در بستهی پزشکی سلامت امروز بخوانید در زمان آلودگی هوا چه چیزهایی بخورید.
در روزهای آلوده چی بپزیم
بهتر است غذاهایی طبخ و مصرف شود که مواد اولیه آنها سبزیجات است. صیفی جاتی مانند سیب زمینی، هویج، شلغم، چغندر و محصولات کشاورزیای که به صورت غدهای هستند باید در وعدههای غذایی روزانه استفاده شود. توصیه میشود این مواد پخته و بخارپز شوند تا علاوه بر هضم آسان تر، خاصیت شان را نیز از دست ندهند. برای روزهای آلوده بهتر است غذاهایی طبخ شود که حاوی غلات سبوس دار، انواع حبوبات، کدو، گوجه و فلفل باشند.
نقش خارقالعادهی آنتیاکسیدانها و ویتامین C را دست کم نگیرید
بر اساس مطالعات انجامشده کسانی که در معرض هوای آلوده هستند، به مقادیر بیشتری آنتیاکسیدان نیاز دارند. دانشمندان امپریال کالج لندن روی ۲۰۰ بیماری که از بیماریهای حاد و مزمن ریه نظیر آسم و انسداد ریه رنج میبردند، تحقیقی انجام دادهاند. این تحقیق نشان میدهد در روزهایی که میزان آلودگی هوا بالاتر از حد نرمال است، کسانی اغلب در بیمارستان بستری میشوند که میزان ویتامین C کمتری داشتهاند. جالب است که حتی اگر افراد سیگاری و مسن را نیز از لیست افراد بستری شده خارج کنند، باز هم شرایط فوق فرقی نمیکند.
لبنیات مصرف کنید
مصرف لبنیات و شیر در روزهای آلوده بسیار توصیه میشود و تاثیر زیادی بر ایمنی بدن در برابر آلایندهها دارد. البته باید توجه داشته باشید که حتما از شیر و لبنیات کمچرب استفاده کنید چرا که مصرف لبنیات پرچرب مشکل تشدید بیماریهای ریوی را برای مصرف کننده به همراه خواهد داشت.
سرخکردنی ممنوع
بهتر است در روزهای آلوده از غذاهای سرخ شده استفاده نشود و مواد غذایی به صورت آبپز، سوپ و آبگوشت طبخ و مصرف شود. مواد غذایی سرخ شده اثرات رادیکالهای آزادی که از طریق آلودگی هوا وارد ریهها میشوند را افزایش میدهند.
سیر و پیاز دشمن رادیکالهای آزاد
سیر و پیاز از جمله آنتیاکسیدانهای قویای به شمار میروند که نقش مهمی را در کاهش مخاطرات رادیکالهای آزادی دارند که از هوا وارد بدن میشود. توصیه میشود در طبخ غذا از سیر و پیاز فراوان استفاده شود.
کلم بروکلی را به سفره غذایی تان اضافه کنید
تنفس در هوای آلوده باعث میشود در قسمت دستگاه تنفسی فوقانی و تحتانی یعنی از گلو به سمت ریهها و ششها گرفتگی و سنگینی احساس شود. استفاده از برخی مواد غذایی باعث سهولت در تنفس میشود و فرد پس از تنفس در هوای آلوده احساس تنگی نفس و گرفتگی گلو ندارد. کلم بروکلی یکی از این مواد غذایی است که مصرف آن در تمام وعدههای غذایی توصیه میشود.
با ماهی به جنگ آلودگی بروید
ماهی غنی از اسیدهای چرب امگا ۳ است و در کنار سایر آبزیان مانند میگو میتواند بار ترکیبات رادیکالهای آزاد را در بدن کاهش بدهد. حتی توصیه میشود مبتلایان به آسم، تنگی نفس و مشکلات قلبی در روزهای آلوده از ماهی بخارپز استفاده کنند.
از خواص میوهها غافل نشوید
سیب به تنهایی این خاصیت را دارد که سرب وارد شده به بدن را جذب کند و مانع رسیدن آسیب به سلولهای بدن شود. پرتقال، لیمو، گریب فروت، انبه، کیوی و... از جمله میوههایی هستند که برای روزهای آلوده توصیه میشوند.
نوشیدنیهایی برای روزهای آلوده
شیر، انواع دمنوش، آب انار، آبگوجه، چای سبز، آب هویج و آب سیب به عنوان نوشیدنی برای حفظ ایمنی در روزهای آلوده بسیار موثر است.