کشت محصولات پاییزه در حدود ۳۰۰ هکتار از زمینهای کشاورزی استان در حال انجام است.
کیشانی افزود: با توجه به کاهش منابع آب های زیرزمینی و بارندگی ها در کشت پاییزه براساس الگوی کشت افزایش سطح زیرکشت بخصوص در اراضی آبی نداریم و برنامه ریزی شده بیشترین تولید محصولات زراعی در دیم زارها انجام شود که بر این اساس امسال برای سومین سال است که طرح جهش تولید در دیم زارها باهدف افزایش تولید در واحد سطح، اجرای کشاورزی حفاظتی و تناوب در کشت در حال انجام است.
او بابیان اینکه تاکنون ۸۵ درصد کشت پاییزه در استان انجام شده گفت: برای کشت محصولات زراعی بیش از ۴۸ هزار تن کود ازته، هفت هزار تن کود فسفاته و چهار هزار تن کود پتاسه و همچنین بیش از هفت هزار تن بذر گواهی شده مورد تایید مرکز تحقیقات در نظر گرفته شده و در حال توزیع بین کشاورزان است.
خانم غیابی کارشناس فنی جهادکشاورزی استان هم برای افزایش کمی و کیفی محصول به کشاورزان توصیه کرد رعایت تناوب ، انجام نمونه گیری خاک، استفاده از کود دامی پوسیده و دستگاه کشت مستقیم و یا کم خاک ورز برای کشت غلات استفاده کنند.
بهرامی کارشناس جهادکشاورزی هم با بیان اینکه تمام تلاش ما براین است که کار علمی و مدیریتی در تولید محصولات حاکم باشد ، افزود : الگوی کشت یکی از راهکار های جهش تولید و ایجاد تناوب با کشت محصولاتی چون دانه های روغنی کاملینا، گلرنگ و نخود و علوفه دیم است که موجب افزایش حاصلخیزی خاک و افزایش عملکرد و بهره وری بالا می شود.
او به کشاورزان توصیه کرد حتما از سبد کودی ازته، فسفاته و پتاسه استفاده و محصول خود را بیمه کنند.
کشت محصولات پاییزه در استان مرکزی در صورت مساعد بودن هوا تا اواسط آذر ادامه دارد.