ریشه و برگ شلغم به دلیل ترکیبات مغزی که دارند، اثرات فراوانی بر سلامتی جسم و پیشگیری از بیماریها دارند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای زنجان ؛ شلغم یک ریشهی خوراکی است که خواص فراوانی برای سلامت بدن دارد. حتما در فصلهای سرد سال شنیدهاید که توصیه میکنند برای رهایی از سرماخوردگی و پیشگیری از بیماریهای فصل، شلغم بخورید.
بسیاری از افراد طعم شلغم را دوست ندارد، ولی اگر خواص بینظیر آن را بدانید، برای خوردن آن تشویق میشوید.
ریشه و برگ شلغم به دلیل ترکیبات مغزی که دارند، اثرات فراوانی بر سلامتی جسم و پیشگیری از بیماریها دارند.
شلغم حاوی چندین ترکیب گیاهی مفید است که با ویژگیهای ضدسرطانی مرتبط است. شلغم علاوه بر مقدار بالای ویتامین C که میتواند به جلوگیری از رشد و گسترش سلولهای سرطانی کمک کند، سرشار از گلوکوزینولات است.
خاصیت شلغم در کنترل سطح قند خون
کنترل سطح قند خون برای سلامتی، بهویژه برای کسانی که دیابت دارند، بسیار مهم است و تحقیقهای حیوانی نشان میدهد که شلغم ممکن است اثرات ضد دیابتی داشته باشد.
یک تحقیق ۹ ماهه روی موشهایی که رژیم غذایی با قند بالا داشتند نشان داد که درمان با ۴۵ میلیگرم عصاره شلغم به ازای هر پوند (۱۰۰ میلیگرم به ازای هر کیلوگرم) از وزن بدن، در مقایسه با گروه کنترل، سطح قند خون را کاهش و سطح انسولین بدن را افزایش داده است.
این تحقیق همچنین نشان داد که این عصاره به اصلاح سایر اختلالات متابولیک مرتبط با دیابت، مانند سطح کلسترول و تریگلیسیرید بالا در خون کمک میکند. نتایج مشابهی پس از آزمایش اثرات ضد دیابتی برگهای شلغم هم به دست آمد.
تقویت سیستمایمنی
شلغم حاوی مقدار زیادی از ویتامین C و اسید اسکوربیک است. این دو، تقویتکنندههای مهمی برای سیستم ایمنی بدن ما هستند. ویتامین C میتواند تولید سلولهای سفید خون و آنتیبادیها را افزایش دهد. همچنین بهعنوان یک آنتیاکسیدان عمل میکند و مشکلات مزمن سلامتی مانند سرطان و بیماریهای قلبی را کاهش میدهد.
بهبود گردش خون
آهن زیادی که در شلغم وجود دارد، برای افرادی که دچار کمخونی یا شمارش پایین سلولهای خون هستند، بسیار مفید است.
بهبود سلامت قلب
شلغم دارای چندین ماده معدنی ضروری است که بدن ما برای عملکرد درست به آنها نیاز دارد، از جمله مقادیر زیادی از پتاسیم و فیبر. پتاسیم بهعنوان وازودیلاتور (منبسط کننده رگها) عمل میکند و با پایین آوردن فشارخون، فشار وارده به رگهای خونی و شریانها را کاهش میدهد. این امر میتواند از بروز آترواسکلروز و همچنین حملات قلبی و سکته مغزی جلوگیری کند.