جهانگیری با اشاره به مزایا و معافیتهای قانونی منطقه آزاد انزلی در حوزههای اقتصادی، گردشگری، تولیدی-صنعتی و همچنین بهره مندی از زیرساختهای مناسب بندری، لجستیکی آنرا فرصت کم نظیر برای همکاریهای ترانزیت بین المللی دانست.
علیرضا جهانگیری با اشاره به روند رو به گسترش وتعمیق چندجانبه گرایی در مناسبات کشورهای حاشیه دریای خزر، افزایش و توسعه این همکاریها را از مسائل زیست محیطی به حوزههای ترانزیتی و گردشگری حائز اهمیت برشمرد و اظهار داشت: بهره گیری از ظرفیتهای موجود در رژیمهای همکاری فی مابین که شامل عضویت مشترک در اتحادیه اقتصادی اوراسیا، سازمان همکاری شانگهای، و سازمان همکاری اقتصادی اکو میباشد؛ فرصت مناسبی برای ارتقاء سطح مبادلات کشورهای منطقه محسوب میشود.
جهانگیری با اشاره به مزایا و معافیتهای قانونی منطقه آزاد انزلی که فرصت مغتنمی برای حضور و سرمایه گذاری مشترک در حوزههای مختلف اقتصادی، گردشگری، تولیدی-صنعتی و. ارزیابی میشود، اضافه کرد: از سوی دیگر بهره مندی از زیرساختهای مناسب بندری، لجستیکی در منطقه آزاد انزلی دیگر فرصت کم نظیر این منطقه برای همکاریهای ترانزیت بین المللی است که باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.
دستیار وزیر امور خارجه در امور دریای خزر با استقبال از طرح در حال پیگیری سازمان منطقه آزاد انزلی برای ایجاد مناطق آزاد مشترک با کشورهای حاشیه بزرگترین دریاچه جهان، آمادگی خود و مجموعه وزارت امور خارجه را برای معرفی بستههای سرمایهگذاری منطقه آزاد انزلی در سطح کشورهای منطقه اعلام کرد. علیرضا جهانگیری از حضور فعال منطقه آزاد انزلی در جریان کمیسیونهای مشترک اقتصادی کشورمان با کشورهای حاشیه دریای خزر استقبال کرد و از سازمان منطقه آزاد انزلی برای حضور در همایش کشورهای خزر که در آذر ماه سالجاری به میزبانی کشورمان در تهران برگزار میشود، دعوت به عمل آورد.
گفتنی است در این نشست معاون اقتصادی و سرمایه گذاری سازمان منطقه آزاد انزلی با اشاره به برنامههای متنوع سازمان متبوع خود جهت ایفای نقش محوری در مسیر توسعه همکاریهای منطقهای کشورمان اضافه کرد: ایجاد کارگروه فعال سازی کریدور شمال جنوب با همکاری نهادهای ذی نفع داخلی و خارجی؛ حضور در نمایشگاههای داخلی و خارجی؛ هم افزایی مستمر با وزارت امورخارجه، سازمان توسعه تجارت و اتاقهای بازرگانی بهمراه برگزاری نشستهای کاری متعدد ظرف سالهای اخیر در دستور کار سازمان منطقه آزاد انزلی بوده است.
وحید طالب پور با بیان اینکه منطقه آزاد انزلی ظرف سالهای اخیر تفاهم نامههای متعددی با مناطق ویژه اقتصادی اکتائو قزاقستان، لوتوس و دوبنا روسیه در راستای ترسیم الگویی برای همکاری مشترک منعقد کرده، گفت: هم اکنون در حال رایزنی برای ارتقای سطح این مناسبات به منطقه آزاد مشترک میباشیم و ایجاد منطقه آزاد مشترک با کشورهای هدف، به ویژه حاشیه دریای خزر، در جهت اجرای سیاستهای منطقه گرایی جمهوری اسلامی ایران، در دستور کار این سازمان قرار دارد.
طالب پور از تهیه، تدوین و انتشار مجموعه طرحهای سرمایه گذاری منطقه آزاد انزلی در قالب کتاب کیمیا که به چهار زبان ترجمه و منتشر شده، خبر داد و افزود: بسترسازی برای سرمایه گذاری مشترک بهمراه گسترش ظرفیتهای حمل و نقلی، و ترانزیت کالا از طریق دو بندر انزلی و کاسپین که در محدوده این منطقه قرار دارد زمانی از اهمیت بیشتری پیدا میکند که عنایت داشته باشیم در آینده نزدیک با اتصال این منطقه به شبکه ریلی امکان حمل و نقل کالا در این مسیر چند برابر شده و زمینه فعال شدن کریدور شمال جنوب مهیا میگردد.
گفتنی است در این دیدار که مدیران روابط عمومی و امور بینالملل، سرمایهگذاری و صنایع سازمان منطقه آزاد انزلی حضور داشتند، دستیار وزیر امور خارجه در امور دریای خزر و هیأت همراه از امکانات بندری و تولیدی-صنعتی این منطقه دیدار کردند.