همزمان با موج گسترده خشم و انزجار عمومی از جنایات رژیم صیهونیستی در انگلیس، تنشها درون احزاب عمده این کشور در نحوه واکنش مقامات آن به نسل کشی فلسطینیان در غزه و نقض آشکار و پی در پی حقوق بشرو ارتکاب جنایات جنگی اسرائیل درغزه هر روز ابعاد گسترده تری به خود میگیرد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ از لندن، عمده تنشها درون احزاب انگلیس به مخالفت رهبران احزاب عمده با آتش بس در غزه مربوط میشود.
شماری از آنان که میگویند اقدامات رژیم اسرائیل در غزه در قتل زنان و کودکان بی دفاع فلسطینی جنایات جنگی است و پشتیبانی از آن دفاع از جنایات جنگی محسوب میشود و به همین علت شماری از نمایندگان شوراها و اعضای این احزاب در مخالفت با این رویکرد استعفا داده اند.
برخی از نمایندگان مجلس و نمایندگان شوراها نیز که گفته اند به خواست رای دهندگانشان از دولت میخواهند از آتش بس دفاع کند، با مخالفت دولت مواجه و از کار برکنار و یا تعلیق شده اند.
در این میان نحوه برخورد با چهرههایی که پستهای کلیدی را در دست دارند به معضلی برای رهبران احزاب مبدل شده است.
صادق خان، شهردار مسلمان لندن، برخلاف کایر استارمر رهبر حزبش (حزب کارگر) به تازگی برضرورت آتش بس فوری در غزه و توقف کشتار غیر نظامیان تاکید کرده است، اقدامی که در کنار استعفای صدها نفر از مسئولان ومحلی و اعضای این حزب، فشارها بر رهبر حزب کارگر را آنهم در آستانه انتخابات سراسری در این کشورافزوده است.
صادق خان گفته به این علت خواستار آتش بس فوری در غزه شده است تا بتوان به مردم آن شهر، کمکهای انسانی رساند. کایر استامر، رهبر حزب کارگر انگلیس، به علت حمایت از جنایات اسرائیل و بی توجهی به آتش بس در غزه، مورد خشم اعضای این حزب قرار گرفته است.
صادق خان میگوید من نیز به جامعه بین المللی میپیوندم که خواهان آتش بس در غزه است. وی با وحشتناک توصیف کردن وضعیت مردم در غزه گفت هیچ کشوری، از جمله اسرائیل حق ندارد قوانین بین الملل را نقض کند.
نمایندگان حزب کارگر انگلیس، دومین حزب بزرگ این کشور در مجلس فعلی، این هفته در نامهای خطاب به کایر استارمر، رهبر حزب کارگر از وی خواستند به جای دفاع از تداوم جنگ و خون ریزی برای برقراری آتش بس فوری در غزه، تلاش کند. رهبر حزب کارگر انگلیس از زمان آغاز حملات اسرائیل به مناطق گوناگون فلسطین از جمله غزه، از رژیم صهیونیستی حمایت کرده و قطع آب، برق، دارو و مواد غذایی در غزه را حق اسرائیل دانسته است. در پی حمایت وی از جنایات اسرائیل، تاکنون دهها نفر از اعضای این حزب استعفا کرده اند و ۳۷ نماینده مسلمان حزب کارگر به همراه جرمی کوربین، رهبر پیشین این حزب، در نامهای از رهبر حزب خود خواستند تا برای آتش بس فوری در غزه، اقدام کند.
رهبر حزب کارگر انگلیس، همچون حزب حاکم محافظه کار در این کشور، کماکان با حمایت از حملات اسرائیل، آتش بس در غزه را مطرح نمیکنند و مقامات دولت انگلیس میگویند تا نابودی حماس، اسرائیل حق دارد به حملاتش ادامه دهد و دولت انگلیس، خواهان آتش بس نیست.
دولت انگلیس در روزهای نخست تهاجم اسرائیل به غزه و واکنشهای مردمی تلاش کرد از حربه قدیمی صیهونیستها استفاده و این مخالفتها را سرکوب کند. صهیونیستها از قدیم که هر گونه مخالفت با این رژیم را یهودی ستیزی جلوه میدادند و بر اساس آن شدیدترین مجازاتهای اجتماعی را علیه افراد درخواست میکردند، اما موج صدها هزار نفری مردم در ابراز خشم و انزجار از رژیم صیهونیستی و حامیانش در شهرهای مختلف انگلیس به ویژه در پایتخت که شمار زیادی از یهودیان نیز در آن حضور داشتند. آنان را برای استفاده موثر از این حربه تا حدود زیادی ناکام گذاشته است.
یهودیان ضد صیهونیزم همراه با قشرهای مختلف مردم از ادیان و ملیتهای مختلف بارها با برپایی تظاهرات برابر ساختمان نخست وزیری انگلیس خواستار پایان دادن به حمایتهای دولت این کشور از رژیم اسرائیل شدند.