فعالیت مدارس و مراکز آموزشی در شهرهای بزرگ در سالهای اخیر بیشتر از گذشته تحت تاثیر آلودگی هوا قرار گرفته است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداو سیما هر ساله سال تحصیلی در برخی روزهای فصل پاییز و زمستان با پدیده وارونگی دما گره میخورد و بر اساس قانون هوای پاک در مواقع اضطرار آلودگی هوا، کارگروهی با همین عنوان در استانها تشکیل میشود.
گلعلیزاده رئیس مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست میگوید: استانداران هر استانی به عنوان عالیترین مقام اجرایی دولت، کارگروهها را هدایت میکنند. این کارگروهها برای کاهش مواجهه قشرهای مختلف مردم با آلایندهها تصمیماتی را اتخاذ میکنند از جمله تعطیلی فعالیتهای عمرانی و صنعتی آلاینده، اعمال محدودیت برای تردد خودروها، استقرار آمبولانس در مراکز پر تردد و غیر حضوری شدن و مراکز آموزشی و ورزشی.
سلاجقه رئیس سازمان سازمان حفاظت محیط زیست میگوید: شاید استانها از لحاظ شاخص آلایندگی در یک رده یکسان باشند، اما اینکه یک استان تعطیل میشود و استان دیگر تعطیل نمیشود به مقتضیات زمان و مکانی خود استان و تصمیماتی که در کمیته اضطرار گرفته میشود بستگی دارد.
صحرایی وزیرآموزش و پرورش هم میگوید: اگر چه موضوع صنعت و تولید بسیار مهم است، اما در بلندمدت تربیت دانش آموزان و آموزش آنها مهمتر است بنابر این تعطیل کردن یا در حقیقت غیر فعال کردن مدارس باید اولویت آخر باشد نه اولویت اول، و ما به هیچ عنوان در هیچ شرایطی رأی به غیرحضوری شدن نمیدهیم.