رضوی کارشناس مسائل منطقه از غافلگیری نظامیان و شهرکنشینان صهیونیست در پی عملیات طوفان الاقصی از سوی مقاومت فلسطین و افزایش میزان خودکشی در میان آنها خبر داد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ رادیو گفتگو در برنامه رویداد با آقای سلمان رضوی کارشناس مسائل منطقه گفت و گو کرد.
سوال: برخی از روزنامهها گزارشهایی از افزایش مشکلات روحی روانی هزاران شهرک نشین و نظامی اسرائیلی بعد عملیات طوفان الاقصی منتشر کردند، بفرمائید که تبعات این جنگ این چنینی و آن طوفان الاقصی چقدر میتواند در روند آن اثرگذار باشد؟
رضوی: همان طور که همان ابتدا تحلیلها و اخبار این را اعلام کردند و حتی رهبر انقلاب هم در دومین یا سومین روز این نبرد بود که در دانشگاه افسری اعلام کردند و گفتند که همه میگویند شکست، ولی من میگویم شکست غیرقابل ترمیم، بخشی از این پیامد است یعنی واقعا غافلگیری اسرائیلیها در همان روز اول و دوم این نبرد، چون واقعا بی سابقه بوده و تلاش میکنند تا آن را یک جورهایی توجیه کنند تحت عنوان ۱۱ سپتامبر اسرائیل و امثال آن و این که از دوره هولوکاست تا الان که کشتاری رخ نداده بود میخواهند جوری توجیحش کنند در هر صورت این قضیه ماندگار خواهد شد در اذهان جامعه رژیم، در اذهان سران نظامی سیاسی و امنیتی این رژیم که این چنین غافلگیر شدند و شکست خوردند. به نظر میرسد شرایط کنونی یک جورهایی پیامد آن غافلگیری است که در ابتدای کار دامنگیر آنها شده است.
سوال: تصور میکنید این اتفاقات چقدر میتواند در ادامه مسیر برای رژیم صهیونیستی تبعات داشته باشد؟
رضوی: وقتی همان ابتدای کار کنترل از دست برود طبیعتا پیامدهایش در ادامه در استمرار آن جنگ هم خودش را نشان خواهد داد آن چه که مسلم است این است که به خاطر همین قضیه گفته میشود مدیریت جنگ یک جورهایی دست آمریکاییها است، فرماندهان آمریکایی آن جا عملا سیاست و میدان را اداره میکنند به خاطر این که آنها هنوز در همان شوک اولیه شان قرار دارند و نتوانستند از آن وضعیت بیرون بیایند در حقیقت تداوم پیامد وضعیت اولیه را الان ما همچنان داریم مشاهده میکنیم کما این که هیچ استراتژی مشخصی هم برای پایان جنگ ندارند البته یک هدف کلی تحت عنوان نابودی حماس اعلام کردند و مشخص بود این دست نیافتنی است و بعد گفتند مدیریت حماس باید از بین برود و آن را هم نتوانستند و کم کم با وجود این همه کشتار و تخریب به سمت آتش بس پنج روزه می روند.
سوال: این که هم در میدان و هم در سیاست آمریکا نقش آفرینی در این جنگ میکند و از سمتی هم شاهد تظاهرات و اعتراضات بسیار گستردهای در داخل آمریکا نسبت به این اتفاق هستیم و به سیاستهایی که دولت بایدن در این حوزه در پیش گرفته است. آمریکا چقدر میتواند باز هم این مسیر را ادامه دهد و در عین خستگی و به شکلی زده شدن همه نیروهای نظامی و حتی شهرک نشینان صهیونیستی چقدر میتواند از این حربه استفاده کند؟
رضوی: نیروهای نظامی اسرائیلی در حقیقت پیاده نظام آمریکاییها هستند یعنی الان آمریکاییها هستند که اراده کنند در قاب فشار بر این رژیم با هدف پایان جنگ میتوانند این کار را بکنند یا اینکه به تداوم کشتار بپردازد، از آن طرف میتوانند. البته خوب موانعی این طرف است و جبهه مقاومت سرجای خودش است، ولی از طرف دیگر صفر تا صد قضیه دست خود آمریکاییها است و همین عدم مخالفتها در سطح افکار عمومی و آن چه میشود دستش را ببندد مخالفتهایی است که اشاره کردید در جامعه آمریکا به ویژه که بی سابقه است نه کم سابقه، این چنین در نیویورک و شهرهای دیگر مردم دارند به حمایت از فلسطین بیرون میآیند و در حقیقت میشود گفت یک بیداری فلسطینی در اروپا و آمریکا الان در حال رخ دادن است و مطمئنا نتایجش را ما در آینده خواهیم دید، هرچند که فلسطینیها هزینههای زیادی به لحاظ تخریب و کشتار خودشان دارند میدهند، ولی به نظرم پیروزی آنها از فردای بعد از جنگ شروع میشود هرچند که همان ابتدای جنگ هم به تعبیر رسانههای اسرائیلی، مقاومت پیروز جنگ بود، ولی به نظرم مرحله دوم پیروزی آنها تازه بعد از جنگ شروع میشود.