علی سلاجقه به معاونان محیط زیست طبیعی سراسر کشور به طور جدّی توصیه کرد از ظرفیتهای دانش بنیانی و اندیشههای رو به جلوی جوانان در مباحث مدیریتی استفاده کنند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در سخنانی که به صورت ویدیو کنفرانسی در نشست معاونان محیط زیست طبیعی ادارات کل
دکتر علی سلاجقه درباره باغوحشهای کشور گفت: متأسفانه برخی باغوحشهای کشور رها شدهاند؛ لذا سازمان حفاظت محیط زیست به عنوان دستگاه ناظر باید بر تمام ارکان باغوحشها از جمله ورودی و خروجی گونهها، کیفیت غذا دهی و حتی موضوع گردشگری نظارت کند.
وی خاطرنشان کرد: از نظر رفتارشناسی نیز باید بر باغوحشها نظارت علمی داشته باشید؛ چرا که یک حیوان از نظر فکری و اندیشهای ظرفیت خاصی از پذیرش گردشگر را دارد و عبور از این ظرفیت برای حیوان آزاردهنده میشود.
معاون رئیس جمهور افزود: در تمام دنیا منابع و ذخایر ژنتیکی در حال از بین رفتن است و شما با تدبیر، استفاده از علم کارشناسان موفق و بهره گیری از ظرفیتهای سازمانی، باید به مسائل مربوط به حفظ ذخایر ژنی بپردازید و در موضوعات ژن، گونه و اکوسیستم عملکرد مناسبی داشته باشید.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست یادآور شد: محیطبانان ما کم شمار و تعداد شهدا و جانبازانی که تقدیم کردهایم بسیار زیاد است و حتی همیاران محیطبان نیز جان خود را در راه حفظ محیط زیست کشور گذاشتهاند؛ این شرایط ایجاب میکند که از روشهای علمی و پایش هوشمند مانند استفاده از پهپاد بهره بگیریم.
دکتر سلاجقه تأکید کرد: امروز هر مسئول زیستگاهی باید بداند دقیقاً تعداد گونههای زیستگاه چه قدر است و برای گونههای در معرض خطر، قبل از رسیدن به مرز انقراض، تمهیداتی ایجاد شود.
وی ادامه داد: باید برنامه جامع مدیریت حیات وحش را جدی بگیریم و نگذاریم به مرحلهای برسد که اعلام کنیم گونههای در معرض خطر یا در معرض انقراض چقدر هستند و باید دستگاههای مسئول را نیز پای کار بیاوریم.
معاون رئیس جمهور با اشاره به ظرفیت عالی روابط عمومی، فضای مجازی و رسانههای دیداری، شنیداری و مکتوب برای کمک به حفاظت از محیط زیست، اظهار داشت: با استفاده از این ظرفیتها میتوانیم مظلومیت سازمان را کاهش دهیم و درباره دستاوردهایی که داشتهایم، به نحو مطلوب اطلاع رسانی کنیم.
رئیس سازمان محیط زیست ضمن تأکید بر ضرورت کاهش تعارضات انسان و حیات وحش بیان داشت: شرایط خشکسالی و تغییرات اقلیمی سبب شده که حیات وحش به پایین دشتها و میان جمعیت انسانی بیاید و در معرض خطر نابودی قرار گیرد.
دکتر سلاجقه اضافه کرد: باید با توجه به هشدارها و پیشبینیهای هواشناسی، تمهیداتی مانند علوفهرسانی و فراهم کردن طعمه مناسب را در نظر بگیریم تا از حاد شدن شرایط و ایجاد تعارض بین حیات وحش و انسان، جلوگیری کنیم.
وی با توصیه جدّی به استفاده از ظرفیتهای دانشبنیان و جوانان افزود: از ظرفیتهای دانش بنیانی و اندیشههای بکر، کارا و رو به جلوی جوانان که ما را در بحثهای مدیریتی چند گام به جلو میبرد، استفاده کنیم.
معاون رئیس جمهور ادامه داد: به جوانان و اندیشههایی که برای رفع مشکل دارند، افتخار میکنم. آنها به راحتی میتوانند روشهای نوین را پیش پای شما بگذارند؛ کافیست با جوانان و شرکتهای دانش بنیان در ارتباط و مطمئن باشید بسیاری از مشکلات را حل خواهند کرد.
رئیس سازمان محیط زیست گفت: زمانی مهمترین نگرانی من بی اطلاعی مسئولین کشور از مسائل محیط زیستی بود؛ اما در دولت سیزدهم، هفتهای دوبار و در هر جلسه حداقل یک معضل محیط زیستی را مطرح میکنم که خوشبختانه این مسئله به دغدغه تبدیل شده و پیگیریها نتیجه داده است.
دکتر سلاجقه یادآور شد: این نتیجه را در سخنرانیهای رئیس جمهور و حکم معاون اول ایشان مبنی بر اینکه هیچ پروژهای بدون مجوز محیط زیست کلنگ نخورد، میتوان مشاهده کرد.