دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه کشور هم از اجراییشدن منطقه آزاد تجاری صنعتی بانه و مریوان خبر داد و مدیر عامل و رئیس هیئت مدیره این منطقه را معرفی کرد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز کردستان ، عبدالملکی تصریح کرد: الگوی اقتصادی جمهوری اسلامی ایران اقتصاد مقاومتی است و سیاستهای اقتصاد مقاومتی مبنای حرکت اقتصادی کشور است.
دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه کشور با بیان اینکه درونزا، برونگرا و مردممحور بودن را از ویژگیهای اقتصاد مقاومتی دانست و گفت: اقتصاد مقاومتی عدالتمحور و دانشبنیان بوده و دانش فناور است.
وی افزود: در توسعه مناطق آزاد و ویژه اقتصادی با توجه به نقش آنها در تولید از اهمیت ویژهای برخوردار است.
به گفته وی، منطقه آزاد و منطقه ویژه اقتصادی تاثیر خوبی در اقتصاد ملی داشته، چراکه بیش از یک سوم صادرات غیرنفتی جمهوری اسلامی ایران معادل ۱۸ میلیون دلار مربوط به همین مناطق آزاد و ویژه اقتصادی است.
دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی تصریح کرد: بیش از ۷۰ درصد ترانزیت کشور از مبادی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی اتفاق میافتد و به نوعی میتوانیم بگوییم اغلب مبادی خروجی و ورودی ما یا منطقه آزاد و یا منطقه ویژه اقتصادی هستند.
وی خاطرنشان کرد: بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ شرکت متوسط با اشتغالزایی ۷۰۰ هزار نفر در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی فعال است که این کارنامه مثبت برای این مناطق است.
عبدالملکی اضافه کرد: تکمیل طرح جامع منطقه آزاد بانه و مریوان که پیشرفت ۴۰ تا ۵۰ درصدی دارد و شناسایی و انتصاب مدیران این مناطق در اولویت قرار گرفت که کار انجام شده است.
دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی عنوان کرد: منطقه آزاد تجاری و ویژه اقتصادی در قالب دو سایت در دو شهرستان بانه و مریوان که منتهی به مرز سیرانبند و باشماق است و از ظرفیت این دو مرز بیش از گذشته استفاده خواهد شد.
عبدالملکی افزود: حدود ۶ میلیارد دلار مبادلات تجاری در مرز باشماق از ترانزیت، واردات و صادرات نشان از مستعدبودن منطقه برای اجرای این مهم است.