سازمان ملل در سال ۱۹۴۸ به رژیم صهیونیستی مشروعیت داد، اما الان که مجمع عمومی سازمان ملل این رژیم را محکوم میکند یعنی رژیم صهیونیستی در سازمان ملل مشروعیت ندارد.
محمد رضا غلامرضا و مسعود شجره از کارشناسان سیاسی در برنامه جهان امروز که دوشنبه شب (۱۵ آبان ماه برگزار شد آخرین تحولات فلسطین و سرزمینهای اشغالی (راهبردهای از دست رفته رژیم صهیونیستی) را بررسی کردند که مشروح این گفتگو را در زیر میخوانید.
سؤال : آقای غلامرضا رژیم صهیونیستی بعد از طوفان الاقصی شاهد شرایطی ویژه بوده است و هنوز هم نتوانسته است خودش را خارج کند. شاید بتوانیم بگوییم هیچ وقت هم چنین شرایطی را در گذشته تجربه نکرده بود. به کلی گویا تمام راهبردهایی که این رژیم در گذشته دنبال میکرده است از نظر سیاسی، امنیتی و نظامی، با مشکل مواجه شده اند. بعنوان سؤال اول، رژیم صهیونیستی، چه سیاستها و راهبردهایی را پیش میبرد که یکدفعه در طوفان الاقصی همه آنها نقش بر آب شده است؟
غلامرضا: من مقدمه کوتاهی را باید عرض کنم، ببینید، مسئله فلسطین یک داستان تلخ و واقعی است که اتفاق افتاده است. شاید در طول تاریخ ما نمونه مثل فلسطین را نداشتیم که سازمان ملل از ۱۹۴۵ شکل بگیرد برای اینکه مانع از جنگ شود، سه سال بعد بیاید یک رژیمی را تأیید کند، مشروعیت ببخشد به رژیمی که نامشروع است. یعنی کشوری را رسماً اشغال میکنند، هویت آن مردم را از آنها میگیرند.
امروز مجمع عمومی سازمان ملل جنایتهای رژیم را محکوم میکند، همان رژیمی که مشروعیت خودش را از سازمان ملل گرفته است و حالا در سازمان ملل مشروعیت ندارد.
یعنی ما باید این روند را دنبال کنیم، ببینید از جنبههای مختلف باید موضوع بررسی شود، جنبه تمدنی و تاریخی دارد که به نظر من بیش از گذشته باید به موضوع تمدنی و تاریخی پرداخته شود. بعد از طوفان الاقصی درباره فروش زمینها توسط فلسطینی ها، بعضی از عزیزان مان صحبت کرده اند. کسی نیامده راجع به این موضوع صحبت کند که در بعضی از منابع آمده یهودیان به دلیل فشارهایی که در اروپا بوده است، به دنبال سرزمینی میگشتند، منابعی که خودساخته است، یعنی اساساً آنها از ابتدا به دنبال قدس بوده اند، یعنی نه در آفریقا و نه در امریکا و نه در اروپا، به دنبال سرزمینی نبودند، این را ما نمیگوییم، آناآررت یک پژوهشگر یهودی در اورشلیم، آنجا تأکید میکند، میگوید صهیونیستها یهودیان خوبی هستند، آشمن مسئول پرونده نازیها در مسئول پرونده یهودیان در حزب نازی، او تأکید میکند که این یک طراحی است، یعنی باید فشار میآوردند به یهودیان که یهودیان از ترس فرار کنند از اروپا، البته به لحاظ تاریخی مشکلاتی بین یهودیان و مسیحیان بوده است که اینجا جایش نیست که راجع به آن صحبت کنیم، یعنی جا دارد کارشناسان به این موضوع بپردازند، اما یک طراحی پیچیدهای صورت میگیرد توسط حزب نازی و صهیونیست ها، هولوکاست وجود دارد، اما بزرگنمایی شده است، هولوکاست برای یهودیان وجود دارد، اما طراحی پیچیده صهیونیستها نازیها است که اینها بروند به سمت تشکیل یک دولت و ملت، این باید گفته شود. اما اینکه قدس را انتخاب میکنند، بحث تمدنی و تاریخی دارد، موضوع حقوقی دارد که یک اشاره کوتاهی من کردم که امروز خود سازمان ملل متهم است، چون سازمان ملل مشروعیت بخشید و آیا سازمان ملل در ۱۹۴۵ اجازه داشت که یک سرزمینی را غصب کند، خب ما در ۱۹۴۸ تقریباً یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر فلسطینی داشتیم که ۸۰۰ هزار نفر از اینها مهاجرت کردند، یعنی مهاجرت که بهتر است بگوییم متواری شدند و فرار کردند از جنایتهایی که صهیونیستها از ۱۹۳۸ یعنی ماجرا مربوط به ۷۵ سال نیست، بیش از ۸۰ سال است، یعنی قتل عامها و کشتارها از ۱۹۳۸ شروع میشود و اگر اشتباه نکنم و بتوانم آمار دقیق بگویم، بیش از ۱۳۰ کشتار داشتیم، مثل دیریاسین، صبرا و شتیلا و کفرقاسم، بعضی از جاها آمدند، کشتند، آتش زدند جنازهها را در فلسطین.
سؤال: آقای غلامرضا بعد از تشکیل رژیم که بر پایه این جنایتها و یکسری اقداماتی که شاید مبنای حقوقی درستی هم نداشته است، رژیم چه سیاستهایی را پیش برد که به طوفان الاقصی خورد و آن سیاستها یک جورایی آن اعتبارشان را از دست دادند؟
غلامرضا: ببینید من یک اشاره کنم که سازمان ملل باید از جنگ جلوگیری کند اما تشکیل رژیم صهیونیست جنگهای متعددی را با اعراب داشته است از ۱۹۴۸ داشته است، ۵۶ داشته است، ۶۷ داشته است، ۷۳ داشته است، اینها جنگهایی بوده است که به واسطه شکل گیری این رژیم صورت گرفته است. طوفان الاقصی امروز همین امروز فی البداهه پیروز میدان است، چرا پیروز میدان است، حالا باز میتوانم بحث تمدنی کنم، همه چیز روی زمین است، تعیین کننده است روی زمین، اما ببینید حضرت صاحب الزمان یک غربتی روی نام مهدی به غیر از کشورهای شیعی ازجمله ایران، وجود داشت، طوفان الاقصی آمد و حضرت مهدی را جهانی کرد، سلام فرمانده زبان عربی امروز به نقطهای رسیده است که کامنتها را اگر شما ببینید در شبکه اجتماعی تیک تاک، میگوید آن مهدی چه کسی است که قرار است بیاید روز موعود و صلح در جهان ایجاد کند، از همه ملیتها با همه مصالح، یعنی هر کسی با هر دین و دیانت و با هر مسئله، طوفان الاقصی این پرده را کنار زد و مهدی را نشان داد.
این مسئولیت ما و شما و بقیه کسانی را که کار رسانهای میکنند افزایش میدهد. مستندی فکر میکنم عربهای یهودی، تهیه کرده اند، این برمی گردد به داخل سرزمینهای اشغالی با خود یهودیها صحبت کردند، ببخشید خارج از چارچوبی که شما تعیین کرده اید صحبت میکنم.
سؤال: رژیم چه سیاستهایی را داشت پیش میبرد و طوفان الاقصی آن سیاستها را خراب کرد؟
غلامرضا: از یهودیها سؤال میکنند که اسم کعبه را شنیده اید، کعبه، خب خیلی از یهودیها میگویند نه، بعضیها تک و توک میگویند بله یک جایی است که مسلمانها دور آن میچرخند، میگویند میدانید چه کسی آن را ساخته است، میگویند نه، میگویند حضرت ابراهیم، میگویند نه این ساخته و پرداخته ذهن مسلمانها است .ببینید این نشان میدهد که ما در روایتگری مان نتوانسته ایم حتی آن واقعیت ها را بیان کنیم، بعد سؤال میکند که این کعبه را حضرت ابراهیم ساخته است و حضرت محمد (ص) جدش حضرت ابراهیم است، ما حتی در حد یک مستند یک انیمیشن هم نیامده ایم به زبان عبری برای ۱۵ میلیون یهودی که در سراسر دنیا است این را مطرح کنیم.
سؤال: آقای شجره، در طول این طوفان الاقصی که سی روز گذشته زمانی که شما لندن تشریف داشتید، چند باری با شما ارتباط تصویری داشتیم شرایط خاصی بود، بعضاً بمبارانهای رژیم صهیونیستی در نیمه شب انجام میشد، به وقت اینجا چهار صبح بود و به وقت لندن یک بامداد بود و با شما گفتگو میکردیم. خوشحال میشویم از شرایط لندن و پایتختهای اروپایی به ما بگویید. به هر حال رژیم صهیونیستی با دوستانی که دارد در برخی از کشورهای غربی، در روزهای اول خیلی تلاش میکردند که تجمعات شکل نگیرد، کسانی که میخواهند فعال بشوند تهدید کنند و بترسانند و یا حتی اخراج میکردند، اما همین شنبه و یکشنبهای که تعطیلات آخر هفته در غرب بود، شاهد بودیم که تجمعات از هفتههای پیش هم گستردهتر برگزار شد، چه خبر است؟
شجره: بله درست میفرمایید یعنی واقعاً از مدتها قبل برنامه ریزی شده بود این فضای تنفر علیه فلسطینیها . برای شان تقریباً کار واجبی بود که بتوانند برنامه ریزی کنند که یک زمانهایی به این صورت اینها را بکشند، جنایتهای جنگی انجام بدهند و دنیا را خفه کنند در عین حال، این برنامه بود یعنی در انگلیس، آلمان و فرانسه و جاهای دیگر، مثلاً وزیر کشور در انگلیس فوری اعلام کرد که هر کسی که پرچم فلسطین را به دست بگیرد، پرچم تروریستها را گرفته است و وقتی در خیابان میآیند و شعار میدهند، شعار برای دفاع از تروریست است.
کی تروریست است؟ کسی که از خانه اش دفاع میکند، همانطور که حضرت آقا فرمودند، ببینید این فضا را باید ایجاد میکردند برای اینکه مدت زیادی است که روز به روز طرفداران فلسطین و عدالت خواهان واقعاً آگاهی شان بالاتر میرودو این اشخاصی که میآمدند در خیابان و آمدند و روز به روز هم بیشتر شدند، اینها این برنامهها را میدانستند انجام میشود، بنابراین یک حالت ترسی میخواستند ایجاد کنند و جلوی این را بگیرند. یک فضای عظیمی بین مردم معمولی است و سران، نه فقط در کشورهایی مثل بحرین یا کشورهای عربی، در کشورهای غربی که ادعا میکنند دموکراسی دارند، این را باید یک جوری خفه میکردند.
اولین کاری که ما کردیم یک نامه از انجمنهای مدنی تهیه کردیم و فرستادیم به نخست وزیر انگلیس که اگر شما این برنامههایی را که وزیر کشور دارد میگوید، بخواهیم پیاده کنیم، ما دولت را خیلی بدون تعارف به دادگاه میکشیم، یعنی تمام برنامه هایش را هم ریخته بودیم بعد بلافاصله من خودم یک نامه نوشتم به سازمان ملل که ما یک گزارشی داریم تهیه میکنیم بر علیه فرانسه، انگلیس و آلمان که دارند تعهدات بین المللی و تعهدات کشوری شان را زیر پا میگذارند برای آزادی بیان، برای آزادیهای سیاسی، برای آزادیهای تفکر و این گزارش دارد آماده میشود که برود.
کار بعدی که ما کردیم این بود که آمدیم همان روز اول بخاطر اینکه پرچم فلسطین را نگذاریم به آن ننگ کشیده شود، یک پرچم عظیمی زدیم جلوی اداره خودمان، پرچم فلسطین را، بحث مان هم این بود که اگر میخواهند بیایند و کسی را بگیرند، بیایند ارگانهای حقوق بشری وکلای حقوق بشری را بگیرند، نه بچه شانزده ساله در خیابان را.
سؤال: یعنی سینه سپر کردید آن جلو؟
شجره: بله گفتیم ما سپر هستیم اگر میخواهید بیایید و این اعتماد به نفس را بین طرفداران و عدالت خواهان بالا برد و پرچمها را توزیع کردیم، شعارهایی را که میگفتند از رودخانه تا دریا فلسطین باید آزاد شود گفتند ما هم شروع کردیم تظاهرات تکرار کردن و تکرار کردن که دیگر اصلاً جا افتاد. یعنی در واقع ما نگذاشتیم که آن فضایی را که اینها میخواستند ایجاد کنند، ایجاد کنند، ولی در عین حال همانطور که فرمودید عده زیادی را از کار بی کار کردند، دانشجویان را از دانشگاه بیرون کردند، یک خانم فلسطینی را از دانشگاه بیرون کردند، بعد دولت میخواهد ایشان را اخراج کند که مورد ایشان را انجمن ما بعهده گرفته است و مجبور شدیم یک تیم از وکلا از وکلای خودمان و بقیه وکلا درست کنیم که هفتهای یکبار رسیدگی کنیم به تمام این موردها، هر کدام چند تا از این موارد را برداریم.
ببینید مسئلهای که خیلی مهم است، این است که چرا فاصله عجیبی است بین سیاستمداران و مردم عادی، مردم عادی دارند آگاه میشوند، سیاستمداران درست نقطه مقابل هستند، دلیل آن هم این است که سیاستمداران اصولاً ،سیاستمداران حرفهای هستند و حاضر هستند مادربزرگ شان را هم حتی بفروشند که بیایند ریاست و پایگاه و جایگاه پیدا کنند، واقعاً این حقیقت است، و اینها تعلیم دیده اند از جوانی که هر چیزی که به آنها کمک میکند آینده سیاسی خودشان را تقویت کنند، بروند به دنبال آن. صهیونیستها یک فضایی ایجاد کرده اند که اگر شما طرفداری از فلسطینیها کنید میشوید جرمی کوربر، ما آینده سیاسی شما را از بین میبریم، میتوانست نخست وزیر شود در انگلستان، و محبوبیتی داشت، همین الان هم محبوبیت اش در مردم بیشتر از این اشخاصی هست که الان سر کار هستند، ولی آینده سیاسی اش را از بین بردند. این سیاستمداران میترسند و بخاطر منافع شخصی، نه منافع ملی، یا منافع دولتی، یا اقتصادی، منافع شخصی اینها این کار را میکنند، ولی مسئله مهم الان این است که ما اگر بتوانیم این فضا را یک جوری باز کنیم که خود این سیاستمداران در آینده هزینه باید بدهند برای این دفاع از آدمکشی، بچه کشی، این خود این شروع میکند فضا را عوض کردن.
سؤال: یعنی مسئولیت حقوقی مثلاً دادن این بمب ها، موشکها به رژیم صهیونیستی که دقیقاً همانها هم روی سر مردم ریخته میشود.
شجره: قوانین بین الملل خیلی واضح و روشن است، هر شخصی، هر ارگانی، هر دولتی که محیطی را ایجاد کند که جنایات جنگی در آن انجام شود، همان قدر مسئول است که کسانی که جنایتهای جنگی کرده اند، چه برسد به اینکه شما اسلحه هدیه کنید برای کشتارهای اینجوری. ببینید ۷۰ درصد زن و بچه هستند که کشته میشوند باز هم به آنها کمک کنید. ما آمدیم فضا را عوض کنیم.
سؤال: در مورد این فضا گزارشی داریم که افرادی بخاطر حمایت از فلسطین دارند اخراج میشوند از اروپا. البته این چیزی بود که هفتههای گذشته هم در مواضع برخی از مقامات و وزرای دولتهای اروپایی داشتیم.
سؤال: آقای شجره این مواضعی که اخیراً توسط برخی مقامات و سیاستمدارهای صهیونیست اتخاذ شده است، موضع عجیب و غریبی است یعنی اگر شاید جایی در دنیا، کشور دیگری، نقطه دیگری مقاماتش، مسئولینش این مواضع را میگرفتند، سریع محکوم میشدند، سریع اجماعات گستردهای شکل میگرفت در نهادهای بین المللی، سازمانها واکنش نشان میداد. الان در همین چند روز گذشته یک مورد داشتیم که یکی از وزرای صهیونیست گفت که بر سر مردم غزه بمب اتم بیندازیم، بعد میبینیم که هیچ واکنشی در سطح مقامات اروپایی و غربی نداشت، بعد دیروز گروهی از پزشکان صهیونیست یک طومار امضاء کردند که جالب است، پزشکان صهیونیست طومار امضاء کردند که بیمارستانهای غزه بمباران شود توسط ارتش رژیم صهیونیستی. بعد هم به تازگی باز یکی دیگر از صهیونیستها گفت که این مردم غزه را تقسیم کنیم بین صد کشور جهان، هر کدام بیست ،بیست و پنج هزار تا بردارند، پناهجو شوند ماجرای فلسطین و غزه به پایان برسد. چه مسیری رفته ایم که این صهیونیستها به خودشان اجازه میدهند اینقدر راحت جنایت کنند، الان تعداد شهدا از ۱۰ هزارتا بیشتر شده است و هم اینکه چنین مواضعی بگیرند؟
شجره: دولت خبیث اشغالگر صهیونیستی به یک درجهای در دولت قبلی دولت فعلی رسیده است که خیلی واضح است که برنامه ریزی شان این است که تمام فلسطینیها را یا بکشند یا بیرون کنند خیلی واضح است. قبلاً برنامههای دولتهای خبیث قبلی این نبود، برنامهای به این واضحی نداشتند، برنامه شان این بود کنترل کنند، اینها را بعنوان برده با آنها رفتار کنند، اینها اصطلاحاً شهروندهای سوم و چهارم و پنجم و ششم باشند حتی مثل حیوان با آنها رفتار کنند. ولی این برنامهای که این دولت فعلی دارد، حتی در خود صهیونیستها اختلاف ایجاد کرده است. همانطور که قبل از این جنگ دیدیم که تظاهرات و اینها چه جوری بود. این برنامه الان اینها یک موقعیتی پیدا کرده است که آن برنامه را پیاده کنند و احتیاج دارند به این فضای تنفرسازی علیه مسلمانها نه فقط مسلمانها و فلسطینیها بلکه برای هر کسی که از فلسطینیها دفاع میکند. ما در چند روز گذشته تعداد زیادی یهودیانی داشتیم که آمده اند در خیابان تظاهرات کردند یک پلاکاردهایی از خودشان درست کردند، یک خانمی در فضای مجازی است، من ایشان را میشناسم، ایشان فامیل هایش در آشویتس بودند .
سؤال: اینها در اردوگاه آلمان نازی خودشان تحت ستم قرار داشتند.
شجره: میگویند حاضر نیستیم ستمی که دارد بر فلسطینیان میآید ما ساکت باشیم، ایشان را دستگیر کردند، در یک برنامهای که جرمیک هوون بود، تعداد یهودیانی که بعنوان یهودی ستیزی از حزب کارگر بیرون شدند، ۸۰ درصد بیشتر از بقیه بود. یعنی شما فکر کنید حتی یهودی هم باشید باز به شما تهمت یهودی ستیزی میزنند و بیرونت میکنند، چه برسد به یک فلسطینی. الان پلیس انگلیس اینقدر تحت فشار وزیر کشور است، یک برنامه ریزی کرده اند و به آنها فشار میآورند که باید شما این تظاهرکنندهها را بگیرید ترس ایجاد کنید بین آنها و ما الان داریم میبینیم اشخاص مختلف میآیند در خیابان کارهایی که اصلاً غیرقانونی نیست، بعد پلیس واضحاً میگوید بله غیرقانونی نیست، ولی یک عدهای ناراحت میشوند. کجای دنیا پلیس میرود و یک نفر را دستگیر میکند، چون ممکن است یک نفر شکایت کند و بگوید من ناراحت شده ام. واقعاً اصلاً فاجعه است، من به این نتیجه رسیده ام نامهای که به سازمان ملل نوشته ایم و گزارشی که داریم تهیه میکنیم بخاطر این است که واقعاً این موردهایی که دارد اتفاق میافتد، اصلاً قابل قبول نیست. زمانی بود که مثلاً دیکتاتورها را، کشورهای دیکتاتوری را ما شکایت میکردیم به سازمان ملل، جاهای دیگر در داخل خودمان میتوانستیم در قوانین مدنی و قوانین دولتی یا همانجا رسیدگی کنیم، الان دیگر این کارش نیست، الان کشورهای به اصطلاح دموکراسی پیشرفته را باید ببریم شکایت کنیم به سازمان ملل.
سؤال: یک نکته جالبی همسو با صحبتهای شما، چند روز پیش با آقای قاسم زاده خبرنگار مان در لندن صحبت میکردیم، آن تجمع گستردهای که با تصاویر هوایی هم داشت، شنبه لندن، ایشان میگفتند که ما وقتی میآمدیم با افراد مصاحبه کنیم، میگفتند که ما میترسیم چهره مان دیده شود بعداً اخراج شویم و مشکلی برای ما پیش بیاید، این هم از شرایط عجیبی است که وجود دارد.
سؤال: آقای غلامرضا، این وضعیتی که ترسیم کردیم نشان دهنده این است که رژیم صهیونیستی همچنان در شرایط ویژه و مخمصه به سر میبرد. راهبرد آن برای اینکه از این وضعیت دربیاید چه است؟
غلامرضا: من تکمیل کنم صحبتهای آقای دکتر و جنابعالی را، تمام اعتبار غرب بعد از جنگ جهانی دوم تا به امروز، اعتبار ظاهری در حوزه حقوق بشر و آزادی بیان ظرف بیست و چند روز دود شد و هوا رفت، یعنی یکی آن اعتبار بود و یکی سرمایه گذاری که استکبار جهانی کرد راجع به صهیونیستی که بایدن وقتی آمد در تل آویو گفت، اگر هم ما نداشتیم ایجاد میکردم.
سؤال: صحبتی که چند دهه پیش هم گفته بود و باز هم تکرار کرد.
غلامرضا: میخواهم بگویم که یک دستاورد بسیار بزرگی بود چقدر باید تبلیغ میکردیم چهره واقعی خشن غرب را به مردم نشان میدادیم. این اتفاق افتاد، چقدر باید تبلیغ میکردیم سیدحسن نصرالله رهبر مقاومت در بین۴ میلیارد انسان نشسته است، منتظر است، این خیلی مهم است. برگردیم به سؤالات شما، ببینید در مورد رژیم صهیونیستی اتفاقی که افتاده است، در هیچکدام از محاسبات و معادلات دستگاههای نظامی و امنیتی این واقعاً محاسبه نشده بود. اگر ما بخواهیم ردیف کنیم از ارتش، ستاد کل، موساد، شاباک، لاکام، یعنی انواع و اقسام اسامی را شما دارید انواع نیروهای گامهای ویژه و واحدهای ویژه ۸ هزار و ۲۰۰، یگان ۶۶۹، تمام اینها هم در ابعاد اطلاعاتی و هم امنیتی و هم نظامی فعال هستند، در یک زمین حدود ۴۰ کیلومتر مربع، ۳۶ کیلومتر مربعی، با تمام و فناورهایی که دارند، طوفان الاقصی اتفاق افتاد. در رژیم صهیونیستی آمارهایی را آورده اند که آمارها آمارهای ما نیست، آمارهای مراکز مطالعاتی و اسنادی است که مراکز مطالعاتی رژیم صهیونیستی خودشان تهیه کرده اند، نظرسنجیهایی که معمولاً سال به سال اینها، آخرین آن ۲۰۲۳ است، چرا فرو ریخته است، ستون خیمه ارتش است، میزان اعتماد عموم نهادهای امنیتی در اسرائیل ارتش است، ۷۸ درصد، موساد، ۷۸ درصد، شاباک ...
سؤال: اینها قبل از طوفان الاقصی است.
غلامرضا: بله، اینها همه قبل از طوفان الاقصی است. بعد میآید سایر دستگاهها را میگوید که در پایینترین سطح است.
سؤال: به هر حال نهادهای امنیتی و نظامی قبل از طوفان الاقصی اعتبار زیادی داشتند.
غلامرضا: سه مسئله اساسی براساس اسنادی که خود اسرائیلیها و صهیونیستها منتشر کرده اند، سه مسئله اصلی است، یکی ایران است، یکی مقاومت مقاومت در غزه در کرانه در یمن در لبنان و سوریه در عراق، و بعدی مسائل داخلی است که اکثریت کارشناسان خبره صهیونیستی میگویند..حالا من آمارهای خودشان را میگویم، مثلاً تامیرپاردو که بعد از میرگادام رئیس موساد میشود اخیراً هم صحبت کرده است، موضوع آپارتاید را او مطرح کرده است که خیلی هم به او حمله شد بعنوان رئیس موساد، میگوید که ما به پایان راه رسیده ایم بخاطر مسائل داخلی و آن شکافهایی که وجود دارد، شکافهای مذهبی. خب ببینید اعتماد نسبت به ارتش از ۷۸ موساد، ۷۸ شاباک، ۷۶ است، بعد میآییم تهدیداتی که مردم احساس میکنند که وجود دارد، یعنی مردم، یهودیان و صهیونیست ها، آیا از نظر ۸ میلیون یهودی و صهیونیستی که در سرزمینهای فلسطین اشغالی هستند حماس تهدید اول است، جهاد است، کرانه باختری است، حزب الله است، آنطور که دولتمردان صهیونیست میگویند، عوامل اصلی نگرانی مردم اسرائیل، تهدیدات و مسائل داخلی ۶۶ درصد یعنی همان شکافهایی که عرض کردم، چون میدانید که ما اسرائیل اول داریم و اسرائیل دوم داریم. اسرائیل اول اشکبازیان؟ هستند، یهودیانی که از اروپا و امریکا آمدند، اسرائیل دوم صفارودیها هستند که اینها شرقی هستند، ۶۶ درصد از چالش چالش ... ببینید طوفان الاقصی آمد هیمنه ارتشی که امید صهیونیستها بوده است، این هیمنه را از بین برده است، بازسازی این کار سختی است، چرا، طی چند مرحله صیونیستها تلاش کردند که ارتش را بازسازی کنند، یک مرحله این اواخر دهه ۹۰ است یک مرحله بعد از جنگ سی و سه روزه است که آن کمیسیون معروف بین گلاز؟ را تشکیل دادند، بیست تا بیست و پنج، یعنی پنج سال را آبیوکوخابید؟ که رئیس ستاد ارتش رژیم صهیونیستی است میآید آن طرح معروف نتوفا و ممنتوم را میدهد، توسعه بدهد ارتش را، یعنی تمام محاسبات و معادلات را به هم ربط میدهد. یعنی او میآید با یک چشم انداز بلندی کار توسعهای میخواهد بکند در همه زمینه ها، یعنی در زمینه فناوریها نو و هوش مصنوعی بگیر شما تا روی زمین. تمام این معادلات به هم ریخته است. اینکه حضرت آقا و کارشناسان عمدتاً دارند میگویند که فروپاشیده است و امریکاییها هستند که دارند مدیریت میکنند، از این جهت است.
سؤال: الان فارغ از رژیم از صهیونیستی و اینها بقیه دنیا، ما کشورهای منطقه و مردم در سراسر جهان، چه اقدامی را میتوانند در مقابل این رژیم انجام بدهند تا یک جوری این جنایات متوقف شود، تعداد کشتهها و شهدا از ۱۰ هزارتا بیشتر شده است، قربانیهای نسل کشی در بوسنی تعدادشان ۸ هزارتا بود که آنها مرد بودند الان اینها بیشترشان زن و بچه هستند.
غلامرضا: ببینید سیدالشهداء و اتفاقی که در روز عاشورا افتاد، اگر حضرت زینب (س) نبود و روایت نمیکرد، کربلا در کربلا دفن میشد آن جنایت ها، سیدالشهداء چرا از مکه بیرون میآید، چون احتمال دارد آنجا به قتل برسانند هم بخاطر حرمت مسجدالحرام است هم از این جهت است که میآیند متهم میکنند اباعبدالله را که آن دنبال قدرت و حاکمیت بوده است، ببینید روایت کردن خیلی مهم است در این مرحله این یکی، دو دیپلماسی عمومی هم از ناحیه کشورهای اسلامی، هر کسی به هر میزانی با همین گوشی ها، چون عصر عصر رسانه است، میتواند این پیام مظلومیت ملت فلسطین را به دنیا منتقل کند و سیاستمداران ،خصوصاً ما ابتدا از کشورهای اسلامی میگوییم، نفت را بالاخره روابط تجاری را اینها را باید در موردشان تصمیم بگیریم یعنی دولتمردان کشورهای اسلامی که من فکر میکنم هفته آینده جلسات سران سازمان همکاری اسلامی در جده برگزار میشود و احتمالاً آقای رئیسی هم شرکت میکنند، آنجا باید بحث کنند، ما اگر همان حرفهایی که حضرت آقا زدند، نفتی که کشورهای اسلامی دارند صادر میکنند یا نیازمندیهایی که رژیم صهیونیستی، اینها را قطع کنند. یقیناً نقش رسانه من فکر میکنم که فوق العاده مهم است، بیداری ملتها به واسطه رسانه است.
سؤال: آقای شجره بحث مقایسه نسل کشی بوسنیها را مطرح کردیم که این اتفاق که الان دارد میافتد چیز عجیبی است، کمتر از یکماه این تعداد انسان کشته شده اند. فکر میکنم در غزه از هر ۲۵۰ نفر یک نفر کشته شده اند این عدد را ببریم با جمعیت امریکا مقایسه کنیم اگر درصد آن را ببینیم اگر درصدش را ببینیم مثلاً در یکماه انگار یک میلیون دو میلیون نفر از جمعیت امریکا کشته شده است، اما نهادهای بین المللی هنوز اقدام مؤثری انجام نداده اند. چقدر امیدوار هستید مثلاً سازمان ملل، زیرمجموعههای آن، دیوان بین المللی کیفری، یک کاری بتوانند کنند.
شجره: متأسفانه این ارگانها تمام تعطیل هستند نه فقط آنها تعطیل هستند، او آی سی هم که به وجود آمد برای دفاع از فلسطین یک قدم تا الان در تاریخ خودش برنداشته است برای دفاع از فلسطینیان.
این ارگانها ارگانهایی هستند که من میگویم که دور میز جمع میشوند و قهوه و چایی و بیسکویت میخورند و بعد متهم میکنند و بعد میروند خانه شان، کاری از اینها برنیامده است، واقعاً بیداری مردم خیلی مهم است. الان بحث این را میکردیم که کسی که تجاوز کرده است و ... را بیرون نمیکنند، ولی کسی را که از فلسطین دفاع کرده است میخواهند بیرون کنند، از آن فاجعه اش بیشتر است این سربازهایی که دارند جنایات جنگی میکنند همانطور که فرمودید ۷۰ درصد زن و بچه هستند دارند جنایت میکنند، اینها پس فردا برمی گردند شهروندی دوم انگلیس و امریکا و فرانسه و آلمان را دارند، برمی گردند در بیمارستان کار میکنند، پلیس هستند، واقعاً فاجعه است، اشخاصی که بچه کشی کرده اند، اینها برمی گردند و کسی کاری با آنها ندارد، ولی کسی که یک پرچم گرفته دست خودش در خیابان میخواهند از اروپا بیرون کنند.
این فاجعهای است که یک بیداری میآورد و این بیداری که ما الان میبینیم هزاران هزار دارند میآیند بیرون، به نظر من یک آمادگی است برای ظهور حضرت، چون آن آمادگی لازم است، عدالت خواهی لازم است، مردم عدالت خواه میشوند قبل از ورود حضرت.
سؤال: باور به اینکه این حجم ظلم جهانی وجود دارد و قدرتهایی حاکم هستند که کاملاً همراه هستند با این ظلم.
شجره: همراه ظلم هستند و برای عدالت، این دارد عجیب باز میشود من تا الان همچنین چیزی در زندگی ام ندیده ام. موقع بوسنی ها اشخاص، صربها را متهم میکردند، ولی الان ما این را نمیبینیم درباره صهیونیستها یا شهروندان انگلیسی و امریکایی و فرانسوی و اینها که واقعاً اگر آنها نبودند این کشتارها اجرا نمیشد.
پایان