مردم انگلیس نخستین روز کاری این هفته را با خبر تغییرات ناگهانی در کابینه دولت و برکناریها و انتصابهای غیر منتظره آغاز کردند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ از لندن، سوئلا براورمن وزیر کشور انگلیس که مواضع جنجالی اش از جمله علیه پلیس واکنشهای گستردهای در پی داشت برکنار شد و جیمز کلورلی وزیر خارجه انگلیس که عملکرد او نیز در این جایگاه موفق ارزیابی نشده جای براورمن را گرفت.
اما آنچه در تغییرات کابینه دولت انگلیس به کانون توجه محافل سیاسی و رسانهای مبدل شد دعوت از دیوید کامرون نخست وزیر اسبق انگلیس به ساختمان نخست وزیری است، اما این بار به عنوان وزیر امور خارجه این کشور.
دیوید کامرون وزیر خارجه جدید انگلیس در مصاحبه با رسانههای انگلیسی گفت: امیدوارم شش سال نخست وزیری و ۱۱ سال رهبری حزب محافظه کار بتواند برای نقش جدیدم در کابینه مفید باشد.
وی افزود: آگاهم که بازگشت به این شکل برای یک نخست وزیر عادی نیست، اما کشور ما با چالشهای سختی روبروست و نخست وزیر از من خواست این کار را بپذیرم.
دیوید کامرون حدود هفت سال پیش و پس از اعلام رأی اکثریت نزدیک ۵۲ درصدی مردم به جدایی این کشور از اتحادیه اروپا استعفا داد و از ساختار قدرت کناره گیری کرد. عجیبتر اینکه ریشی سوناک در تازهترین اظهارنظر درباره نابسامانیهای این کشور کامرون نخست وزیر اسبق را یکی از مقصران شرایط جاری دانسته بود و اکنون متوسل شدن به او برای کاهش مشکلاتش واکنش برانگیز شده است.
پت مکفدن عضو ارشد حزب کارگر انگلیس با انتشار مطلبی در یکی از شبکههای اجتماعی که نشریه گاردین آن را بازتاب داده نوشت: ریشی سوناک چند هفته پیش گفت دیوید کامرون بخشی از وضعیت شکست خورده موجود است و اکنون او را به عنوان قایق نجات برگردانده است.
ریشی سوناک رهبر حزب محافظه کار و نخست وزیر که تقریبا در تحقق تمام اهدافش از جمله کاهش نزدیک هشت میلیون نفری صف بیماران منتظر درمان در بیمارستانهای دولتی این کشور و اهداف اقتصادی ترسیم شده به ویژه کاهش تورم ناکام مانده سران و اعضای حزب محافظه کار را هم نگران باختن در انتخابات سراسری اینده و از دست دادن قدرت کرده که از ۱۳ سال پیش در اختیار این حزب بوده است.
وید کومب عضو سابق حزب محافظه کار انگلیس میگوید: از بیرون که نگاه میکنید انتخاب کامرون کار درستی به نظر میآید، اما من شخصاْ معتقدم برغم جایگاه مهمی که به او دادند نمیتواند حزب محافظه کار را متحد و در بهبود وضعیت وحشتاک موجود نقش موثری ایفا کند.
برخی ناظران معتقدند سقوط محبوبیت حزب محافظه کار، اعضای ارشد این حزب را بر ان داشت با موافقت شاه موانع حضور کامرون را در کابینه برطرف کند و او را به عضویت مجلس اعیان یا لردها درآورد و با اهداف سیاسی از جمله پیروزی این حزب در میدان رقابت انتخابات پیش رو به کامرون متوسل شوند.
بر اساس نتایج نظرسنجی هفته پیش موسسه استاتیستا محبوبیت حزب حاکم محافظه کار به ۲۳ درصد رسیده که پایینترین میزان در چهار سال اخیر است.
اظهارات:
۱ – دیوید کامرون - نخست وزیر اسبق و وزیر خارجه جدید انگلیس
۲ - آن کومب - عضو سابق حزب محافظه کار انگلیس