مدیرکل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش با اشاره به برگزاری هشتمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن دانشآموزان گفت: پیشبینی میشود امسال حداقل ۸۰ کشور در این مسابقات شرکت کنند.
وی افزود: طی سالهای گذشته این مسابقات در دو بخش دختران و پسران در دو رشته حفظ و قرائت برگزار شده است و در این سالها بین ۳۰ تا ۸۰ کشور در مسابقات شرکت کرده اند.
مدیرکل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه سال گذشته، بیش از پنج میلیون و ۵۰۰ دانشآموز در مقاطع مختلف تحصیلی در مسابقات قرآن، عترت و نماز شرکت داشتند، اظهار کرد: این مسابقات در مراحل آموزشگاهی، شهرستانی، استانی و کشوری برگزار میشود و با استقبال جامعه هدف مواجه شده است.
تهران میزان هشتمین دوره مسابقات حفظ و قرائت بین المللی دانش آموزان جهان اسلام
باقری از برگزاری هشتمین دوره مسابقات حفظ و قرائت بینالمللی دانشآموزان جهان اسلام به میزبانی تهران خبر داد و افزود: این مسابقات از سال ۷۲ تا ۷۶ در چهار دوره برگزار شد، اما متأسفانه پس از آن متوقف شد و پس از ۲۰ سال وقفه، خوشبختانه بار دیگر در سال ۹۶ برای پنجمین دوره در دستور کار قرار گرفت. با توجه به اینکه این مسابقات دوسالانه است، امسال شاهد هشتمین دوره برگزاری آن خواهیم بود.
وی با اشاره به دیگر فعالیتهای قرآنی آموزش و پرورش تصریح کرد: علاوه بر حضور بیش از پنج میلیون نفر در مسابقات قرآن، بیش از یک میلیون دانشآموز نیز در رشته حفظ موضوعی فعالیت دارند. سال گذشته برای یک میلیون و ۳۰۰ هزار دانشآموز نومکلف جشن تکلیف برگزار شد. مجموعه فعالیتهای قرآن، عترت و نماز و دیگر فعالیتهای فرهنگی این وزارتخانه در قالب بستهای ارائه میشود و دانشآموزان مطابق علاقه خود در این فعالیتها داوطلبانه حضور دارند.
مدیرکل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: اجرای برنامههای پرورشی بهگونهای طراحی میشود که اکثریت دانشآموزان را تحت پوشش قرار دهند. حتی برای دانشآموزان فعال در رشته هنری نیز بسته فرهنگی مطابق با علاقه آنان در نظر گرفته میشود. اعتقاد ما براین است که همه اعضای جامعه هدف به هرگونهای که امکانپذیرست در این فعالیتها شرکت و بتوانند استعداد خود را شکوفا کنند.
باقری با اشاره به گستردگی فعالیتهای این وزارتخانه، اظهار کرد: امیدواریم با اجرای برنامه و طرحهای متنوع بتوانیم به جذب حداکثری دانشآموزان به قرآن و دیگر رشتهها کمک کنیم تا تعداد بیشتری از دانشآموزان در مسیر کلام وحی و عترت قرار گیرند.
ضرورت جذابسازی فعالیتهای قرآنی در آموزش و پرورش
وی با تاکید بر ضرورت جذابسازی فعالیتهای قرآنی در آموزش و پرورش، تصریح کرد: مقام معظم رهبری نیز در این باره تأکید ویژه دارند؛ از این رو این سفارش وظیفه و رسالت ما را در جذاب کردن فعالیتهای قرآنی چندین برابر میکند تا حلاوت قرآن و برکات آشنایی دانشآموزان با سیره اهلبیت (ع) را به جامعه هدف بچشانیم. بدون تردید اگر دانشآموزان با این سیره آشنا شوند، مجذوب فعالیتها خواهند شد.
مدیرکل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش به برگزاری جلسات مختلف از اردیبهشت امسال برای طراحی و تدوین فعالیتهای قرآنی در مدارس اشاره و اضافه کرد: پس از برگزاری جلسات قرار بر این شد به منظور جذابسازی تغییراتی در شیوه برگزاری مسابقات در دستور کار قرار گیرد که میتوان به برگزاری مسابقات «گفتمان مهدوی» اشاره کرد. همچنین بخشی از امتیاز مسابقات به کارکرد و کنشگری اجتماعی دانشآموزان اختصاص داشت، بدین شکل که مؤذنان و مداحان باید فیلمی از قرائت اذان در مساجد یا مداحی ضبط و ارائه میدادند که این طرح با استقبال مواجه شد.