مدیرکل دفتر مدیریت و حفاظت حیات وحش سازمان محیط زیست ایجاد سایتهای تکثیر برای گونههای در خطر انقراض نظیر پلنگ ایرانی را جزو برنامههای اصلی سازمان محیط زیست برشمرد و گفت: اصلیترین وظیفه محیط زیست حفاطت از گونهها در دل زیستگاه اصلی است.
غلامرضا ابدالی صبح امروز در اجلاس سراسری دبیران استانی شبکه ملی محیط زیست که در ارومیه برگزار میشود، اظهار داشت: باید به سمت مردمی شدن و حضور مرددمی حرکت کنیم چرا که با اقدام دولتی نمیتوان راه به جایی رسید. همه در قبال محیط زیست مسئولیت داریم و در این راه مؤثر هستیم. امروز و با توجه به شرایط حاکم بر جامعه جهانی، محیط زیست بیش از هر زمان دیگر نیاز به نوآوری دارد و این وظیفه و رسالت عموم مردم را سنگینتر کرده است.
وی عنوان کرد: ۷۰ دستورالعمل جدید در حوزه محیط زیست تدوین شده که میتواند برای آینده این حوزه موثر باشد. همچنین بروزرسانی قانون شکار و صید جانداران نیز برای آینده محیط زیست لازم بود که این اقدام هم انجام شده است. در سازمان محیط زیست اتاق فکری برای خدماترسانی بهتر تشکیل دادیم که تشکیل و فعالسازی کمیته تخصیصی پلنگ و میش مرغ از جمله نتایج این اتاق فکر بوده است.
مدیرکل دفتر مدیریت و حفاظت حیات وحش سازمان محیط زیست، خاطرنشان کرد: محیط زیست برای حضور سمنهای تخصصی و بخش خصوصی آماده همکاری است. امروز شاهدیم که تعداد میش مرغ در بوکان به ۲۴ قطعه رسیده و این بحران است و نیازمند ایجاد سایت تکثیر است. در دولت سیزدهم برای اولین بار چهارگونه به طبیعت، معرفی مجدد شد که این امر افتخار بزرگی برای جامعه محیط زیست است و باید قدردان این اقدامات باشیم، البته باید با همکاری بخش خصوصی و مردم نسبت به حفاظت از گونههای مختلف جانوری اقدام جدی و اساسی داشته باشیم.
مدیرکل دفتر مدیریت و حفاظت حیات وحش سازمان محیط زیست، ابراز داشت: تاکنون ۱۵۰ شهید تقدیم عرصه محیط زیست شده که نشاندهنده از جانگذشتگی محیطبانان برای حفاظت و حراست از این حوزه است.
وی در پایان سخنان خود، ایجاد سایتهای تکثیر برای گونههای در خطر انقراض نظیر پلنگ ایرانی را جزو برنامههای اصلی سازمان محیط زیست برشمرد و تصریح کرد: اصلیترین وظیفه محیط زیست حفاطت از گونهها در دل زیستگاه اصلی است.
در ادامه، معاون سیاسی و اجتماعی استاندار آذربایجان غربی در سخنانی با اشاره به فعالیت سازمانهای مردمنهاد در بخشهای مختلف را نشانه بلوغ فکری مدیران دانست و گفت: برای داشتن جامعه پویا نیازمند مشارکت بخش خصوصی و سمنها هستیم که در این زمینه باید نسبت به تحقق مشارکت واقعی مردم به سوی گسترش و افزایش سمنها برویم.
رضا ابراهیمی خاطرنشان کرد: یکی از ابزارهایی که ما را در رسیدن به دولت مردمی و ایران قوی کمک میکنند، سازمانهای مردم نهاد هستند. این سمنها نیازمند حمایت هستند و تمرکز اعطای مجوز در سطح ملی باید تقویت شود.