اگر فرد در گروه افراد پرخطر از نظر دیابت باشد و آزمایش قند خون طبیعی داشته باشد باید این آزمایش را هر سه سال یک بار مجددا تکرار کند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما استان خوزستان ، رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای غیر واگیر مرکز بهداشت خوزستان با اشاره به برگزاری هفته ملی دیابت از ۲۰ تا ۲۶ آبانماه اظهار کرد: دیابت یک بیماری مزمن است و اگر فردی تغذیه خوبی نداشته یا اضافه وزن داشته باشد یا به اندازه کافی پیادهروی نکند، ممکن است این بیماری به سراغش بیاید.
دکتر سیما اورنگ افزود: علائم اصلی بیماری دیابت شامل پر نوشی، پر ادراری و پرخوری است و ابتلا به این بیماری با آزمایش خون تشخیص داده میشود.
رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای غیر واگیر مرکز بهداشت خوزستان گفت: گاهی ممکن است فردی به دیابت مبتلا باشد و از بیماری خود خبر نداشته باشد بنابراین آزمایش مهم برای تشخیص بیماری دیابت، آزمایش قندخون ناشتا است. برای آزمایش قندخون ناشتا لازم است قبل از آزمایش خون حداقل به مدت هشت ساعت چیزی خورده نشود.
اورنگ بیان کرد: افراد چاق در معرض خطر ابتلا به دیابت هستند یعنی اگر وزن به کیلوگرم به صورت کسر نوشته و قد به متر حساب شود و در خودش ضرب شود و در مخرج بگذارند و این دو عدد را بر هم تقسیم کنند و عدد به دست آمده، بالاتر یا مساوی ۲۵ باشد فرد در گروه افراد دارای اضافه وزن است.
وی با اشاره به موارد افزایشدهنده خطر ابتلا به دیابت، گفت: چاقی و اضافه وزن به خصوص چاقی شکمی، سن بالا، کم تحرکی، تغذیه ناسالم، فشار خون بالا، چربی خون بالا، سابقه دیابت نوع دو در بستگان درجه یک، سابقه دیابت بارداری و سابقه دیابت پنهان از موارد افزایشدهنده خطر ابتلا به دیابت هستند.
رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای غیر واگیر مرکز بهداشت خوزستان بیان کرد: پیش دیابت یا دیابت پنهان یعنی افزایش قند خون بیشتر از محدوده طبیعی، اما نه به اندازهای که در یک فرد دیابتی مشاهده میشود، اما در صورت تشخیص ندادن و کنترل نشدن مرحله پیش دیابت، فرد به دیابت نوع دو مبتلا میشود.
وی عنوان کرد: اگر فرد در گروه افراد پرخطر از نظر دیابت باشد و آزمایش قند خون طبیعی داشته باشد باید این آزمایش را هر سه سال یک بار مجددا تکرار کند. اگر یک زن در دوران بارداری دیابت داشته باشد باید در طول عمر هر سه سال یک بار مورد بررسی قرار بگیرد.