معاون زراعت وزیر جهاد کشاورزی گفت: حدود پنج میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار از اراضی دیم کشور برای اجرای طرح جهش تولید اختصاص یافته که با همکاری ستاد اجرایی فرمان امام (ره) در حال کشت است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان لرستان، معاون زراعت وزیر جهاد کشاورزی در نشست مشترک با مدیران استانی و شهرستانی سازمان جهاد کشاورزی لرستان افزود: این اراضی به کشت گندم، جو، دانه روغنی کاملینا، آفتابگردان، گلرنگ، کلزا و حبوبات اختصاص یافته است.
علیرضا مهاجر گفت: سهم لرستان از این رقم ۳۷۰ هزار هکتار است که انتظار میرود باتوجه به ظرفیتهای مطلوبی که در استان وجود دارد، شاهد عملکرد مناسب و موثری در این زمینه باشیم.
معاون زراعت وزیر جهاد کشاورزی گفت: اجرایی شدن طرح جهش تولید در دیمزارها از برنامههای اصلی وزارت جهاد کشاورزی است که توسعه آن در سراسر کشور باعث بهره وری بیشتر تولید و امنیت غذایی میشود و لرستان در این زمینه عملکرد موثری داشته است.
مهاجر همچنین به نقش کشاورزان اراضی کوچک و معیشتی در امنیت غذایی کشور اشاره کرد و گفت: باید از این کشاورزان حمایت کرد، زیرا این قشر در تولید و امنیت غذایی نقش اساسی دارند، بنابراین نباید در ارائه خدمات نسبت به آنها بی توجه بود.
وی تأکید کرد: با این وجود همه باید به سمت یکپارچه سازی اراضی کشاورزی حرکت کنیم تا از کوچک شدن اراضی جلوگیری و بهره وری بیشتر شود.
معاون زراعت وزیر جهاد کشاورزی در خصوص توزیع به موقع کود بین بهره وران بخش کشاورزی اضافه کرد: با راه اندازی سامانههای هوشمند در سراسر کشور، توزیع کود دقیقتر و عادلانه صورت میگیرد و بی تردید هرساله شاهد ارائه خدمات و توزیع مطلوب کود به کشاورزان خواهیم بود.
مهاجر یادآور شد: لرستان یکی از استانهای با ظرفیت مناسب در حوزه کشاورزی و دامپروری است که در ۲ سال اخیر باوجود خشکسالی متوالی، اما تولید چشمگیری داشته که این مهم بیانگر مدیریت منسجم جهاد کشاورزی و تلاشهای مستمر کشاورزان است.
گفتنی است طرح جهش تولید در دیمزارها با هدف اصلاح زیرساختها، بررسی تنگناها و اصلاح روشهای معمول کشاورزی، ارتقای مکانیزاسیون، انجام خاک ورزی حفاظتی، تغذیه، تناوب، مدیریت مزرعه و تامین بذر محصولات اساسی در مرحله سومین سال اجراء میباشد.
با استفاده از این طرح، ظرفیت دیمزارها در کشور افزایش مییابد و میتوان با ارتقای ضریب امنیت غذایی و ملی از آثار مثبت طرح بهرهمند شد.
از مجموع ۸۰۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی در لرستان ۶۰۰ هزار هکتار دیم و مابقی آبی است.
معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی در ادامه به عدم پرداخت مطالبات کشاورزان در حوزه دانههای روغنی گریزی زد و گفت: یکی از بزرگترین چالشهای دولت، بحث وابستگی شدید به روغن، کنجاله و دانههای روغنی به خارج است.
مهاجر گفت: دولت برنامه ریزی میکند تا برای سال آتی خرید دانههای روغنی کشاورزان را به واردات وصل و پس از خریداری محصولات کشاورزان و پرداخت مطالبات آنها، اجازه واردات را صادر کند.
وی در رابطه با طلب کشاورزان نیز گفت: نهایتأ ظرف هفتههای آینده این مشکل حل میشود و مطالبات کشاورزان نیز پرداخت میگردد.