سرهنگ مهدی میدانی رئیس اداره قرآن و عترت و نماز ارتش جمهوری اسلامی ایران: یکی از اهداف این کنگره ترویج معارف قرآن و شناخت اندیشههای قرآنی حضرت آقا در مباحث تفسیری علوم قرآنی، نوآوریهای معظم له در مسایل قرآنی بوده که با بررسیهایی که انجام دادیم خیلی از محورهای این کنگره با برنامههای عملی مان سنخیت داشت.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، سرهنگ مهدی میدانی رئیس اداره قرآن و عترت و نماز ارتش جمهوری اسلامی ایران با حضور در برنامه سلام خبرنگار در باره برگزاری کنگره بین المللی اندیشههای قرآنی حضرت آیت الله خامنهای گفتگو کرد:
مجری: امروز قرار است کنگره بین المللی اندیشههای قرآنی حضرت آیت الله خامنهای برگزار شود. درباره کنگره امروز، اهداف و چگونگی برگزاری آن بگویید.
سرهنگ مهدی میدانی رئیس اداره قرآن و عترت و نماز ارتش جمهوری اسلامی ایران: از دو سال گذشته مقدمات برگزاری کنگره بین المللی اندیشههای قرآنی مقام معظم رهبری به همت جامعه المصطفی العالمیه فراهم شد و سازمانهای مختلفی در این خصوص همکاری کردند که سازمان عقیدتی سیاسی ارتش جمهوری اسلامی ایران هم به دلیل این که یکی از اهداف راهبردیش تعامل با سازمانهای قرآنی است به محض اطلاع، با بزرگواران و مسئولان جامعه المصطفی قم وارد مذاکره شد. تفاهم نامهای را امضا کردیم که جزئیات برگزاری ارتش مشخص شد و به لطف خداوند میزبانی دومین اجلاسیه این کنگره را عهده دار شدیم. اجلاسیه اول را دانشگاه آزاد اسلامی میزبان بود و امروز هم به لطف خداوند اجلاسیه دوم را در سازمان عقیدتی سیاسی ارتش جمهوری اسلامی ایران میزبانی میکنیم و از منتخبین و پژوهشگران قرآنی ارتش جمهوری اسلامی ایران که در این محورهایی که اعلام کردیم درخصوص این کنگره شرکت کرده بودند تجلیل میشوند. هدف مان این است که بتوانیم به این اندیشهها و منظومه فکری و قرآنی مقام معظم رهبری دست پیدا کنیم. از سالیان گذشته هر سال فرمایشات معظم له را در جلسات مختلف قرآنی رصد میکنیم. یک سال بود که حضرت آقا درخصوص ترجمه آثار فرمودند. سریعا طرح ترجمه را تدوین و تنظیم کردیم و به دانشگاهها و مراکز آموزشی هم اعلام کردیم، یک سال هم حضرت آقا در خصوص حفظ قرآن و تربیت ۱۰ میلیون حافظ فرمودند، بلافاصله وارد بحث شدیم و وضعیت موجود و مطلوب خودمان و راههای رسیدن را تبیین و تشریح کردند متوجه شدیم از این سهم ۱۰ میلیون ۶۳ هزار حافظ باید داشته باشیم که به لطف خداوند هم اکنون که در خدمت تان هستم آمار حافظان یک جز تا کل قرآن از ۳۷ هزار هم عبور کرده و در سال ۱۴۰۵ که برنامه ریزی کردیم به آن ۶۳ هزار میرسیم و ارتقای محفوظات هم مدنظرمان است.
شناخت منظومه قرآنی مقام معظم رهبری به ما کمک میکند و فتح بابی میشود برای تبیین برنامههای کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت مان که بتوانیم برنامههای قرآنی مان را ترسیم کنیم و وقتی که واقعا این اطلاع رسانی صورت گرفت، دیدیم که ارتشیان ولایت مدار و قرآنی نه تنها در صحنه کارزار و دفاع از سرحدات میهن اسلامی واقعا موفقند و همیشه پا به رکاب هستند، بلکه در بخشهای قرآنی هم خوش میدرخشند. ۱۲۰ نفر از محققان و پژوهشگران ارتش از خانواده ها، کارکنان و روحانیون معزز ارتش در این کنگره شرکت کردند و امروز مورد ارزیابی دقیق قرار گرفت و امروز بیش از ۵۰ نفر از این عزیزان انتخاب شده اند که در اختتامیه این اجلاسیه دوم تجلیل میشوند و برای اینکه بقیه پژوهشگران مان هم تشویق بشوند از همه پژوهشگران در این اختتامیه تجلیل میکنیم که بروند و مقالات شان را اصلاح کنند و در یک فرصتی به دبیرخانه کنگره بفرستند که در خدمت شان باشیم.
مجری: همکاران تان در کدام بخشهای کنگره شرکت کرده اند؟
سرهنگ میدانی: بخشهای کنگره خیلی گسترده است. یکی از اهداف این کنگره ترویج معارف قرآن و شناخت اندیشههای قرآنی حضرت آقا در مباحث تفسیری علوم قرآنی، نوآوریهای معظم له در مسایل قرآنی بوده که با بررسیهایی که انجام دادیم خیلی از این محورهای این کنگره با برنامههای عملی مان سنخیت داشت. مثلا یکی از بخشها حفظ و قرائت قرآن بود که یکی از برنامههای همه ساله مان است. سبک زندگی قرآنی یکی از برنامههای مهم و مورد توجه و مورد تاکید مقام معظم رهبری است که ارتش جمهوری اسلامی ایران نیز برنامههای خودش را در بحث خانوادهها با جدیت دنبال میکند و در سالهای اخیر در این بخش موفقیتهای خیلی زیادی هم داشتیم در همین مسابقات خانوادههای قرآنی نیروهای مسلح ارتش جمهوری اسلامی ایران با فاصله خیلی زیادی از سایر نیروهای مسلح توانست مقام اول را کسب کند. بحثهای مرجعیت قرآن و سبک زندگی قرآنی خیلی مدنظرمان است که دوستان مان شرکت کردند و نظرمان این است که از نتایج پژوهش اینها در برنامهها و راهبردهای سازمان در سالهای آتی بهره یگیریم.
مجری: گام بعدی تان بعد از برنامه و کنگره امروز در ادامه این مسیر چیست؟
سرهنگ میدانی: در ادامه این مسیر الحمدالله خیلی از محققان که در زمینه قرآنی قلم فرسایی کردند و خوش درخشیدند شناسایی کردیم. دورههای تکمیلی قطعا برای اینها ریاست محترم سازمان که جا دارد از ریاست محترم سازمان عقیدتی سیاسی حجت الاسلام والمسلمین حاج آقای محمدحسنی تشکر کنم. ایشان یک شخصیت فرهیخته و علمی هستند. خیلی تاکید کردند که در ادامه، دورهها و کارگاههایی برای این محققین بگذاریم و جهت ارتقای اینها از نتایج تحقیقات اینها که در سه جلد چاپ شده برای فعالیتهای آتی مان بهره بگیری و در حقیقت به نوآوری در مباحث قرآنی نیاز داریم و لازم است این کنگرهها که باتوجه به اندیشههای حضرت آقا برگزار میشود، در برنامههای قرآنی کل کشور یک نوآوری داشته باشیم.