۵ نوامبر؛ روز جهانی آگاهی از سونامی نامیده شده است یکی از مخربترین و خطرناکترین بلایای طبیعی که البته به ندرت اتفاق می افتد.
روز جهانی آگاهی از سونامی هر سال در پنجم نوامبر برگزار میشود.
ژاپن به دلیل تجربه سونامیهای تلخ و مکرر خود، این روز را به طور ویژهای اعتبار بخشیده است. این کشور در زمینههای خاصی مانند هشدار زودهنگام سونامی، اقدامات عمومی و بهبود وضعیت پس از فاجعه برای کاهش اثرات، تخصص عمدهای را کسب کرده است.
سازمان ملل متحد روز جهانی سونامی را به منظور افزایش آگاهی در مورد اهمیت آموزش این پدیده تعیین کرد تا اطمینان حاصل شود که جوامع هنگام هشدارهای سونامی قاطعانه و بدون وحشت عمل میکنند.
تاریخچه روز جهانی آگاهی از سونامی
در بیستودوم دسامبر ۲۰۱۵، سازمان ملل متحد با قطعنامه ۷۰/۲۳، پنجم نوامبر را به عنوان روز جهانی آگاهی از سونامی نامگذاری کرد. اگرچه سونامی نادر است، اما یکی از مخربترین و خطرناکترین بلایای طبیعی است.
آنها هیچ مرزی برای تخریبهای خود ندارند زیرا فقط جوامع ساحلی را تحت تأثیر قرار نمیدهند و با سرعت خود به شهرها و جوامع دور از ساحل میرسند و همه چیز را نابود میکنند.
بیشتر بخوانید:روز جهانی سیارکها، نامگذاریی عجیب با ماجرایی عجیب تر
جوامع ساحلی در مواقع خطر سونامی، بسیار آسیب پذیر هستند. هشدارهای طبیعی خاصی وجود دارد که نشاندهنده ورود سونامی است؛ این موارد میتواند شامل لرزش شدید زمین، فورانهای آتشفشانی یا عقبنشینی آب به طور غیرمعمول و نمایان شدن کف دریا باشد. همکاری بینالمللی در تلاش برای افزایش آگاهی جهانی در مورد اقدامات، سیاستها و شیوههای مؤثر برای کاهش قرار گرفتن در معرض این نوع بلایای طبیعی، امری کلیدی است.
منبع : ایمنا، ایسنا