دارچین یکی از انواع ادویه های بسیار محبوب و پر مصرف در سراسر جهان است که خواص زیادی برای سلامت بدن دارد.
خواص دارچین برای درمان چین و چروک پوست
دارچین از ادویه هایی می باشد که برای پوست خاصیت های فراوانی دارد، یکی از خاصیت های دارچین برای پوست رفع چین و چروک های موجود بر روی پوست می باشد. دارچین به دلیل اینکه باعث بهبود جریان خون در زیر پوست و افزایشش اکسیژن رسانی به پوست می شود برای کاهش و رفع چین و چروک های پوست بسیار مناسب است.
برای این منظور باید از ماسک روغن دارچین استفاده نمایید ، کافیست چند قطره روغن دارچین روی پوست خود ماساژ دهید و اجازه دهید به مدت ۲۰ دقیقه روی پوست صورت بماند تا تاثیرگذاری بهتری داشته باشد سپس با گرم پوست را بشویید.
خواص دارچین برای کاهش وزن و لاغری
یکی دیگر از خاصیت های دارچین این است که این ادویه می تواند به کاهش وزن و لاغری نیز کمک شایانی کند. دارچین از ادویه هایی می باشد که می تواند باعث کاهش اشتها شود و در نتیجه به لاغری کمک کند. توجه داشته باشید برای لاغری و کاهش وزن حتما باید از یک برنامه غذایی مناسب تحت نظر کارشناس تغذیه استفاده کنید تا نتیجه دلخواه را بگیرید.
فواید دارچین برای کاهش فشار خون
یکی دیگر از خاصیت های مهم ادویه دارچین این است که می تواند به درمان فشار خون بالا کمک کند و باعث کنترل فشار خون افرادی که از فشار خون بالا رنج می برند شود. ضمنا مصرف دارچین در یک رژیم غذایی سالم برای پیشگیری از ابتلا به بیماری های قلبی نیز یک گزینه مناسب است.
خواص دارچین برای سلامت دستگاه گوارش
برای بهبود عملکرد دستگاه گوارش نیز می توانید از ادویه با ارزش استفاده کنید، دارچین باعث بهبود روند هضم غذا می شود. ضمن اینکه مصرف دارچین باعث می شود گازهای موجود در روده ها نیز کاهش یابند. برای درمان زخم معده هم می توانید از دارچین بهره ببرید.
خواص دارچین برای درمان کبد چرب
نتیجه تحقیقات دانشمندان نشان داده است که دارچین برای سم زدایی و پاکسازی کبد از سموم مضر نیز بسیار مفید است. علاوه بر این می توانید برای درمان بیماری های شایع کبدی مثل کبد چرب هم از ادویه دارچین استفاده کنید.
فواید دارچین برای سفید کردن دندان ها
اگر می خواهید دندان های سفید و زیبا داشته باشید از دارچین استفاده کنید. برای این منظور مقداری پودر دارچین روی انگشت خود بریزید و دندان های خود را با آن مسواک کنید، این کار باعث خوشبو شدن دهان و سفید شدن دندان ها می شود. ضمنا دارچین برای پیشگیری از پوسیدگی دندان ها نیز مفید است.
خاصیت دارچین برای قلب
یکی از مهمترین خواص دارچین، تأثیر مثبت بر سلامت قلب و عروق است. کامپوندهای ویژه در دارچین موجب کاهش چربیهای خطرناک در خون، مانند کلسترول نوع LDL، میشوند، در حالی که سطح کلسترول خوب یا HDL را تقریباً ثابت نگه میدارند. علاوه بر این، دارچین با کنترل فشار خون، از عوامل عمده بروز بیماریهای قلبی، مانع میشود. به علاوه، خاصیت ضدخونریزی دارچین در مقابله با آسیبها و خونریزیهای ناگهانی نیز مفید است.
خواص دارچین برای درمان اگزما و پسوریازیس
بیماری های پوستی معمولا به دلیل وجود باکتری ها و قارچ ها روی پوست به وجود می آیند. دارچین به دلیل اینکه دارای خواص ضد قارچ و ضد باکتریایی بسیار قوی می باشد و به همین دلیل می تواند برای درمان بیماری های پوستی مثل اگزما و پسوریازیس مفید است.
برای درمان این بیماری های پوستی باید از ماسک دارچین و عسل استفاده شود. برای تهیه این ماسک ۱ قاشق چایخوری عسل و ۱ قاشق چایخوری دارچین را ترکیب کنید و این خمیر را به صورت ماسک روی قسمت های آسیب دیده پوست قرار دهید.
خاصیت های دارچین برای دیابت
دارچین نه تنها در افزایش سلامت قلبی نقش دارد، بلکه به عنوان یک ماده ضددیابت هم شناخته شده است. این گیاه عجیب به بهبود حساسیت به هورمون انسولین کمک میکند، و در نتیجه به کنترل سطح قند خون پرداخته و عوارض آن را کاهش میدهد.
دیابت زمانی پیش میآید که قدرت تنظیمی انسولین کاهش یافته یا فرد نتوانسته باشد قند مورد نیاز بدن را به خوبی مدیریت کند. اما چگونه دارچین این کار را انجام میدهد؟ دارچین توانایی دارد که فعالیت آنزیمهایی مانند آلانین را در خون متوقف کند، و بدین ترتیب از جذب گلوکز (قند) به خون جلوگیری میکند.
خواص دارچین برای مغز
اگر تاکنون فکر میکردید دارچین فقط به سلامتی قلب و مقابله با دیابت کمک میکند، حتما باید بدانید که این گیاه با خواص آنتیاکسیدانی عالی، میتواند از مغز نیز در برابر بیماریهایی مانند پارکینسون و آلزایمر محافظت کند. دارچین به تحریک فعالیت پروتئینهای محافظ مغزی کمک میکند و از سلولهای مغزی در برابر استرس و تخریب خودی جلوگیری میکند.
مضرات دارچین در آلرژی و حساسیت
پوست برخی افراد ممکن است به دارچین حساسیت داشته باشد و این حساسیت منجر به واکنش های آلرژیک مثل قرمز شدن یا ورم کردن پوست شود. به همین دلیل توصیه می شود قبل از استفاده موضعی از فراورده های دارچین حتما تست حساسیت پوست انجام دهید تا با مشکلات بعدی مواجه نشوید.
برای انجام تست حساسیت کافیست مقدار کمی از ماسک یا روغن دارچین را روی پوست قرار دهید و پس از ۳۰ دقیقه آنرا بشویید ، اگر با حساسیتی مانند سوزش یا قرمزی پوست روبرو نشدید، پوست شما به دارچین حساسیت ندارد.
مضرات دارچین در تداخل با داروهای رقیق کننده خون
همچون هر چیز دیگری در طبیعت، این گیاه هم میتواند تأثیرات جانبی داشته باشد که باید به آنها توجه کرد. یکی از این تأثیرات، رقیقکنندگی خون است. دارچین چینی قابلیتهای فراوانی برای کنترل لختههای خونی دارد، اما این قابلیت میتواند باعث تداخل با داروهای رقیقکنندهی خون شود. برای همین، استفاده از دارچین در مواقعی که از این نوع داروها استفاده میشود، توصیه نمیگردد.