بارشهای ۱۳ آبان در غرب مازندران به ثبت دِبی با دوره بازگشت ۲۰۰ سال منجر شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران، مدیرعامل شرکت آب منطقهای مازندران در حاشیه بازدید از مناطق سیلزده شهرستان چالوس گفت : بر اساس آمارهای ثبت شده از بارندگیهای روز ۱۳ آبان در نوشهر و چالوس ، در برخی نقاط وقوع بارشهای با دوره بازگشت بیشتر از ۲۰۰ سال منجر به طغیان سه رودخانه در عباسآباد و چالوس و خسارت به برخی زیرساختهای منطقه شد.
حیدر داوودیان با بیان اینکه میانگین بارندگیهای استان از بعدازظهر ۱۳ آبان تا صبح ۱۴ آبان ۱۵ میلیمتر اعلام شد ، افزود: طی این مدت در مناطق غربی استان ۲۶.۲ میلیمتر بارندگی ثبت شد که طغیان رودخانهها و آبگرفتگی شدید معابر را به دنبال داشت. میانگین بارندگی در مناطق مرکزی استان ۱۳.۹ میلمتر و در مناطق شرقی ۱.۶ میلیمتر بود.
وی با اشاره به اینکه حداکثر میزان آورد آب چهار رودخانه کاظمرود، پلنگآبرود، سردآبرود و آزارود پس از بارندگیهای اخیر ، حدود ۱۰۰ متر مکعب بر ثانیه بود، افزود: بیشترین میزان بارندگی به تفکیک ایستگاه شهرستانی در ایستگاههای ماشاللهآباد عباسآباد ۱۲۰ میلیمتر ، کلارآباد ۹۴ ، کورکورسر نوشهر ۸۰ میلیمتر و ایستگاه عباسآباد با ۷۵ میلیمتر با بالاترین حجم به ثبت رسید.
به گفته داوودیان مجموع حجم ریزش باران در بارندگیهای شب ۱۳ آبان در استان ۳۹۱ میلیون متر مکعب برآورد شد که ۱۶۶.۳ میلیون مترمکعب در مناطق غربی، ۲۱۸.۸ میلیون متر مکعب در مناطق مرکزی و ۶.۶ میلیون متر مکعب در مناطق شرقی ثبت شده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای مازندران ،بررسی برآورد میزان خسارت مناطق حادثهدیده عباسآباد، چالوس و نوشهر همچنان در حال انجام است افزود: بنا بر مشاهدات بر اثر طغیان رودخانهها دستکم سه دستگاه پل در شهرستان عباسآباد تخریب و به تعدادی از پلها و بخشی از راههای روستایی خسارت وارد شد و جاری شدن روانآب در معابر شهری چالوس، کلارآباد، نوشهر و برخی روستاهای منطقه نیز باعث آبگرفتگی برخی واحدهای تجاری و مسکونی شد.
داوودیان خاطرنشان کرد: نیروهای مدیریت منابع آب از نخستین ساعات بارش و جاری شدن سیلاب در غرب استان با تجهیزات و ماشینآلات مورد نیاز در مناطق حادثهخیز مستقر شدند و پس از کاهش حجم آب ، عملیات بازگشایی مسیر رودخانهها آغاز شد.