رئیس ستاد تحول و ارتقای علوم انسانی اسلامی گفت: قدمهای موثری برای اسلامی و بومی کردن علوم انسانی در ستاد تحول و ارتقای علوم انسانی اسلامی برداشته شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، غلامعلی حداد عادل رئیس ستاد تحول و ارتقای علوم انسانی اسلامی، در مراسم افتتاحیه هفتمین کنگره بینالمللی علوم انسانی اسلامی و ششمین جایزه جهانی علوم انسانی که امروز دوشنبه ۲۲ آبان در فرهنگستان علوم برگزار شد، در مصاحبه اختصاصی با خبرنکار ما گفت: این قدمها میتواند مسیر دانش را به سمت و سوی درستش سوق دهد و به ما نیز کمک کند و با توجه به نیاز کشور به متخصصان نیروی انسانی تربیت شود.
رئیس ستاد تحول و ارتقاء علوم انسانی اسلامی افزود: در ۱۴ سال گذشته که شورای تحول به راه افتاد و فعلا انجام شده است، شاید حدود ۱۳۰ رشته درسی و دانشگاهی از حیث برنامه آموزشی متحول شدند و دهها رشته جدید بوجود آمدند و یا رشتههایی که ارشد بوده، ارتقا پیدا کردند. به طور مثال در رشتههایی که مقطع کارشناسی ارشد وجود داشته، برای آنها مقطع دکترا ایجاد شده است.
حدادعادل گفت: برای بسیاری از رشتههای موجود، اصلاحات کلی انجام شده است و استادانی درحال حاضر آمادگی خود را برای طراحی جدید، برنامه ریزی و تالیف جدید کتابها اعلام کرده اند.
وی افزود: کارهایی شده است، ولی در مقایسه با وسعت، اهمیت و عظمت علوم انسانی باید بگویم این کارها اندک بوده است.
سال ۱۳۸۸ بود که رهبر انقلاب در دیدار با جمعی از بانوان قرآنپژوه کشور، «از گلایه و مطالبهای گفتند که در علوم انسانی انجام نشده است. تحول در علوم انسانی بر اساس یک نگاه توحیدی صورت گیرد.»، تشکیل شورای تحول و ارتقاء علوم انسانی اسلامی اولین اقدامی بود که درجهت تحقق این مطالبه اجرایی شد.
هفتمین کنگره بینالمللی علوم انسانی اسلامی صبح امروز با حضور زلفی گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، غلامعلی حدادعادل رئیس شورای تحول و ارتقای علوم انسانی، محمدرضا مخبر رئیس فرهنگستان علوم، حجت الاسلام احمد واعظی رئیس دفتر تبلیغات اسلامی، حجت الاسلام رضا غلامی رئیس مجمع عالی علوم انسانی اسلامی، عطاء الله رفیعی آتانی رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس و جمعی از اندیشمندان حوزه علوم انسانی اسلامی در فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی برگزار شد.
کمیسیونهای تخصصی این دوره از کنگره نیز از ۲۳ آبان تا اول آذر در مراکز منتخب علمی کشور برگزار میشود.