با برداشت سیب زمینی از مزارع شازند، پیش بینی میشود، امسال حدود ۳۰ هزار تن محصول در این شهرستان تولید شود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اراک؛ مدیر جهاد کشاورزی شازند گفت: امسال ۵۵۰ هکتار از زمینهای کشاورزی این شهرستان به کشت سیب زمینی اختصاص یافته که پیش بینی میشود حدود ۳۰ هزار تن محصول برداشت شود.
رستمی عملکرد متوسط برداشت سیب زمینی در شهرستان شازند را ۵۵ تن در هکتار عنوان کرد و افزود: در برخی از مزارع نیز حدود ۷۰ تن نیز برداشت شده است.
او گفت: شهرستان شازند با تولید ۳۰ هزار تن سیب زمینی در سال رتبه دوم تولید این محصول را در استان مرکزی داراست.
رئیس اداره تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی شازند هم بابیان اینکه بیشترین سطح زیرکشت سیب زمینی در شهرستان شازند مربوط به بخش مرکزی و زالیان این شهرستان است، گفت: ارقامی که در این شهرستان کشت شده جِلی، اِسپرید، بامبو و چِلنجر است که از عملکرد بالا و مقاوم به آفات و بیماری میباشند.
صابری گفت: بیش از ۹۰ درصد کشت با آبیاری بارانی و تیپ انجام شده که بااجرای آن حدود ۷۰ درصد در مصرف آب صرفه جویی میشود.
سیب زمینی چهارمین محصول پرمصرف کشاورزی در دنیاست که ایران سیزدهمین تولید کننده این محصول در دنیا به شمار میرود.
طاهری کارشناس جهادکشاورزی استان هم گفت: دو هزار و ۵۰۰ هکتار از زمینهای کشاورزی استان زیر کشت سیب زمینی رفته که با عملرد متوسط برداشت ۴۰ تن در هکتار پیش بینی میشود ۱۰۰ هزار تن محصول برداشت شود.
او با بیان اینکه شهرستانهای اراک، شازند، فراهان، ساوه، کمیجان و خنداب ببیشترین سطح زیرکشت سیب زمینی در استان را به خود اختصاص دادند، افزود: ۳۰ درصد محصول تولیدی استان به کارخانههای فرآوری در کمیجان و ساوه ارسال و بقیه روانه بازار مصرف میشود.
استان مرکزی با تولید ۱۰۰ هزار تمن سیب زمینی در سال، رتبه شانزدهم تولید این محصول را در کشور داراست.
برداشت سیب زمینی در استان مرکزی از اواخر شهریور آغاز و در مناطق سردسیر تا پایان آبان ماه ادامه دارد.