مصرف مواد غذایی حاوی اسیدهای چرب امگا ۳، منیزیم، ویتامین دی، ویتامینهای گروه بی و سی به بهبود اضطراب کمک میکند.
اسیدهای چرب امگا ۳
اسیدهای چرب امگا ۳ به دلیل خواص ضدالتهابی که دارند، میتوانند با افزایش تولید انتقالدهندههای عصبی مانند سروتونین که خلقوخو را تنظیم میکند، باعث کاهش اضطراب شوند. غذاهای سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ شامل ماهیهای چرب مانند سالمون، گردو و بذر کتان میشود.
منیزیم
منیزیم نقش اساسی در بهبودِ عملکردِ سیستمِ عصبی دارد و با افزایش تولید ملاتونین و سروتونین به بهبود اضطراب کمک میکند. کمبود منیزیم در بدن با افزایش اضطراب و استرس همراه است. غذاهایی مانند سبزیجات با برگ سبز، آجیل، دانهها و غلاتِ کامل سرشار از منیزیم هستند.
ویتامین دی
ویتامین دی که با نام ویتامین خورشید نیز شناخته میشود، برای سلامت روان مفید است. سطوح پایینِ ویتامین دی با افزایشِ خطرِ اضطراب و افسردگی مرتبط است. گذراندنِ وقت در فضای باز و مصرف غذاهای سرشار از ویتامین دی مانند ماهیهای چرب، محصولات لبنیِ غنی شده و زرده تخممرغ در کاهش اضطراب موثر است.
ویتامینهای گروه بی، به ویژه بی6 و بی12، نقش مهمی در بهبود خلقوخو دارد. غذاهایی مانند گوشتِ بدون چربی، مرغ، لوبیا و سبزیجات با برگ سبز حاوی ویتامینهای ضروریِ بی هستند. ممکن است برای تامین ویتامین بی از مکملها استفاده کنید.
ویتامین سی
ویتامین سی به ترمیم و محافظت از سلولهای بدن کمک میکند و باعث کاهش اضطراب میشود. افرادی که درگیر کمبود ویتامین سی هستند، احساس خستگی یا افسردگی میکنند. غذاهای سرشار از ویتامین سی شامل پرتقال، زغال اخته و فلفل قرمز میشود.