دادههای تلسکوپ کپلر ناسا از سیستم جدیدی به نام کپلر-۳۸۵ با هفت سیاره داغ و بزرگ رونمایی کرده است که به دور ستارهای کمی بزرگتر و داغتر از خورشید ما میچرخند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ به نقل از وبگاه سایتکدیلی، با مطالعه مداوم دادههای تلسکوپ فضایی کپلر ناسا، منظومهای متشکل از هفت سیاره متورم نشان داده شده است. هر یک از سیارهها بیش از هر سیارهای در منظومه شمسی در گرمای تابشی ستاره میزبان خود غرق است. همچنین برخلاف هیچ یک از همسایگان نزدیک ما، هر هفت سیاره در این منظومه که کپلر-۳۸۵ نام دارد، بزرگتر از زمین، اما کوچکتر از نپتون هستند. این یکی از معدود منظومههای سیارهای است که حاوی بیش از شش سیاره یا سیاره نامزد تأیید شده است.
دانشمند پژوهشی در مرکز تحقیقات ایمز ناسا در دره سیلیکون کالیفرنیا و نویسنده اصلی مقاله ارائه کننده کاتالوگ جدید، گفت: ما دقیقترین فهرست نامزدهای سیاره کپلر و خواص آنها را تا به امروز جمعآوری کردهایم. ماموریت کپلر ناسا اکثر سیارات فراخورشیدی شناخته شده را کشف کرده است و این فهرست جدید به اخترشناسان امکان میدهد تا درباره ویژگیهای آنها اطلاعات بیشتری کسب کنند.
در مرکز منظومه کپلر-۳۸۵، ستارهای شبیه به خورشید قرار دارد که حدود ۱۰ درصد بزرگتر و ۵ درصد داغتر از خورشید است. دو سیاره درونی، هر دو کمی بزرگتر از زمین، احتمالا سنگی هستند و ممکن است جو نازکی داشته باشند. پنج سیاره دیگر بزرگتر هستند، هر کدام با شعاع تقریباً دو برابر زمین انتظار میرود در جوهای غلیظی قرار گرفته باشند.
توانایی توصیف ویژگیهای سیستم Kepler-385 با چنین جزئیاتی گواهی بر کیفیت آخرین فهرست سیارات فراخورشیدی است. در حالی که کاتالوگهای نهایی ماموریت کپلر بر تولید فهرستهایی بهینهسازی شده برای اندازهگیری میزان مشترک سیارات در اطراف ستارگان دیگر متمرکز بود، این مطالعه بر تولید فهرستی جامع تمرکز دارد که اطلاعات دقیقی در مورد هر یک از سیستمها ارائه میدهد و اکتشافاتی مانند کپلر-۳۸۵ را ممکن میسازد.