رئیس جمهور گفت: با افتتاح طرحهای مختلف آب و فاضلاب کردستان، وضعیت آبرسانی به شهرها و روستاهای این استان بهبود یافته و ۵۰ درصد تنشآبی رفع شده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز کردستان، این طرحها شامل بهره برداری از سد چراغ ویس، آبگیری سد امیر آباد، تصفیه خانه فاضلاب شهر سنندج، انتقال آب از سد سیازاخ به شهر دیواندره، مرحله دوم تصفیه خانه شهرسقز، انتقال آب، تصفیه خانه وایستگاه پمپاژ بوئین بانه، شبکه آبیاری و زهکشی گاران به دریاچه زریبار، پست GIS و تبدیل سیم مسی به کابل خود نگهدار از جمله طرحهای کلان در بخش انرژی بود.
در مجموع برای اجرای این طرح ها، افزون بر 120 هزار میلیارد ریال اعتبار هزینه شده است.
رئیس جمهور درآئین افتتاحیه این طرحها گفت: با افتتاح طرحهای مختلف آب و فاضلاب کردستان، وضعیت آبرسانی به شهرها و روستاهای این استان بهبود یافته و ۵۰ درصد تنشآبی رفع شده است.
آیت الله رئیسی از وزیر نیرو و مسوولان استان کردستان و دست اندرکاران اجرای این طرحها قدردانی کرد و افزود: گزارشهای وزارت نیرو در مورد طرحهای اجرا شده و در دست اجرا در استان کردستان خوشحال کننده است.
وی با اشاره به افتتاح ۱۰ طرح بزرگ در استان، گفت: اجرای این طرحها با هدف تامین رفاه و آسایش مردم استان کردستان انجام شده و دولت در نظر دارد طرحهای این حوزه در استان را با جدیت پیگیری و به سرانجام برساند.
رئیس جمهور هدف گذاری دولت را در ابتدای شروع به کار رفع تنش آبی ۱۰ هزار روستا اعلام کرد و گفت: امروز با یک کار جهادی شاهد رفع مشکلات آب ۳۵۰۰ روستای کشور هستیم و تا پایان این دولت مشکل ۱۰ هزار روستا حل میشود.
آیت الله رئیسی همچنین به رفع مشکل آب شرب شهر بانه و حذف جیره بندی آن اشاره کرد و گفت: اگرچه مشکل آب این شهر اکنون حل شده، اما ۲ سدی که کار آن آغاز شده نیز باید به بهره برداری برسد تا در آینده مشکل کمبود آب در این شهر نداشته باشیم.
وی از وزیر نیرو خواست هرچه زودتر طراحی و اجرای این ۲ سد را با هدف تامین بلندمدت آب شرب مردم بانه و تامین رفاه و آسایش مردم شروع کند.
وزیر نیرو هم از جایگاه مهم آب در فرهنگ مردمان این دیار سخن راند و افزود:دولت با نگاه ویژه به مطالبات کردستانیها در این حوزه، مطالعات لازم را برای مهار آبهای استان انجام داده است.
محرابیان با بیان اینکه ۱۱ مصوبه در دور اول سفر رئیس دولت به کردستان در این حوزه به تصویب رسیده گفت: ۹ مورد از این تعداد، عملیاتی شده و دو مورد دیگر نیز در حال اجرا است.
وی در ادامه از عملیات اجرایی سه طرح دیگر در حوزه فاضلاب خبر داد و گفت: مجوز این طرحها بر اساس ماده ۲۳ اخذ و تا سال آینده عملیات اجرایی آن کلید خواهد خورد.
وزیر نیرو با بیان اینکه در ابتدای دولت سیزدهم متوسط پیشرفت این طرحها ۵۰ درصد بوده عنوان کرد: با روند اجرای کار برخی از این طرحها به پیشرفت فیزیکی ۹۶ درصد هم رسید.
محرابیان یادآور شد:انتقال آب از سد آزاد به تصفیه خانه شهر سنندج از جمله مطالبات مهم مردم بود که سال گذشته این طرح نیز به بهره برداری رسید.
این مقام مسئول در ادامه به سد ژاوه اشاره کرد و افزود: عملیات اجرایی این سد ۷ سال پیش تکمیل شد، اما به دلیل ورود پساب فاضلاب به داخل سد و ایجاد مشکلات زیست محیطی به بهره برداری نرسید.
وی به میزان رضایتمندی ۹۷ درصدی کردستانیها در حوزه آبرسانی اشاره کرد و افزود:در ۴ شهر سنندج، دیواندره، سقز و بانه طرح آبرسانی انجام شده و امید است تا سال ۱۴۲۰ تنش آبی در استان مرتفع شود.
وزیر نیرو به کارهایی که در حوزه برق نیز انجام شده پرداخت وافزود:اجرای طرح تبدیل سیم مسی به کابل خودنگهدار در کشور حدود ۵۰ درصد است، اما در کردستان این طرح به طول ۵ هزار و ۱۰۰ کیلومتر به بهره برداری رسیده است.
همچنین وی از اصلاح و بهسازی شبکه برق در قالب طرح بهارستان در ۴۰ درصد از روستاهای کردستان خبر داد و افزود: تلاش میشود تا پایان دولت این طرح نیز در کردستان به پایان برسد.
استاندار کردستان با بیان اینکه پس از سفر اول رئیس جمهوری و هیات دولت به استان، ظرفیتهای اعتباری برای این پروژهها فراهم شد، افزود: برای نمونه در یک کار جهادی انتقال آب سد آزاد به سنندج ۱۱ ماه پیش توسط رئیس جمهوری به بهره برداری رسید تا امروز هم پروژههای کلانی برای استان کلید خورده است، ضمن اینکه در این سفر تعدادی از این پروژهها به ارزش ۱۴ تا ۱۵ هزار میلیارد تومان به بهرهبرداری میرسد.
اسماعیل زارعی کوشا ادامه داد: همچنین تلاش میکنیم اقدامات لازم برای صدور مجوزها در زمینه انتقال آب از سد سیازاغ به شهر بیجار و یاسوکند انجام شود که امیدواریم بتوانیم در دولت سیزدهم این مهم را نیز به سرانجام برسانیم.