مدیر مجموعه فرهنگیتاریخی میراث جهانی گلستان گفت: شبکه گاز کاخ گلستان پس از سه دهه استاندارسازی میشود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ آفرین امامی مدیر مجموعه فرهنگیتاریخی گلستان گفت: یکی از چالشهای مدیر موزه یا عوامل دیگر نحوه استفاده از فن آوری روز و زیرساختهای امروزی در ابنیههای تاریخی و موزههاست. از جمله این موارد میتوان به شبکه برق تلفن، تامین سرمایش و گرمایش موزهها (تاسیسات مکانیکی) و شبکه گاز اشاره کرد که باید به گونهای اجرا شود تا سیما و چهره تاریخی بنا مخدوش نشود.
امامی تصریح کرد: یکی از این زیرساختها که از سال ۱۳۷۵ در کاخ گلستان اجرا شده شبکه گاز است، بنابراین در مرحله اول، مقدار آسیبهای موجود در شبکه گاز بررسی میشود و سپس موارد اعلام شده اصلاح و رفع خواهد شد.
امامی تصریح کرد: در مرحله نخست، لولههای فلزی گاز در زیر زمین به لولههای پلی اتیلن تبدیل و انشعابات اضافی جمع آوری شد و جای خود را به لوله کشی ایمن داد و شیرآلات به روز داد.
مدیر مجموعه فرهنگیتاریخی میراث جهانی گلستان اضافه کرد: در ابتدای شبکه گاز نیز شیر حساس به زلزله نصب شد تا در صورت وقوع زلزله، بلافاصله شبکه گاز به طور خودکار قطع و از بروز انفجار یا آتش سوزی در مواقع بحرانی جلوگیری شود.
به گفته امامی، به جز شبکه گاز، ایمن سازی شبکه برقی کاخ گلستان نیز در دستور کار قرار گرفت و در این طرح ۳۷ تابلوی برق استانداردسازی میشود.
کاخ گلستان شامل مجموعهای از بناهای تاریخی در استان تهران میشود که در زمانهای مختلفی ساخته شده است. کاخ مذکور از بخشهای مختلفی همچون ایوان تخت مرمر، تالار سلام، تالار آینه، تالار سفرهخانه، خلوت کریمخانی، تالار برلیان، عمارت بادگیر، کاخ شمس العماره، تالار الماس و کاخ ابیض تشکیل میشود. ایوان تخت مرمر و خلوت کریمخانی متعلق به دوران کریمخان زند، قدیمیترین بناهای مجموعه گلستان هستند.
مجموعه فرهنگی و تاریخی گلستان بهغیر از ساختمانهای فوق، از بخشهای مختلفی نظیر کتابخانه نسخ خطی، مرکز اسناد تصویری، مرکز اسناد خطی، دفتر فنی، امور بینالملل، کتابخانه چاپی، امور فرهنگی، امور معرفی، واحد کودک و نوجوان، واحد دفتر حقوقی تشکیل میشود.
کاخ گلستان در تهران، خیابان پانزده خرداد، میدان ارگ قرار دارد.