشاورزان پرداخت تسهیلات است.
رضایی اضافه کرد: اگر پتروشیمی و صنایع بزرگ را ملزم مکلف کنیم منابع خود را به بانکها واریز کنند تا سود و منفعتش برای پرداخت تسهیلات به کشاورزان برسد موجب رونق و ایجاد اشتغال میشود.
استاندار بوشهر گفت: فعالیتهای حوزه نخیلات حرکت رو به جلو دارد و درشرایط کنونی مهمترین موضوع تامین آب برای آبیاری نخلستانهای استان بوشهر است.
احمد محمدی زاده افزود: برای حل این مشکل دو سد را در شهرستان دشتستان و تنگستان ایجاد کردیم که سد دالکی در دشتستان تا قبل شروع به کار دولت سیزدهم ۲۱ درصد پیشرفت داشت، اما هم اکنون ۵۳ درصد پیشرفت دارد و با بهره برداری از آن در سال آینده ۲۷۰ میلیون متر مکعب آب ذخیره سازی میکند.
وی اضافه کرد: سد باهوش در تنگستان بیش از ۲۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و با بهره برداری از آن از آب پایدار برخوردار میشویم.
استاندار بیان داشت: با ورود آب شد کوثر به استان هم اکنون روستاهای استان بوشهر نخلستان شده است و حتی در بیشتر خانه نخل وجود دارد و تولید کنده خرما هستند و در آینده هر خانهای خود تولید کنده خرماست در کنار آن ظرفیتهای سردخانه و فرآوری خرما نیز قابل توجه است.