رئیس اداره شیلات شهرستان بابل گفت: این شهرستان قطب تولید کپورماهیان بوده و آبزیپروری سبب رونق تولید و اشتغال در منطقه شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران،کمیل آری افزود: شهرستان بابل قطب تولید کپور ماهیان شمال ایران بوده و در شهرستان بابل ۶۴۰ مرکز پرورش ماهی وجود دارد که از این تعداد ۱۶۰ مورد آب بندان و ۴۴۵ مورد هم مزرعه گرم آبی است.
وی با بیان اینکه ۲۹ مرکز پرورش ماهیان سردآبی و همچنین ۵ مرکز ماهیان خاویاری و یک مرکز هم پرورش ماهیان زینتی در شهرستان فعال است، افزود: داشتن نگاه تخصصی همراه با بهکارگیری تکنولوژی در رشد تولید آبزیان امری لازم و ضروری است. از این تعداد مراکز پرورش ماهیان گرمآبی و سردآبی در مجموع ۱۰ هزار و ۳۰۰ تن ماهی صید میشود که ۷۰۰ تن ماهی سردآبی و ۱۰۰ تن هم ماهی خاویاری گوشتی است.
رئیس اداره شیلات بابل گفت: ۱۳۰۰ تن از این تولیدات در مزارع پرورشی و ۸۲۰۰ تن هم تولیدات آببندانهای این شهرستان است. سالانه ۵ هزار تن از این تولیدات را به کشورهای آسیای میانه صادر میکنیم. نگاه تخصصی و تکنولوژی و فنآور را در بخش رشد تولید آبزیان دنبال میکنیم و نگاه ما در شیلات بابل توسعه محوری در بخش زیرساخت است. شهرستان در سال جاری با رشد ۲۵۰ درصدی توسعه در بخش اشتغالزایی آبزیان مواجه است که این امر اشتغال بسیاری از جوانان علاقهمند در این حوزه را به همراه داشته است.
آری افزود: در شهرستان بابل با توجه به سبقه و توجیه اقتصادی، آبزیپروری در بخش ماهیان خاویاری بیشتر مورد استقبال قرار گرفته است که با مشاورههایی که اداره شیلات به تولیدکنندگان دارد افزایش تولید را خواهیم داشت. سعی داریم تا با برنامههای علمی مدون این ظرفیت بالقوه را به بالفعل تبدیل کنیم تا شاهد رشد تولید در این بخش مهم باشیم.
رئیس اداره شیلات شهرستان بابل، اعتبار توسعه آبزیپروری شهرستان را ۷۰ میلیارد تومان بیان کرد و گفت: این اعتبار به کارآفرینانی تعلق خواهد گرفت که در منطقه خود مزرعه پرورش ماهی راهاندازی کنند و بر اساس میزان تولید خود اعتبار دریافت خواهند کرد. باید توجه داشت که بخشهای بندپی شرقی و غربی شهرستان بابل قابلیت بسیار خوبی برای اجرای طرح بازار ماهی را دارند.
وی افزود: یکی از درخواستهای مهم تولیدکنندگان برخورداری از تسهیلات بانکی با سود کم است که امیدوارم مسئولان و همه بانکها به این مهم توجه ویژه داشته باشند و دستاندازهای اداری را برای این تولیدکنندگان مرتفع کنند. ۶ پروژه پرورش ماهیان سردآبی و ماهیان خاویاری در شهرستان بابل در دست اقدام است که برای اینکه این پروژهها به مرحله بهرهبرداری برسند برای تجهیز و تکمیل طرح به ۲۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارند. همچنین تکمیل دو مرکز پرورش ماهیان خاویاری هم هر کدام به ۶ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارند.