بزرگترین طرح ملی آبخیزداری آذربایجان غربی با هدف جلوگیری از فرسایش خاک و لغزش و رانش زمین در بالادست روستای گوگرد خوی آماده بهره برداری شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،این طرح شامل اجرای ۳ سد ملاتی و بتنی است که برای تثبیت روستا و جلوگیری از تخریب سیل و فرسایش خاک با همراهی اهالی روستا گوگرد از توابع بخش قطور در مدت کمتر از ۷ ماه اجرا و آماده بهره برداری شد.
محبوب جبلی رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیز داری خوی در بازدی فرماندار از روند ساخت این سدها در گفتگو با خبر گزاری صدا وسیما گفت: این طرح در ۷۰۰ هکتار از عرصههای ملی منطقه گوگرد خوی با اعتباری بیش از ۶۸ میلیارد ریال اجرا و اماده بهره برداری شده است.
وی حجم این طرح را ۳ هزار ۶۰۰ متر مکعب و شامل ۳ سد سنگ ملاتی و بتنی دانست و افزود: جلوگیری از لغزش و رانس روستای گوگرد و تغذیه آبهای زیر زمینی، کنترل رسوبات و جلوگیری از فرسایش خاک از مهمترین اهداف اجرای این طرح است.
علی نژاد فرماندار خوی هم در این بازدید گفت: در ۴ سال گذشته با اجرای طرحهای آبخیز داری در ۱۵ هزار هکتار از مراتع و عرصههای منابع طبیعی این شهرستان به میزان قابل توجهی از فرسایش خاک منطقه جلوگیری شده است.
وی اجرای طرحهای آبخیزداری را در اولویت برنامههای عمرانی شهرستان دانست و تصریح کرد: امسال برای تکمیل طرحهای آبخیزداری این شهرستان ۸۰ میلیارد ریال اعتبار از محل اعتبارات استانی و ملی لحاظ شده است.
براساس بررسیهای انجام شده سالانه در محدوده روستای ۴۵۰ خانواری گوگر بخش قطور خوی بین ۱۰ سانتی متر تا ۱ و نیم متر لغزش و رانش وجود دارد که عمده علت آن فرسایش خاک و جریان سیلاب در منطقه است.
در استان آذربایجان غربی در مجموع در ۴۰۰ هزار هکتار مطالعات آبخیز داری در عرصهها طبیعی به پایان رسیده و برای اجرای این طرحها سالانه به ۲ هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز است.
اجرای طرحهای آبخیر داری در راستای سیاستهای کلی نظام و برنامه ششم توسعه در جهت تامین امینت غذایی و نیل به خودکفایی در تولید محصولات کشاورزی به میزان ۹۵ درصد و بهره برداری درست از منابع آب و خاک مورد تاکید قرار گرفته است.