مدیر حوزههای علمیه گفت: تعامل، ارتباط و هماهنگی میانحوزوی، رسالتی الهی و وظیفهای دینی است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، آیت الله اعرافی در دیدار مدیر حوزه علمیه خراسان که در دفتر مدیر حوزههای علمیه در قم برگزار شد، افزود: در مقام عمل باید
آیت الله اعرافی با قدردانی از خدمات ارزشمند مدیریت حوزه خراسان در استانهای خراسان و اقصی نقاط کشور، ابراز امیدواری کرد: در مسیر رشد همکاری ها، شاهد احیای مقاطع تاریخی پردرخشش حوزه خراسان در سطوح ملی و فراملی باشیم.
وی توسعه همکاریهای حوزوی و ارائه آثار و دستاوردها را در تعمیق و اثرگذاری وسیع فعالیت ها، بسیار موثر دانست و افزود: نگاه به افق و اهداف والای حوزه و از طرفی گستره و تنوع مشکلات و سختیهای پیش روی حرکت دینی و فرهنگی، بیانگر لزوم تقویت و تعمیق همکاریهای یکپارچه میان حوزوی است.
آیت الله اعرافی تصریح کرد: با توجه به زمینه سازیهای ارزشمند انقلاب اسلامی، عداوتهای دشمنان اسلام و وجود انواع پرسشها و جریانات فکری رقیب، یکی بودن از اولویتهای ذاتی است که نیاز به تقویت هم افزایی، هماهنگی و تعامل را دوچندان میکند.
مدیر حوزههای علمیه تصریح کرد در بخش دیگری از سخنان خود، تصریح کرد: در سالهای گذشته بر مبنای تجارب پیشین، با طرحها و اسنادی که در قالب برنامههای ۵ ساله ترسیم شده است، مواجه هستیم؛ بر این اساس برنامه ریزیهای کلان در حوزههای علمیه، نیازمند تقویت همکاریها با مجموعههای حوزوی سراسر کشور است.
آیت الله اعرافی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به محورهای مهم تفاهمنامه همکاری حوزه قم و مشهد، به برخی از موضوعات مهم و مغفول پیش نویس تفاهمنامه اشاره کرد و گفت: مقرر شده است تا در هر کدام از محورها، مسئولان حوزه علمیه قم و مشهد جلساتی را برگزار کنند و برنامه عملی پنج ساله مشترک ترسیم شود.
اندیشه والای امام خمینی (ره)، نقشه راه تحولات بزرگ در دنیای اسلام
مدیر حوزه علمیه خراسان نیز در این دیدار، با گرامیداشت یاد و خاطره امام خمینی (ره)، با بیان اینکه اندیشه والای امام، نقشه راه تحولات بسیار بزرگ در دنیای اسلام است، افزود: سلحشوری و پیروزیهای جبهه مقاومت و اتفاقی که امروز در فلسطین مشاهده میکنیم، تنها پرتویی از آثار ارزشمند اندیشه تحول آفرین امام خمینی (ره) است.
حجت الاسلام والمسلمین خیاط در ادامه، آیت الله اعرافی را شخصیتی ممتاز در مدیریت حوزههای علمیه و حضور وی در این منصب را فرصتی ارزشمند برای پیگیری کارهای بزرگ و راهبردی توصیف کرد.
وی همکاریهای میان حوزه قم و خراسان را مهم خواند و افزود: برای پاسخگوی به نیازهای جامعه و جهان، هم افزایی در حوزههای آموزشی و پژوهشی و غیره، مهمترین اصل در این مسیر است.
حجت الاسلام والمسلمین خیاط تصریح کرد: به رغم همه تلاشهای صورت گرفته، حوزههای علمیه در انجام وظایف خود و پاسخ به نیازهای جامعه، همچنان عقب است، بنابراین تقویت هم افزاییها و تجمیع ظرفیت ها، مهمترین راهبردی است که باید مورد توجه قرار گیرد و هر اندازه ارتباطات حوزوی در سطوح بالاتر دنبال شود، تأثیر آن در فرایندهای آموزشی و پژوهشی بیشتر خواهد بود.
مدیر حوزه علمیه خراسان ضمن ارائه گزارشی از طراحیها و اسناد بالادستی مدیریت حوزه خراسان، بر موضوع تدوین چشم انداز و تولید نظامات جامع در این حوزه تاکید کرد و افزود: مرحله مطالعات و برنامه ریزیهای راهبردی حوزه خراسان به اتمام رسیده است و در مرحله تدوین مراحل عملیاتی قرار داریم.
وی همچنین بر اهمیت اشتراک گذاری طرح ها، برنامه ها، دستاوردها و دادههای آموزشی، پژوهشی و تبلیغی تاکید کرد و گفت: حوزه خراسان به اقدامات ارزشمندی در عرصه رشد پژوهش طلاب خواهر و برادر دست یافته است و خواهران طلبه از جایگاه والایی در این مسیر برخوردارند.
حجت الاسلام والمسلمین خیاط درباره تقویت همکاریهای حوزه قم و خراسان هم گفت: تقویت همکاری ها، گام موثری در نشر، ترویج و نهادینه سازی معارف ناب الهی و فرهنگ دینی در جامعه است.
در بخش پایانی این دیدار، مهمترین مباحث آموزشی، پژوهشی و تبلیغی حوزه با ارائه معاونان دو مرکز مدیریت حوزههای علمیه قم و حوزه خراسان، مطرح و در قالب برنامهای مشترک، بررسی و راهکارهایی برای عملیاتی سازی آن ارائه شد.