در کارآزمایی بالینی پماد شیر گاو، اندازه زخم پای دیابتی در اصفهان، ۶۷ درصد کاهش پیدا کرد.
رسول سلطانی ادامه داد: به دلیلِ التیام دیرِ این زخمها، وقتی بیماران مراجعه میکنند، زخم عفونی شده و همیشه برای درمان باید از چند نوع آنتی بیوتیک استفاده شود که برای جلوگیری از این چالش نیاز است برای بهبودِ آن تلاش شود.
وی گفت: با توجه به مشکلاتی که وجود دارد، ما در چند تحقیق، محصولات مختلفی را آزمایش کردیم که یکی از آنها پماد موضعی شیر گاو است، چراکه شیر گاو، به طور سنتی برای التیام زخم استفاده میشود.
سلطانی گفت: برای آزمایش، ۱۰۰ بیمار مبتلا به عفونت درجه ۱ و ۲ پای دیابتی را در دو گروه بررسی کردیم که یک گروه، پماد موضعی شیر گاو را که در دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تولید شده است، استفاده کردند که اندازه زخم در پایان هفته دوم با پماد موضعی شیر گاو، ۶۷ درصد و با پانسمان نوین ۴۲ درصد کاهش یافته بود.
سلطانی گفت: تحلیلهای آماری ما در پایان هفته اول و دوم نشان داد که میزان کاهش اندازه زخم با پماد موضعی شیر گاو به طور معناداری بیش از پانسمان نوین بوده است.
وی در پایان، مهمترین موانع توسعه و تجاریسازی این دستاورد را بحث تولید و تجاریسازی عنوان کرد.