ظریف افزود: حق مردم ایران در بهره مندی از فناوری صلح آمیز هسته ای به رسمیت شناخته شد و البته ممکن است آمریکایی ها بخواهند در خبر چرخشی درباره حق ایران براساس «ان پی تی» ایجاد کنند، در حالی که آمریکایی ها خود در کنفرانس بازنگری «ان پی تی» در 1990 و 2010 که شامل چرخه سوخت هسته ای است رأی مثبت دادند.
وی تاکید کرد: بنابر این هیچ راه حلی بدون غنی سازی ایران وجود نخواهد داشت بدین معنا که مردم ایران طرف مقابل را ناگزیر به شناسایی این حق کردند.
وزیر امورخارجه با بیان این که آنان در طول 10 سال گذشته با فشار و تحمیل و تهدید و تحقیر به این نتیجه رسیدند که اینگونه اقدامات کارساز نیست ، گفت: اگرچه در زندگی، مقداری بر مردم فشار وارد شد که به یاری خداوند این فشارها نیز برداشته خواهد شد اما فشار دشمنان باعث شد که کمتر از صد سانتریفیوژ در 10 سال قبل، امروز به 19 هزار سانتریفیوژ برسد.
وی تاکید کرد: آنان به این نتیجه رسیده اند که فشار ، تحقیر و تحمیل کارساز نیست و باید با مردم ایران از طریق تعامل سازنده و احترام متقابل برخورد کنند.
وزیر امورخارجه با اشاره به فشار رژیم صهیونیستی و همچنین گروه های تندرو در کشورهای غربی به ویژه در آمریکا علیه توافق نامه گفت: گاهی اوقات سیاستمداران دولت آمریکا هم در برابر این فشارها حرف هایی می زنند که پایه و اساسی ندارد بنابر این اگر گروه های فشار در تلاش های خود موفق به تحمیل بر دولتمردان شوند آن چه که توافق شده است راه بازگشت هم دارد.
وی تاکید کرد: ما با حسن نیت وارد این مسیر شدیم و نمی خواهیم کار مقطعی کنیم و نظام اسلامی نیز وعده دروغ نمی دهد.
وزیر امور خارجه برگزاری مذاکره را به معنای اعتماد بیجا ندانست و گفت: اکنون ما به مرحله ای رسیدیم که غرب و بیش از همه آمریکا باید نسبت به مردم ایران اعتماد سازی کنند.
وی تاکید کرد: ما این سیاست و مسیر را پیش می بریم تا به سرعت به راه حل نهایی برسیم هر چند سرعت نباید مانع دقت شود در عین حال نمی خواهیم فرصت از دست برود و فرصتی که مردم ایران برای جهان آماده کرده اند از دست برود بنابر این فرصت کوتاه است و باید آنان با جدیت و تلاش حاضر شوند تا به راه حل نهایی برسند.
ایران ، قدرتمند در فناوری صلح آمیز هسته ای
وزیر امور خارجه گفت: سلاح هسته ای در دنیا برای هیچکس امنیت ایجاد نکرده است چرا که مبانی آن یعنی بازدارندگی هسته ای که نتیجه اش نابودی تضمین شده دوجانبه است و این خود حماقت و دیوانگی است.
ظریف افزود: زمانی از آقای کسینجر درباره برنامه هسته ای ایران و اقدامات متناقض آمریکا در این باره در زمان رژیم ستمشاهی و رفتار عکس آن با ایران پس از انقلاب اسلامی پرسیدم که وی بسیار راحت پاسخ داد چون آن زمان شاه طرفدار ما بود.
وی با رد ادعای واهی دشمنان درباره ایران در مسئله هسته ای گفت: اگر واقعاً جمهوری اسلامی ایران به دنبال سلاح هسته ای است اما امروز در مذاکرات پیگیر رفع موضوعات است چرا اسرائیل نعره می کشد و نخست وزیرش عصبانی است؟
ظریف افزود: اگر از سلاح هسته ای ایران نگران بودند امروز در مذاکرات باید خوشحال شوند بنابر این مشخص است که آنان نگرانند و وحشت کرده اند و علتش این است که جمهوری اسلامی ایران امروز در فناوری صلح آمیز هسته ای قدرتمند شده است.
وی درباره عصبانیت رژیم صهیونیستی از مذاکرات گفت: وزیر امور خارجه آمریکا در مذاکرات به من گفت که نتانیاهو دو ساعت فریاد می زد.
وزیر امور خارجه گفت: امروز نمایندگان مردم ایران در صحنه های جهانی با دقت از دستاوردهای ایران در توانمندی فناوری صلح آمیز هسته ای دفاع می کنند که این مسئله رژیم صهیونیستی را نگران کرده است.
وی افزود: ممکن است تانک ، توپ و اسلحه قدرت ایجاد کند اما ایران به خودی خود توانمندترین و راهبردی ترین قدرت منطقه است حتی بدون این که راهبردی داشته باشد با وجود این حاضریم برای این که برخی همسایگان احساس نگرانی نکنند اقدامات اعتمادساز انجام دهیم.
وزیر امور خارجه تصریح کرد: سلاح هسته ای از نظر شرعی ، انسانی و حقوقی در دیدگاه های ما کثیف است بنابر این چه ضرورتی دارد که آنان تصور کنند که ما خود را به این سلاح ها بیالاییم.
وی گفت: ما از طریق حضور و نفوذ در قلب ها برای کشور قدرت ایجاد می کنیم همانگونه که آمریکایی ها پس از حمله به عراق و افغانستان فهمیدند که اشغال سرزمین قدرت ایجاد نمی کند.
ظریف تاکید کرد: امروز نیز قدرت علمی فناوری و توان انسانی انقلاب و حضور مردم در صحنه و استفاده از امکانات منطقه ای برای پیشبرد اهداف کشور ضروری است و اگر چه جنگ طلبان از این حضور و قدرت نگران هستند اما ما همچنان در صحنه بین المللی حضور جدی خواهیم داشت.
وی گفت: در کنار حراست از دستاوردهای هسته ای کشور باید همه فشارها به مردم خوب و پایدار ما برداشته شود که سیاست دولت نیز این است که هیچ فشاری بر مردم نباشد.
ظریف تاکید کرد: براساس تدبیر دولت یازدهم هم فناوری هسته ای و هم توسعه کشور برای استفاده از امکانات خدادادی حفظ و فراهم خواهد شد.
غرب زبان احترام به ایران را یاد گرفته است
وزیر امور خارجه گفت: غرب یاد گرفته است با زبان برابر و احترام متقابل با ایران سخن بگوید.
ظریف در مراسم یاد یاران بسیج در سازمان انرژی اتمی افزود: در مذاکرات چند بار به آنها گفتم اینجا میز مذاکره است و میز دستور نیست اگر می خواهید دستور دهید کمی آهسته تر تا ما بتوانیم بنویسیم.
وی گفت: تصور میکنم آنها یاد گرفتهاند با زبان برابر، احترام متقابل و عزت با مردم صحبت کنند.
وزیر امور خارجه ادامه داد: اطمینان داریم که به یاری خداوند و تلاش و پیگیری مسئولان وزارت امور خارجه و سازمان انرژی اتمی مراحل را به پیش میبریم و مطمئن هستیم که موفق خواهیم شد.
ظریف افزود: موفقیت امروز تیم هستهای مرهون حمایت بزرگوارانه رهبر معظم انقلاب از تیم هستهای و مردم و همه نهادها و مسئولان است.
وزیر امور خارجه گفت: ایشان در این مدت چندین بار بزرگوارانه من و همکارانم را مورد تفقد قرار دادند و اگر نبود بزرگواری و حمایتهایشان توان مقاومت در برابر انتقادات و همچنین موفقیت در مذاکرات را نداشتیم.
وی افزود: مطمئناً لطف خدا، نظر ائمه معصومین و حمایتهای مردم باعث خواهد شد تا این مسیر را تا پایان با موفقیت به پیش ببریم.
در پایان این مراسم رئیس سازمان انرژی اتمی با اهداء لوحی از زحمات وزیر امور خارجه قدردانی کرد.