معاون عملیات سازمان امداد و نجات هلال احمر گفت: انتظار و استاندارد ما این است که ۷۰ هزار نفر امدادگر هلال احمر را در ۵ سال آینده آموزش دهیم.
وی گفت: برنامهریزی ابتدایی ما بحث آموزش، تامین تجهیزات و تمرینهایی است که باید انجام شود، و همه تیمها باید در شرایط آمادهباش باشند تا سریعتر و به موقع اقدام کنند بنابراین طرحی را برای فصل پاییز و زمستان متناسب با فصول سرد برنامهریزی کردهایم.
معاون عملیات سازمان امداد و نجات هلال احمر افزود: به همه استانها اطلاع رسانی کردیم که همه امدادگران در پایگاهها حضور داشته باشند و ۲ هزار امدادگر آموزش دیده داریم که در تمام پایگاهها و در مراکز عملیاتی به صورت شیفتی فعالیت میکنند و مراکز عملیاتی ما هزار و ۵۰۰ پایگاه امداد و نجات است که در حال خدماترسانی هستند.
مرادی پور گفت: در حال راهاندازی تیمهای حرفهای برای آقایان و خواهران هستیم، که بتوانند در شرایط حساس و خاص سریع اقدام کنند و حتی در قالب طرحهای ملی آمادگی این تیمها را در لحظه مانور ساعت صفر میسنجیم که در دو منطقه این طرح را اجرا کردیم گیلان و تهران که از گیلان به اردبیل، زنجان و دیگری در تهران به البرز، قم و مرکزی اعزام شده اند.
معاون امدادونجات با بیان اینکه ورودی امداد و نجات، جوانان و داوطلبانی هستند که به این کار علاقهمندند افزود: انتخاب این افراد را کاملا به دست جمعیت هلالاحمر گذاشتهاند تا بعد از بررسی انتخاب شوند و افرادی که علاقهمند هستند میتوانند داوطلب جمعیت هلال احمر شوند یا بالاتر از آن مورد سنجش قرار گرفته و در بخشهای مختلف فعالیت کنند.
وی گفت: بعد از آموزش مقدماتی، داوطلبهای جمعیت، ۷ درجه امدادی را میگذرانند و امدادگر یک، دو و سه، نجاتگر یک، دو، سه، درجه آخر هم ایثار است. این افراد که به درجه ایثار میرسند، میتوانند در سطح بینالمللی هم فعالیت کنند و انتظار و استاندارد ما این است که ۷۰ هزار نفر را در ۵ سال آینده آموزش بدهیم.
گفتنی است؛ دورههای هلالاحمر یک زنجیره از دوره آموزشهاست که به آن درختواره آموزشهای همگانی، عمومی و تخصصی، مربیگری را گفته میشود، این دورهها ۲۲ ساعت یا ۴۰ ساعته است و در کل داوطلبان باید ۲۰۰ ساعت را بگذارند تا بتوانند مدرک لازم را دریافت کنند.