وزیر آموزش و پرورش در دیدار صمیمی با معلمان جدید الورود شیراز تاکید کرد: ۱۳ آبان امسال روز خروش ایران علیه استکبار جهانی بود و مردم، روز ۱۳ آبان تاریخی را خلق کردند چنان که گویی اول انقلاب است و لانه جاسوسی را به تازگی تسخیر کردهاند.
آقای صحرایی ادامه داد: امسال متفاوت از هرساله بود و دانش آموزان ما با ابتکارات فراوان از جمله راه اندازی پویش عروسکها، همبستگی خود را با کودکان غزه اعلام کردند و از آنها حمایت کردند.
وی خاطرنشان کرد: امسال دشمن برنامهها برای مدارس داشت، اما با شعار «همه با هم ایران قوی مدرسه قوی» تلاش کردیم و دشمن را ناکام گذاشتیم. ما یک شعار دادیم که اگر ایران قوی میخواهید باید مدرسه قوی داشته باشیم؛ بنابراین ایران قوی نمیشود مگر با کمک معلم.
عضو کابینه دولت مردمی سیزدهم اذعان کرد: تحول در هیچ ساحتی رخ نخواهد داد مگر با کمک مدرسه و توسط معلمان؛ لذا معلم الماس عشق یک کشور و کارش، کار پیامبر است.
آقای صحرایی گفت: معلم معمار آینده کشور است و خانواده ارزشمندترین دارایی خود را به او میسپارد.
وی افزود: سالها بود که نقش معلمان را فراموش کرده بودیم و یادمان رفته بود که باید ظریفترین راه را به کار بگیریم.
وزیر آموزش و پرورش گفت: معلم اساس بدیها را فرو میریزد و با جهل مبارزه میکند انتخاب معلم انتخاب کسی نیست که آموزگاری میکند بلکه انتخاب کسی است که پروردگاری میکند.
وی ادامه داد: در شتاب تحولات، معلم محور است که رابطه نسلها را به هم پیوند میدهد بنابراین اگر نباشد این انتقال صورت نمیگیرد و جامعه دچار گسست بین نسلی میشود.
عضو کابینه دولت مردمی سیزدهم تصریح کرد: امسال آزمون استخدامی را در دو مرحله برگزار کردیم و بیش از ۵۰ هزار معلم را جذب کردیم این آمار نه تنها از لحاظ کمی در یک سال در تاریخ آموزش و پرورش، بیسابقه است بلکه از لحاظ کیفی در گزینش معلمان نیز مسبوق بیسابقه نیست.
وی افزود: در جذب نیرو هیچگاه چنین فرآیند دقیق و بیسفارشی انجام نشده است.
وزیر آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: برای ما دوره ابتدایی بسیار مهم است اگر معلمان ابتدایی شأن و منزلتشان درک شود سنگ بنایی را در این دوره تحصیلی میگذارند که در دورههای بعد تحصیلی دست مایه دبیران میشود.
وی اضافه کرد: در راستای جذب نخبگان امسال ۷۰ رشته و گرایش تحصیلی را وارد آزمون آموزگاری کردیم این در حالی است که قبلاً تنها چهارده رشته دانشگاهی میتوانستند در این آزمون شرکت بود.
آقای صحرایی گفت: بعد از آزمون سراسری بزرگترین آزمون در کشور آزمون آموزگاری بود که بیش از نیم میلیون داوطلب در آن شرکت کردند. در مرحله گزینش در هیچ جای جهان این تعداد کانون ارزیابی وجود ندارد لذا این کانونها در یک روز برای ارزیابی یک گروه چند نفره چندین ساعت وقت میگذاشتند تا بهترینها انتخاب شوند.
وی گفت: این فرایند انتخاب باعث شده تا بهترینها در جمع ۲۸ هزار نفر قبولی قرار بگیرند.
عضو کابینه دولت مردمی سیزدهم، بزرگترین دشمن معلم را تکرار دانست و افزود: تکرار قاتل خاموش معلمی است ما در تکرار میمیریم اگر معلمی دچار تکرار شود فرسودگی شغلی به سراغش میآید تکرار سم معلمی است و باعث میشود معلم از خلاقیت به عادت بیاید.
وی ادامه داد: معلم علم دارد البته هرکس علم دارد، معلم نیست. معلم باید انسان شناس و مولف باشد. کتاب از تحولات عقب است. معلم است که پیشتاز تحولات است معلم نباید بنده کتاب باشد بلکه جلوتر از کتاب حرکت کند.
وزیر آموزش و پرورش گفت: وظیفه ماست نحوه آزمون دادن و گرفتن را به معلمان آموزش بدهیم آزمون برای انتقام گیری نیست بلکه برای یادگیری است و بهترین فرصت یادگیری برای خود معلم نیز هست.
وی ادامه داد: در شتاب تحولات، معلم نخ تسبیح است که رابطه نسلها را به هم پیوند میدهد بنابراین اگر نباشد این انتقال صورت نمیگیرد و جامعه دچار گسست بین نسلی میشود.
آقای صحرایی با اشاره با اشاره به این فرمایش رهبر فرزانه انقلاب که فرموده است؛ معلم ادامه دهنده راه پیامبران است و کارش از انرژی هستهای بالاتر است، عنوان کرد: معلم کسی را میپروراند که از خاک و آب و نفت و...، برای جامعه محصول میسازد.
وی تصریح کرد: امسال آزمون استخدامی را در دو مرحله برگزار کردیم و بیش از ۵۰ هزار معلم را جذب کردیم این آمار نه تنها از لحاظ کمی در یک سال در تاریخ آموزش و پرورش، بیسابقه است بلکه از لحاظ کیفی در گزینش معلمان نیز مسبوق بیسابقه نیست.
آقای صحرایی اضافه کرد: نسلی را که شما معلمان تربیت شان را بر عهده گرفتهاید بینهایت با شما متفاوت است لذا معلم خوب کسی است که آنگونه نیاز روز دانش آموز است آموزش دهد و بتواند به دنیای متفاوت دانش آموزان ورود کند. چرا که این نسل به غایت باهوش فناور و ... است و اگر معلم بهروز نباشد به مشکل میخورد؛ بنابراین بهروز بودن و محوریت دادن به دانش آموز راه موفقیت معلم است.
وزیر آموزش و پرورش اتحاد و همدلی معلمان را عامل شکوفایی کشور برشمرد و خاطرنشان کرد: در آموزش و پرورش کشورمان هر روز میتوان یک رویداد خلاقانه را در مدرسه مشاهده کرد، اما یک آفت وجود دارد و آن تنها کاستیها را دیدن است.