معاون وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی یکی از راههای عملی کردن سیاست اقتصاد بدون نفت را توجه به حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دانست.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ علی دارابی ، معاون وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در دومین همایش علمی فرهنگ و تمدن رامسر که با هدف بررسی نتایج باستانشناسی در محوطه باستانی عصر مفرغ ایزوگامدشت جنت رودبار رامسر برگزار شد، با بیان این که ایران جزو ۱۰ کشور نخست جهان در ثبت آثار تاریخی به شمار میرود، گفت: اگر بخواهیم بدون شعار و در عمل اقتصاد بدون نفت را عملیاتی کنیم، راهش اهتمام ویژه به حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی است.
دارابی با توضیح اینکه بیشتر کشورها به صنایع بزرگ نفتی و سایر صنایع بزرگ برخوردار به عنوان درآمدهای ناپایدار نگاه میکنند، گفت: تمرکز این کشورها برای درآمد پایدار معطوف به صنایع دستی و گردشگری است، این درحالی است که ایران جزو ۱۰ کشور دنیا در تعداد ثبت آثار جهانی بهشمار میرود که باید از این فرصت استفاده کرد.
وی با بیان این که در مازندران بیش از ۸۰۰ اثر ثبت ملی و چهار اثر ثبت جهانی است افزود: کاوشهای باستانی ظرفیتی برای ایجاد موزه به شمار میرود و حمایتها و برنامهریزیهای لازم برای اقدامات حفاظتی و پوششی را دنبال خواهیم کرد.
معاون وزیر میراث فرهنگی، سواد میراثی را لازمه درآمد پایدار از گردشگری برشمرد و افزود: ثبت آثار ملی و جهانی بیانگر ثروت یک جامعه است و ما امانتدار این آثار هستیم.
آثار دومین فصل کاوش محوطه باستانی ایزگام دشت شهرستان رامسر که به کشف و شناسایی ۱۷ گور متعلق به عصر مفرغ میانی و دوره آهن منجر شد در دومین همایش فرهنگ و تمدن رامسر در دانشگاه آزاد این شهرستان به نمایش گذاشته شده است.