معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بر لزوم همگرایی سازمانها برای ایجاد پایگاه قرآنی در مساجد تاکید کرد و گفت: همگرایی قرآنی و مساجد با هم برای توسعه فرهنگ قرآن یک واجب است نه یک انتخاب، که طبق سند بالادستی برای ما تعیین شده است.
وی افزود: طبق فرمایش مقام معظم رهبری هدف از کارهای قرآنی انس با قرآن است که مردم قرآن را بخوانند و بفهمند و در زندگی خود قرآن را عملی کنند که این امر یک هدف گذاری روشن است بنابراین، مسجد معبری فرهنگی برای انس با فهم و عمل به قرآن است.
علیرضا معاف، مسجد را مهمترین رکن فرهنگ اسلامی و تمدن اسلامی دانست و اضافه کرد: طرح چهار میم با نخبگان و فعالان قرآنی مطرح شده است که ذیل چهار ضلع مسجد، منزل، مدرسه و موسسات قرآنی است که باید این اضلاع به هم وصل شوند و متصل کننده آنها آموزش و پرورش، موسسات قرآنی، مردم و وزارت ارشاد هستند.
معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به فرصتهای زمانی برای اجرای این طرحها هم اشاره کرد و گفت: فرصتهایی مانند ماه رمضان است که بر همین اساس نمایشگاه بین المللی قران آمادگی دارد از حضور ۵۰ تا ۷۰ کانون ممتاز این حوزه در نمایشگاه دعوت کند تا بتوانند ارائه میدانی از فعالیتها داشته باشند.
طرح بشری که در ۲۲ استان کشور در حال اجراست، دومین گزینهای بود که معاون قرآن و عترت وزیر ارشاد در این باره اعلام آمادگی کرد این طرح را با آموزش و پرورش و کانونهای کشور با هدف پایگاه کردن مساجد هم اجرایی کنند.
معاف به شبکه مهمی به نام مردم هم اشاره کرد و گفت: استفاده از مدلهای موفق میتواند به پیشرفت طرحها کمک کند و نباید از مشارکت سرمایهای به نام شبکه مردمی غافل شد.
در این نشست، مقرر شد جلسات مدون و ثابتی با هدف بررسی پیشنهادهای موسسات قرآنی با موضوع تفویض وظایف و تعیین ماموریتها صورت گیرد. ایجاد کارگروههای تخصصی و ملی کردن طرح مسجد پایگاه قرآنی از دیگر مصوباتی بود که در این نشست مطرح شد.