مدیرکل امور مالیاتی آذربایجان غربی با اشاره به ابعاد گسترده پرونده فرار مالیاتی در زمینه آهن آلات قراضه، باتری فرسوده و رمز ارز در استان گفت: حجم معاملات این بخش به بیش از ۱۳۰ هزار میلیارد ریال می رسد که رقمی قابل توجه بوده و با تلاش های طولانی کشف شده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،جعفر پورمختار افزود: یکی از بزرگترین پرونده های فرار مالیاتی که امسال در آذربایجان غربی شناسایی و کشف شد، مربوط به این بخش بود که هشت هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال از این بخش مطالبات مالیات بر ارزش افزوده شد.
وی اضافه کرد: در این پرونده، ۱۱ شرکت کاغذی راه اندازی شده بود که موضوع فرار مالیاتی از این طریق صورت می گرفت.
وی اظهار کرد: این شرکتهای تازه تاسیس بدون هیچ گونه سابقه مالی و مالیاتی در یک دوره محدود چند ساله در زمینه آهن قراضه و باتری فرسوده به صورت شبکه ای در استان و سطح کشور فعالیت داشتند.
مدیرکل امور مالیاتی آذربایجان غربی ادامه داد: همچنین ۳۳ نفر از افراد معتاد و نیازمند مالی در قبال دریافت مبالغی به عنوان مدیرعامل و عضو هیات مدیره این شرکت ها به کار گرفته شده بود.
پورمختار گفت: این شرکت ها علاوه بر معامله با شرکت های واقعی، اغلب با تنظیم معاملات صوری بین خود زمینه پیچیده شدن فرایند تشخیص و شناسایی مؤدیان فاقد اعتبار را فراهم می کردند و در صورت قرارگرفتن برخی شرکت ها در لیست مؤدیان فاقد اعتبار، شرکت های جدید و جایگزین تاسیس می شد.
وی با اشاره به اینکه بیش از یک سوم درآمدهای مالیاتی استان از محل شناسایی فرارمالیاتی حاصل می شود، افزود: علاوه بر این پرونده، اقدامات دیگری نیز در راستای مقابله با فرار در حوزه مالیات صورت گرفته که شناسایی ۶۱۰ فعال اقتصادی با تراکنش بانکی گسترده، شناسایی ۱۰۰ مؤدی فعال در زمینه خرید و فروش مواد غذایی، خرید وفروش گوشت و دام زنده و ۴۰ مؤدی فعال در زمینه خرید و فروش چوب، هیزم، لاستیک اتومبیل و مواد شیمیایی از جمله این فعالیت هاست.
وی اضافه کرد: دیگر پرونده بزرگ فرار مالیاتی شناسایی شده در استان در سال جاری مربوط با پرونده رمز ارز است که برای نخستین بار در کشور از درآمدهای رمز ارز مالیات دریافت می شود
مدیرکل امور مالیاتی آذربایجان غربی اظهار کرد:برای پرونده رمز ارز نیز پنج هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال مالیات قطعی شده است که آن هم در مرحله وصول قرار دارد